Nasi van bloemkoolrijst – Bloemkool is een populaire groente in Nederland. Daarnaast is deze kool het hele jaar door te koop. Door de zachte en neutrale smaak kun je bloemkool heel goed combineren met andere groenten. Tegenwoordig wordt bloemkool ook ingezet om in een koolhydraatarm dieet de rijst of aardappels te vervangen. Je kunt er een lekkere puree van maken of gemalen bloemkool gebruiken in plaats van rijst.
Wil je een lekkere, snelle, koolhydraatarme maaltijd? Maak dan eens deze heerlijke nasi. De bloemkoolsmaak verdwijnt door de nasikruiden geheel naar de achtergrond. Ook als je niet speciaal koolhydraatarm hoeft te eten is dit een heerlijk gerecht. We beloven je dat je de gewone rijst niet mist!
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Bloemkool als alternatief voor brood, rijst en aardappel
Gebruik je bloemkool als alternatief voor je brood, rijst of aardappel en haal met gemak de geadviseerde hoeveelheid groente per dag.
Nasi van bloemkoolrijst
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram bloemkoolrijst (gemalen bloemkool)
- 800 gram gemengde groenten, prei, paprika, kool, wortel, ui etc. gesneden
- 400 gram kipfilet, in stukjes
- 4 eetlepels zoute sojasaus (Kikkoman o.i.d.)
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel olie
- 2 flinke eetlepels nasikruiden
- olie om te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je nasi van bloemkoolrijst:
Meng in een grote kom de sojasaus, sambal oelek, koriander, komijn, sereh, knoflookpoeder, gemberpoeder, en 1 el olie. Marineer de kipfilet hier minimaal een uur in. Zet de kom in de koelkast.
Verhit wat olie in een wok, grote braadpan of hapjespan. Bak hierin de kipfilet rondom bruin en gaar. Voeg dan de nasikruiden en de gemengde groenten toe en bak deze mee tot ze beetgaar zijn. Doe de bloemkoolrijst erbij en bak deze 2 minuten mee.
Serveer de nasi van bloemkoolrijst direct.
Lekker met (koolhydraatarme) pindasaus, een gebakken eitje en komkommersalade.
Tafel lekker !!