Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Nasi van bloemkoolrijst

Van gemalen bloemkool ( bloemkoolrijst ) kun je ook nasi maken. Lekker en veel minder koolhydraten. Nasi van bloemkoolrijst moet je gewoon eens proberen.

0 350

Nasi van bloemkoolrijst – Bloemkool is een populaire groente in Nederland. Daarnaast is deze kool het hele jaar door te koop. Door de zachte en neutrale smaak kun je bloemkool heel goed combineren met andere groenten. Tegenwoordig wordt bloemkool ook ingezet om in een koolhydraatbeperkt dieet de rijst of aardappels te vervangen. Je kunt er een lekkere puree van maken of gemalen bloemkool gebruiken in plaats van rijst.

Wil je een lekkere, snelle, koolhydraatarme maaltijd? Maak dan eens deze heerlijke nasi. De bloemkoolsmaak verdwijnt door de nasikruiden geheel naar de achtergrond. Ook als je niet speciaal koolhydraatarm hoeft te eten is dit een heerlijk gerecht. Ik beloof je dat je de gewone rijst niet mist!

Nasi van bloemkoolrijst

Hoofdgerecht voor ongeveer 5 personen:

  • 400 gram bloemkoolrijst (gemalen bloemkool)
  • 800 gram gemengde groenten, prei, paprika, kool, wortel, ui etc. gesneden
  • 400 gram kipfilet, in stukjes
  • 4 eetlepels zoute sojasaus (Kikkoman o.i.d.)
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel sereh
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 2 flinke eetlepels nasikruiden
  • olie om te bakken

Zo maak je Nasi van bloemkoolrijst:
Meng in een grote kom de sojasaus, sambal oelek, koriander, komijn, sereh, knoflookpoeder, gemberpoeder, en 1 el olie. Marineer de kipfilet hier minimaal een uur in. Zet de kom in de koelkast.

Verhit wat olie in een wok, grote braadpan of hapjespan. Bak hierin de kipfilet rondom bruin en gaar. Voeg dan de nasikruiden en de gemengde groenten toe en bak deze mee tot ze beetgaar zijn. Doe de bloemkoolrijst erbij en bak deze 2 minuten mee.

Serveer direct.

Lekker met (koolhydraatarme) pindasaus, een gebakken eitje en komkommersalade.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer