• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Nacho’s met gehakt; uit de oven

Ook geschikt als maaltijd!

door Elise de Haan
in Hoofdgerecht
0
0
Nacho's met gehakt

Nacho’s met gehakt – Nacho’s met gehakt uit de oven zijn een feestje! De smakelijke lekkernij combineert knapperige tortillachips met hartig gehakt, gesmolten kaas en een heerlijke topping van groente. Of je nu een feestje organiseert, een filmavond hebt met vrienden, of gewoon zin hebt in een smaakvolle snack, nacho’s met gehakt uit de oven zijn altijd een goede keuze. Overigens is dit gerecht ook een lekkere maaltijd. Je kinderen vinden het zeker een geweldig idee om chips als avondmaaltijd te eten. Hieronder delen we een overheerlijk recept en wat creatieve ideeën om de nacho’s naar een hoger niveau te tillen.

Verse kaassaus!

Een belangrijk ingrediënt in de nacho’s met gehakt is de kaassaus op basis van Cheddar. Dat is een dingetje dat er echt bij hoort. En die kaassaus, die maak je natuurlijk ook zelf. Want kaassaus uit een potje dat je in de magnetron opwarmt is best handig, maar een verse saus is uiteraard veel lekkerder. Het lijkt veel werk om dat zelf te maken, maar dat valt reuze mee en het verschil met een kant-en-klare saus is enorm. Het kan je nacho’s met gehakt maken of breken. Uiteraard hebben we het recept voor die lekkere saus ook voor je. Behalve in de nachoschotel kun je de saus ook prima gebruiken voor andere gerechte waarbij je een verse kaassaus serveert. Dus wat ons betreft kan hij gewoon over de bloemkool!

Kaassaus voor bij nacho's

Kaassaus voor bij Nacho’s, maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

Het recept voor een heerlijke Cheddarsaus. Een kaassaus voor bij de nacho's (niet uit een potje!). Én het kan ook gewoon over de bloemkool.

Nacho’s met gehakt – tips

Wat nacho’s met gehakt echt onweerstaanbaar maakt, zijn natuurlijk de toppings. Je kunt experimenteren met verschillende ingrediënten om je nacho’s een persoonlijke touch te geven. Hier zijn enkele suggesties:

  1. Guacamole wordt gemaakt met verse avocado´s en past uitstekend bij een gerecht als nacho’s. Kijk eens naar het recept voor zelfgemaakte guacamole op deze website.
  2. Zure room: Serveer nacho’s met een royale klodder zure room om de smaken in balans te brengen. Net als de guacamole is dit echt een fijne toevoeging aan het gerecht.
  3. Verse salsa: Een verse salsa maakt de nacho’s met gehakt compleet. Een salsa is een combinatie van fijngesneden verse groente, kruiden en soms fruit.  Natuurlijk hebben we een recept voor een heerlijke tomatensalsa voor je.
  4. Het oogt leuk, en het is lekker om een mengsel van verschillende soorten tortillachips te gebruiken.
  5. Een makkelijke Mexicaanse kruidenmix maak je zelf door 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel koriander, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel chilipoeder te mengen. Gebruik wat je nodig hebt en bewaar de rest in een afgesloten potje voor een volgende keer.

Nacho's met gehakt

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1,5 zak tortillachips naar keuze
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden
  • 1 blik chilibonen
  • 1/2 recept kaassaus voor bij nacho's (zie tekst)
  • 20 snacktomaatjes
  • 3 verse jalapeñopepers, in dunne ringen
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • paar takjes peterselie of koriander
  • scheutje olie om in te bakken
  • 100 gram geraspte kaas, Cheddar of Goudse
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je nacho’s met gehakt:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de Mexicaanse kruiden toe en bak ze even mee. Schep de chilibonen door het gehakt.

Leg de helft van de nacho’s op de bodem van een grote ovenschaal. Schep de helft van het gehaktmengsel er over. Verdeel hier de helft van de tomaatjes, de helft van de ui, de helft van de jalapeño peper, en de helft van de peterselie overheen. Daar overheen schep je de helft van de kaassaus.

Bovenop die laag leg je andere helft van de tortillachips. Vervolgens daar op de rest van het gehakt. Daar overheen de resterende tomaatjes, ui en jalapeño peper. Bestrooi de nacho’s met gehakt met de geraspte kaas en de peterselie.

Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven. Laat in ongeveer 5-7 minuten de nacho’s warm worden en de kaas smelten. Let er op dat het niet te hard gaat.

Serveer de nacho’s met gehakt direct uit de oven.

Tafel lekker !!

DeelPin36Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Varkenshaas met Cabralessaus
Vleesgerechten

Varkenshaas met Cabralessaus

biefstuk in een taco
Recepten

Biefstuk in een taco

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen