Mexicaanse tortilla taart – Deze Mexicaanse tortilla taart lijkt eigenlijk wel een beetje op lasagne. En dan bedoel ik niet zozeer de smaak, want met de fajitas kruiden, de jalapeño pepers en de mais is het toch zeker wel een echt Mexicaans gerecht. Het komt door de manier van klaarmaken met de opbouw van de laagjes tortilla’s.
Mensen die (liever) vegetarisch eten kunnen het gehakt makkelijk vervangen door kidneybonen.
Voor het gemak zetten we in de ingrediëntenlijst ‘een zakje kruiden mix voor fajitas’, maar we moedigen je graag aan om het zelf te maken. De ingrediënten om de mix eventueel zelf te maken staan in de lijst vanaf de hoeveelheid maizena.
Mexicaanse tortilla taart
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 kleine tortilla’s (bloem, mais of meergranen)
- 500 gr. rundergehakt (of 1 groot blik kidneybonen)
- 400 gr. tomaten
- 200 gr. zure room
- 1 rode paprika
- 1 rode paprika
- 1 bolletje knoflook (of 4 tenen)
- 1 klein blikje mais (140 gr.)
- 1 zakje Mexicaanse kruiden mix voor fajitas
- 2 el. jalapeño pepers (uit een potje)
- geraspte kaas (naar smaak)
- 2 el. koriander
- indien nodig nog een beetje maïzena
- 2 tl. (gerookt) paprikapoeder
- 1 tl. chilipoeder
- 1 tl. zout
- 1 tl. knoflookpoeder
- 1 tl. uienpoeder
- 1 tl. suiker
- 1/2 tl. komijn
- 1/2 tl. cayennepeper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je mexicaanse tortilla taart:
Maak de knoflook fijn. Snijd de tomaten, paprika en kleine stukjes. Hak de jalapeño pepers fijn. Snijd de koriander fijn.
Bak het gehakt rul, voeg de knoflook en de uien toe en laat dit eventjes sudderen. Doe de tomaten en de paprika erbij en laat het 10 min. sudderen zodat het een saus wordt. Als laatste de jalapeño, de mais en de fajitas kruiden erbij. Door het kruidenmengsel gaat het binden. Zo nodig nog een beetje bij binden met maïzena zodat er een dikke saus ontstaat. Vul een springvorm, en begin als eerste met een tortilla. Daarop komt een schep van de saus.
Smeer een tortilla in met zure room en leg die met de kant van de zure room op de saus. Maak zo laag voor laag. Van de laatste tortilla smeer je ook de bovenkant in met zure room.
Bestrooien met geraspte kaas. Bak de taart 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Als de taart uit de oven komt kun je hem garneren met de koriander.
Tafel lekker!!