Kabeljauw met verse groenten en kerriesaus – Vis is enorm veelzijdig in gebruik, je kan het bakken, grillen, pocheren , smoren…. De meeste vis is het hele jaar door te verkrijgen en daarom zou het minstens 1x per week aan tafel geserveerd moeten worden. Bij het bedenken van een verrassen visgerecht zoeken we het vaak te ver, maar eenvoud kan echt heel smaakvol zijn. Deze ovenschotel is helemaal niet moeilijk. Als bijgerecht serveer je er puree of rijst bij.
Kabeljauw vervangen
Je kunt voor dit gerecht de kabeljauw natuurlijk ook vervangen door andere, stevige witvissoorten. Van januari tot april is er de skrei (kabeljauw uit de lofoten) het visvlees van de skrei is witter en malser en daarmee kun je in deze periode beter voor de skrei kiezen. In de overige maanden van het jaar gaan we graag voor de kabeljauw uit eigen Noordzee, maar pak ook eens zeeduivel of zeewolf.
Kies voor lokaal
Wil je duurzaam vis eten? Kies dan vooral voor lokaal. Vis die door onze Nederlandse vissers gevangen is in de Noordzee, maar ook in de Oosterschelde, de Waddenzee of het IJsselmeer. Ook in de andere Nederlandse wateren wordt volop gevist. Steun de Nederlandse en Belgische vissers!
Kabeljauw; De lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Kabeljauw met verse groenten en kerriesaus
Visgerecht voor 4 personen
- 500 gram kabeljauwfilet
- 1 koolrabi
- 1 kleine stronk broccoli
- 200 ml room
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 2 eetlepels vloeibare room
- 1 koffielepel geplette koriander-bolletjes
- Peper en zout
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de kabeljauwfilet in gelijke stukken, kruid met peper en zout. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, en de koolrabi in gelijke staafjes. Neem een vuurvaste schotel , leg onderaan de broccoli, hierop de staafje koolrabi en verdeel de stukken kabeljauw hierop. Verwarm de room samen met de kerrie, honing, geplette koriander, peper en zout.
Verdeel het mengsel over de schotel. Dek de schotel goed af met aluminiumfolie en zet zo een 35-40 min in de oven tot deze gaar is. Serveer de kabeljauw met verse groenten direct.
Kijk voor meer info en recepten met vis ook eens op onze vis pagina. We hebben voldoende recepturen in huis om iedere week een ander visje op tafel te zetten.
Lijkt me lekker om kabeljauw met kerrie-saus te maken. Ik mis alleen hoe hoog de over moet staan in 35-40 minuten…
De oven mag op 190 graden Ariane.