Pindasoep – Bij een goedgevulde maaltijdsoep denken we vaak aan soep gemaakt van peulvruchten, zoals erwtensoep, bruine bonensoep of linzensoep. Maar, heb je er al eens aan gedacht om soep te maken van die ándere peulvrucht? Die éne, waarvan bijna iedereen denkt dat hij tot de noten hoort. Namelijk de pinda! Onderstaand het recept voor een heerlijke, goedgevulde pindasoep met een Aziatisch tintje! En die gaat vast op je lijstje favoriete soepen terecht komen!
Pinda’s
Het hoofdingrediënt van pindasoep is uiteraard de pinda, ook wel aardnoot, grondnoot of olienoot genoemd. Ondanks deze namen zijn pinda’s in botanisch opzicht geen noten, maar peulvruchten.
In het recept voor deze pindasoep gebruiken we pindakaas. Pindakaas bestaat voor het grootste deel uit gemalen pinda’s, de overige bestanddelen zijn voornamelijk suiker, zout en conserveringsmiddelen.
Zo pittig als je wilt
Je kunt deze pindasoep zo pittig maken als je zelf lekker vindt. De hoeveelheid sambal en peper kun je aanpassen aan jouw smaak.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Pindasoep
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 liter kippenbouillon
- 2 grote kipfilets, heel
- 1 rode chilipeper, heel
- 1 stengel sereh
- 4 plakjes verse gember
- 2 zoete aardappels, in blokjes
- 2 preien, in ringen
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 kleine winterpeen, in stukken
- 350 gram pindakaas
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- ½ winterpeen, in kleine blokjes
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 rode chilipeper, in dunne ringetjes (optioneel)
- 100 gram taugé
- 1 hardgekookt ei per persoon, in 4 parten gesneden
- olie om in te bakken
- zout
- staafmixer of blender
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Pindasoep:
Zet de kipfilets, samen met de sereh, de plakjes gember en een chilipeper op in de kippenbouillon. Kook deze op een laag vuurtje, in een 30 minuten gaar.
Haal de kip, de sereh, de gember en de chilipeper uit de bouillon. De sereh, gember en chilipeper kun je weggooien. Trek de kip met twee vorken uit elkaar en houd deze apart.
Verhit wat olie in een soeppan. Zet hierin de ui, de knoflook, de zoete aardappel, de halve winterpeen, en de prei even aan. Let er op dat het niet verbrandt. Voeg vervolgens de koriander, de komijn en de kurkuma toe. Bak deze ook even mee. Voeg dan de pindakaas en de sambal toe. Roer alles door elkaar en doe de bouillon erbij. Pureer de inhoud van de pan met de staafmixer of gebruik eventueel een blender.
Breng de Pindasoep weer aan de kook. Voeg de blokjes winterpeen en rode paprika toe. Kook deze een paar minuten mee tot ze beetgaar zijn. Roer de kip door de soep.
Serveer de Pindasoep in grote kommen. Strooi in de soep wat gesneden bosui, leg de partjes ei er boven op. Verdeel wat taugé over het geheel. Hou je van pittig, bestrooi de Pindasoep dan nog met wat in fijne ringetjes gesneden rode peper.
Tafel lekker !!