• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, september 21, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Maaltijdsoep

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

door Elise de Haan
in Maaltijdsoep
0
0
Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales – Een stevige, goedgevulde maaltijdsoep, dat is altijd lekker toch? Je kunt niet genoeg recepten voor dergelijke soepen hebben, dus kijk vooral eens naar deze heerlijke, gevulde paddenstoelensoep met Cabrales. Behalve paddenstoelen bestaat de vulling uit kippendijen en pittige Spaanse Cabrales. Dat klinkt misschien als een bijzondere combinatie, maar het is zeker wel een lekkere combinatie. Zeker als je van kaas houdt, zou je deze maaltijdsoep beslist eens moeten proeven! Durf jij het aan?

Cabrales

In de gevulde paddenstoelensoep met Cabrales zit uiteraard queso de Cabrales. Ken jij dit heerlijk pittige Spaanse kaasje al? Cabrales is een Spaanse blauwaderkaas, en wat voor een! Dit is geen kaas voor watjes. Vergeleken met Cabrales zijn kazen als Roquefort en Gorgonzola mild van smaak. Deze queso de Cabrales wordt gemaakt in Cabrales, Asturië, in Noord-Spanje. Daar rijpen in grotten de kazen die gemaakt worden van rauwe koemelk (soms van een mengsel van schapen- , geiten- en koemelk). In deze grotten heeft de wind die van over de Atlantische Oceaan komt vrij spel. De blauwschimmelcultuur wordt niet toegevoegd tijdens de productie van de kaas, maar ontwikkelt zich op een natuurlijke manier. Zo ontstaat er een fantastische, zeer pikante blauwaderkaas. Heerlijk om mee te koken, zoals in de gevulde paddenstoelensoep met Cabrales, maar zeker ook om zo te eten!

Dit is geen kaas voor watjes.

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales – tips

In het recept van deze maaltijdsoep zijn gemengde paddenstoelen gebruikt. Je kunt deze ook vervangen door een soort. Denk aan champignons, gewone witte, of kastanjechampignons. Maar ook oesterzwammen passen heel goed in dit recept. Houdt er rekening mee dat deze laatste minder vocht bevatten dan de meeste andere paddenstoelen. Ze slinken dus minder tijdens de bereiding, en je hebt er dan ook minder van nodig.

We zeiden al dat Cabrales een zeer pikante kaas is. Durf je de gevulde paddenstoelensoep met Cabrales daarom niet aan? Vervang de kaas dan door een wat mildere soort, bijvoorbeeld de Nederlandse Blauw Klaver of de Deense Castello Blue. Helemaal geen blauwe kaasliefhebber? Zachte geitenkaas is ook een optie. De maaltijdsoep zal dan wel veel zachter en romiger van smaak worden.

Kun je niet aan Cabrales komen? Probeer dan of je wel aan Valdeón kunt komen. Dit is een kaas die erg lijkt op Cabrales. Hij komt uit hetzelfde gebied en is net zo pikant.

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Porties: 4-6
Bereidingstijd: 55 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram paddenstoelen, naar keuze, in stukjes
  • 700 gram kippendijfilet, in stukjes
  • 1 ui, in dunne kwartringen
  • 30 gram verse knoflook, gehakt (eventueel 2 teentjes gewone knoflook)
  • 2 liter paddenstoelenbouillon of kippenbouillon
  • 125 gram boter
  • 125 gram bloem
  • 125 gram Cabrales, plus eventueel extra om te garneren
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • peper en zout
  • Olie of boter om in te bakken
  • Optioneel: wat gehakte groene kruiden of bosui om te garneren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde paddenstoelensoep met Cabrales:

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak hierin de kippendijfilet tot deze gaar is. Schep het vlees uit de pan op een bord en zet even weg. Zet in het bakvet van de kip de ui en de knoflook aan. Laat ze lichtbruin kleuren. Als de uien glazig zijn, voeg dan de paddenstoelen toe en bak deze tot ze gaar zijn. Voeg dan ook de kip weer toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en zet even weg.

Laat in een ruime pan de boter smelten, maar niet kleuren. Voeg in een keer de bloem toe en roer deze er goed door heen. Laat dit mengsel ongeveer drie minuten bakken, om de bloem te garen, terwijl je blijft roeren. Dit gaat het handigst met een rubberen spatel.

Vervolgens voeg je al roerend steeds een scheutje bouillon toe. Je zult zien dat er een dikke saus (de roux) ontstaat. AIs je alle bouillon verwerkt hebt, zal er een goed gebonden soep zijn ontstaan.

Voeg de Cabrales aan de soep toe en laat deze volledig smelten.

Schep dan het paddenstoelen- en kipmengsel door de soep. Breng de soep op smaak met de Worcestershiresauce, wat peper en wanneer nodig nog wat zout.

Serveer de soep in diepe borden of grote soepkommen. Wil je de gevulde paddenstoelensoep garneren? Dan kun je er wat extra, verkruimelde Cabrales en wat groene kruiden of gesneden bosui overheen strooien. Vers stokbrood of focaccia is erg lekker bij deze maaltijdsoep!

Tafel lekker!!

DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegrilde champignons
Bijgerecht

Gegrilde champignons; een lekker bijgerechtje van de BBQ

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten
Recepten

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten

warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons
Lunch

Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons

Gorgonzola
Specials

Gorgonzola; ontdek deze heerlijke Italiaanse kaas

Pasta met courgettesaus en champignons
Pastagerechten

Pasta met courgettesaus en champignons

Zwitserse kaasfondue
Hoofdgerecht

Zwitserse kaasfondue, met een Frans tintje

Raclettekaas
Kookschool

Raclettekaas; voor het Zwitserse gerecht!?

Pasta gevuld met spinazie
Hapjes

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie (Tapas)

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Check het recept of lees de info
haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

smoothie met banaan

Smoothie met banaan

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Recept in de picture

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Je denkt er niet snel aan, maar een zelfgemaakte wortelsalade is een snel en makkelijk bijgerecht. Met een wat zoet, maar ook een beetje pit.

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen op toast

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Handige kooktips

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Mosselen bewaren is in deze tijd eigenlijk helemaal niet nodig. Wil je je gekochte mosselen toch wat langer bewaren? Hier vind je tips.

Check het recept of lees de info
Aardappelen bewaren

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

karbonade bakken

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Riet Zuidema op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Connie Derks op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Ria op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Redactie op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma
  • Arno Tiemens op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen