Mexicaanse aardappelschotel met krieltjes, groenten en kip – Een heerlijk en makkelijk eenpansgerecht. Ideaal om te maken op een doordeweekse dag. Ik heb voor dit gerecht Picadillo kruidenmix gebruikt omdat ik dit zo lekker vind. Het heeft heel veel smaak en is een beetje pittig. Hiermee breng je deze schotel heerlijk op smaak.
Aardappelschotel
Tegenwoordig kan je diverse aardappelschotels uit de vriezer kopen. Maar zelf maken is net zo makkelijk en zeker lekkerder. Je weet wat erin gaat en je kunt het aanpassen naar eigen smaak. Het is ook een mooie manier om restjes groenten en aardappel op te maken. Dit kan van alles zijn, van broccoli, sperziebonen, pompoen, zoete aardappel, etc. Wat je maar in huis hebt.
Mocht je niet van koriander houden, bestrooi het dan met gehakte peterselie, bieslook of lente-ui.
Kippendijen; een veelzijdig stukje kip
Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?
Aardappelschotels; heerlijke recepten!
Vind jij een vers bereide aardappelschotel er ook zo heerlijk uitzien? Met deze recepten maak jij zelf de lekkerste aardappelschotels!
Mexicaanse aardappelschotel met krieltjes, groenten en kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram kippendijfilet
- 1 el Picadillo kruiden
- olijfolie
- 500 gram minikrieltjes
- 400 gram wortel
- 1 blik (400 gram) zwarte bonen
- 1 blik (300 gram) maiskorrels
- Peper en zout, naar smaak
- 2 takken koriander
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de Mexicaanse aardappelschotel met krieltjes, groenten en kip:
Snijd de kippendijfilets in dunne repen en kruid ze met de Picadillo kruiden. Roerbak de stukjes kip in een hele grote hapjespan of wok in een scheutje olie. Schep de kip eruit en bak dan de krieltjes en worteltjes in ongeveer 10-15 minuten gaar. Giet ondertussen de blikjes zwarte bonen en mais af en spoel ze af. Laat dit uitlekken. Voeg als de krieltjes en wortel gaar zijn, de kipreepjes, uitgelekte zwarte bonen en mais toe en bak dit nog even mee tot alles warm is. Proef of het voldoende op smaak is, voeg anders nog wat peper en zout toe.
Serveer de Mexicaanse aardappelschotel in de pan op tafel en bestrooi met wat gehakte korianderblaadjes.
Tafel lekker !!