• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Maaltijdsoep

Pastinaaksoep met paddenstoelen en spek

door Elise de Haan
in Maaltijdsoep
0
0
Pastinaaksoep met paddenstoelen en spek

Pastinaaksoep met paddenstoelen en spek – Door de ingrediënten heeft deze maaltijdsoep een wat herfstig tintje, maar stiekem is hij eigenlijk het hele jaar erg lekker. Dus laat je vooral niet weerhouden om hem ook eens op een ander tijdstip te maken. Mocht je op zoek zijn naar lekker comfortfood dat je ook nog eens van tevoren kunt klaarmaken, dan heb je dat nu gevonden. En dat comfortfood zit ook nog eens boordevol verse groenten, paddenstoelen en spek. Wat wil je nog meer? Ga jij eens voor onze pastinaaksoep met paddenstoelen en spek? Eet je liever geen vlees? Je kunt het spek gewoon weglaten en wat extra paddenstoelen toevoegen.

Pastinaaksoep met paddenstoelen en spek

De basis van deze maaltijdsoep is een pastinaaksoep. We hebben de soep gevuld met gebakken, gemengde paddenstoelen en gerookte spekreepjes. Je kunt er ook voor kiezen om een soort paddenstoelen te gebruiken, bijvoorbeeld kastanjechampignons. Eet je liever geen vlees? Je kunt voor een vegetarische versie het spek gewoon weglaten en wat extra paddenstoelen toevoegen. Wil je een vegan soep? Vervang de kookroom dan door een plantaardig alternatief.

Pastinaak

Ooit was het een vergeten groente, nu is hij weer helemaal terug. We hebben het hier over die witte wortels die je tegenwoordig op elke groentekraam, in elke groentewinkel en op elke groenteafdeling tegen komt; de pastinaak. Deze wortel is een prima basis voor een pastinaaksoep met  paddenstoelen en spek, maar doet het zeker ook goed in andere gerechten en in combinatie met andere groenten.

Pastinaaksoep met paddenstoelen en spek

Porties: 4-6
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo pastinaak, geschild en in stukjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, in grove stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • 1 eetlepel citroensap
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
  • 500 gram gemengde paddenstoelen, gesneden
  • 300 gram gerookte spekreepjes
  • 1 eetlepelverse tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogde
  • Verder nodig: een staafmixer of een blender

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastinaaksoep met paddenstoelen en spek:

Verhit in een flinke pan wat olie en bak hierin de ui, de knoflook, de bleekselderij, en de pastinaak licht aan. Als de ui glazig is voeg je de groentebouillon toe. Breng aan de kook en kook de groenten in ongeveer 20 minuten gaar.

Verwarm een koekenpan en bak hierin, zonder olie, het spek uit. Voeg de paddenstoelen toe en laat even meebakken tot ze geslonken zijn. Breng op smaak met peper, zout en de tijm.

Pureer de soep met de staafmixer of eventueel in een blender.

Roer vervolgens het paddenstoelen en spek mengsel door de pastinaaksoep.

Serveer de pastinaaksoep met paddenstoelen en spek in grote soepkommen. Bestrooi eventueel met wat extra tijmblaadjes. Lekker met vers stokbrood, of grof, boerenbrood.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Paddenstoelen - ChampignonsVlees - Spek
DeelPin9Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut

Maaltijdsoep met witte kool
Maaltijdsoep

Maaltijdsoep met witte kool; Winter groentesoep

kruidige wortelsoep
Maaltijdsoep

Kruidige wortelsoep – voor de koude winterdag

Pindasoep
Maaltijdsoep

Pindasoep; Maak ‘m zo pittig als je wilt

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes
Maaltijdsoep

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

borsjt
Maaltijdsoep

Borsjt; Bietensoep met veel extra groenten

Chinese kippensoep
Maaltijdsoep

Chinese kippensoep ( met knapperige taugé )

Erwtensoep of snert
Maaltijdsoep

Erwtensoep uit eigen keuken!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen