Gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk – Deze Oosters getinte soep is lekker romig door toevoeging van kokosmelk.
Tomatensoep
Tomatensoep is ieders favoriet. Je hebt erg veel soorten tomatensoep, maar deze gebonden tomatensoep onderscheidt zich toch wel van de meeste tomatensoepen. Door naast tomaten ook linzen toe te voegen is dit een heerlijke maaltijdsoep en de kruiden en kokosmelk maken deze soep zo speciaal.
Het is een echte troostsoep. Zo een die je een warm gevoel geeft. Vol, romig en pittig tegelijk. En wie heeft nu niet af en toe een beetje warmte nodig?
Linzen in de soep
Linzen zijn vrij neutraal van smaak en ontzettend goed voor je. Ze zitten barstensvol met vezels wat een verzadigd gevoel geeft. In deze gebonden tomatensoep gebruiken we rode linzen, deze vallen tijdens het koken uit elkaar wat de soep voller maakt. Het geeft een stukje binding. Als je een beetje huivert voor linzen moet je echt deze soep eens maken, je gaat hem daarna zeker vaker maken en de linzen ook meer waarderen.
Een lekker kruidige soep
Deze soep is lekker kruidig door toevoeging van ras el hanout, gember, knoflook en een rood pepertje. Door deze kruiden krijgt de soep een oosters tintje. Door de kruiden even met de ui mee te bakken komt de smaak nog beter tot zijn recht. De kokosmelk maakt het helemaal af.
Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters
Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!
Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram tomaten
- 600 gram bouillon naar keuze
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram rode linzen
- 400 gram kokosmelk
- 1 eetlepel ras el hanout of kerrie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/2 rood pepertje
- 25 gram koriander
- zout / peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk:
Snij de ui grof. Ontvel de tomaat en snij de tomaat in stukken. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de uien tot ze glazig zien. Voeg hier de ras el hanout, gember en knoflook aan toe en bak ze even mee. Blus af met de bouillon en roer de aanbaksels van de bodem. Voeg de linzen, de kokosmelk en de tomaten toe en breng aan de kook. Laat de soep een half uur zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Hak de koriander grof en snij het pepertje in zeer kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan de soep en serveer de soep heet met een lekker stuk brood.
Houd je van een gladde soep? Maal deze gebonden tomatensoep dan fijn met de staafmixer voor je de koriander en het pepertje toevoegt.
Tafel lekker !!