Nacho’s met gehakt – Nacho’s met gehakt uit de oven zijn een feestje! De smakelijke lekkernij combineert knapperige tortillachips met hartig gehakt, gesmolten kaas en een heerlijke topping van groente. Of je nu een feestje organiseert, een filmavond hebt met vrienden, of gewoon zin hebt in een smaakvolle snack, nacho’s met gehakt uit de oven zijn altijd een goede keuze. Overigens is dit gerecht ook een lekkere maaltijd. Je kinderen vinden het zeker een geweldig idee om chips als avondmaaltijd te eten. Hieronder vind je een overheerlijk recept en wat creatieve ideeën om de nacho’s naar een hoger niveau te tillen.
Verse kaassaus!
Een belangrijk ingrediënt in de nacho’s met gehakt is de kaassaus op basis van Cheddar. Dat is een dingetje dat er echt bij hoort. En die kaassaus, die maak je natuurlijk ook zelf. Want kaassaus uit een potje dat je in de magnetron opwarmt is best handig, maar een verse saus is uiteraard veel lekkerder. Het lijkt veel werk om dat zelf te maken, maar dat valt reuze mee en het verschil met een kant-en-klare saus is enorm. Het kan je nacho’s met gehakt maken of breken. Uiteraard hebben we het recept voor die lekkere saus ook voor je. Behalve in de nachoschotel kun je de saus ook prima gebruiken voor andere gerechte waarbij je een verse kaassaus serveert. Dus wat ons betreft kan hij gewoon over de bloemkool!
Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte
Het recept voor een heerlijke Cheddarsaus. Een kaassaus voor bij de nacho's (niet uit een potje!). Én het kan ook gewoon over de bloemkool.
Nacho’s met gehakt, daar kun je lekker mee variëren
Wat nacho’s met gehakt echt onweerstaanbaar maakt, zijn natuurlijk de toppings. Je kunt experimenteren met verschillende ingrediënten om je nacho’s een persoonlijke touch te geven. Hier zijn enkele suggesties:
- Guacamole wordt gemaakt met verse avocado´s en past uitstekend bij een gerecht als nacho’s. Kijk eens naar het recept voor zelfgemaakte guacamole op de website.
- Zure room: Serveer nacho’s met een royale klodder zure room om de smaken in balans te brengen. Net als de guacamole is dit echt een fijne toevoeging aan het gerecht.
- Verse salsa: Een verse salsa maakt de nacho’s met gehakt compleet. Een salsa is een combinatie van fijngesneden verse groente, kruiden en soms fruit. Natuurlijk hebben we een recept voor een heerlijke tomatensalsa voor je.
- Het oogt leuk, en het is lekker om een mengsel van verschillende soorten tortillachips te gebruiken.
- Een makkelijke Mexicaanse kruidenmix maak je zelf door 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel koriander, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel chilipoeder te mengen. Gebruik wat je nodig hebt en bewaar de rest in een afgesloten potje voor een volgende keer.
Nacho's met gehakt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1,5 zak tortillachips naar keuze
- 400 gram rundergehakt
- 2 eetlepels Mexicaanse kruiden
- 1 blik chilibonen
- 1/2 recept kaassaus voor bij nacho's (zie tekst)
- 20 snacktomaatjes
- 3 verse jalapeñopepers, in dunne ringen
- 1 rode ui, in dunne halve ringen
- een paar takjes peterselie of koriander
- scheutje olie om in te bakken
- 100 gram geraspte kaas, Cheddar of Goudse
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je nacho’s met gehakt:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de Mexicaanse kruiden toe en bak ze even mee. Schep de chilibonen door het gehakt.
Leg de helft van de nacho’s op de bodem van een grote ovenschaal. Schep de helft van het gehaktmengsel er over. Verdeel hier de helft van de tomaatjes, de helft van de ui, de helft van de jalapeño peper, en de helft van de peterselie overheen. Daar overheen schep je de helft van de kaassaus.
Bovenop die laag leg je andere helft van de tortillachips. Vervolgens daar op de rest van het gehakt. Daar overheen de resterende tomaatjes, ui en jalapeño peper. Bestrooi de nacho’s met gehakt met de geraspte kaas en de peterselie.
Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven. Laat in ongeveer 5-7 minuten de nacho’s warm worden en de kaas smelten. Let er op dat het niet te hard gaat.
Serveer de nacho’s met gehakt direct uit de oven.
Tafel lekker !!