Vis ovenschotel met zomergroenten – Hebben jullie wel eens van steenbolk gehoord? Steenbolk is een vis, echt! Familie van de kabeljauw, maar iets minder groot en wordt ook wel steenwijting genoemd. Ik maakte onderstaande ovenschotel met steenbolk, maar ik kan me heel goed voorstellen als je daar niet aan kunt komen. De vis is lang niet overal verkrijgbaar namelijk. Vervang de steenbolk dan gerust door kabeljauw.
Uit de moestuin
Onderstaande vis ovenschotel is een aanrader voor iedereen met een moestuin. Hierin verwerk je je eigen zomergroenten. In de tijd dat de courgettes en tomaten geoogst kunnen worden staat deze schotel dan ook regelmatig op het menu.
Kabeljauw; De lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Vis ovenschotel met zomergroenten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram steenbolkfilet of kabeljauwfilet
- 1/2 gele courgette
- 1/2 groene courgette
- 4 tomaten
- 6 gekookte aardappelen ( vastkokend )
- Scheutje Pastis *)
- 1/2 liter volle melk
- 3 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- citroenpeper
- viskruiden
- peper en zout
- paneermeel of panko
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je vis ovenschotel met zomergroenten:
Snijd courgette, tomaten en gekookte aardappels in dunne plakken. Beboter een ovenschaal en leg er een laagje groene courgette in. Breng op smaak met zout en peper. Dan een laagje aardappels met wat zout en peper. Vervolgens de visfilets die we rondom kruiden met wat citroenpeper. Dan maken we nog een laag met plakjes tomaat en gele courgette die we ook nog even kruiden met peper en zout.
Verhit 2 eetlepels boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat even aanbakken en voeg dan geleidelijk de melk toe. Breng op smaak met viskruiden en een scheutje pastis *).
Verdeel de saus over de ovenschotel en strooi er wat paneermeel of panko over.
Zet de schotel ca. 40 minuten in de oven op 185 graden. Daarna nog eens 15 minuten op 160 graden.
Serveer deze makkelijke vis ovenschotel met zomergroenten met een verse salade.
Tafel lekker !!
*) Pastis is een Franse likeur. Verkrijgbaar bij o.a. Gall&Gall