Noodles met kip en shanghai paksoi – Soms wil je heel snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten. Noodles met Kip en Shanghai paksoi zijn dan een prima optie. De Shanghai paksoi en de champignons in dit recept zorgen ervoor dat er genoeg groenten in het gerecht zitten. De noodles zijn zo gekookt en de kip is heel snel gaar. Dus maar even in de keuken en dan lekker tafelen!
Shanghai Paksoi
We kennen allemaal wel de gewone paksoi, de mooie open Chinese koolsoort met de witte stelen en de grote donkergroene bladeren. Van deze paksoi bestaat ook een kleine variant. Deze heet Shanghai paksoi. Bij deze soort zijn de stelen niet wit maar lichtgroen. De smaak van de Shanghai paksoi is wat sterker en kruidiger dan die van de gewone paksoi. De Shanghai paksoi is net zo lekker en gezond als zijn grotere broer en bevat veel vitaminen. Daarnaast bevat Shanghai paksoi weinig calorieën.
Shanghai paksoi is in Nederland jaarrond te koop.

Paksoi; makkelijke recepten met een heerlijke bladgroente
Koken met paksoi, dat is lekker, veelzijdig en makkelijk. Inspiratie en de lekkerste recepten? Die vind je op Lekker Tafelen!
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Noodles met kip en shanghai paksoi
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 flinke kipfilets
- 300 gr noodles, ongekookt
- 4 Shanghai paksoi, gesneden, blad apart houden van de stelen
- 250 gr kastanjechampignons, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode chilipeper, in ringetjes
- 3 el ketjap manis
- 2 el ketjap asin of zoute sojasaus
- 2 el neutrale olie
- zout
- Olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je noodles met kip en shanghai paksoi:
Maak eerst de marinade voor de kip. Doe in een kom de knoflook, de chilipeper, de ketjap manis, de ketjap asin, en de olie.
Snijd de kipfilet in stukjes, en meng deze door de marinade.
Kook in een pan water met zout de noodles gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ze in een vergiet en spoel ze koud onder de kraan.
Verhit in een wok of een grote braadpan de olie. Bak hierin de kipfilet met de marinade in een paar minuten gaar. Voeg dan de champignons en de stelen van de Shanghai paksoi toe. Bak deze mee tot ze gaar zijn.
Doe dan de noodles er bij en bak ze mee tot ze warm zijn. Roer dan de gesneden bladeren van de Shanghai paksoi er door. Als ze geslonken zijn is je gerecht klaar. Serveer direct.
Tafel lekker !!
Vandaag gegeten oei zo lekker
Top Adrienne, dan komen ze vast een keer vaker op het menu. En, we hebben nog veel meer van die lekkere recepten 😉
Heb dit recept gisteren 26/08/2022 klaargemaakt, was zoooo lekker dat iedereen hier thuis het vandaag terug wil eten .
Superlekker.
Goed om te horen, Martine. Dit soort complimenten krijgen we graag!