• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, oktober 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Aardappelgratin met tomaat en mozzarella

door Redactie
in Ovenschotel
0
5
Aardappelgratin met tomaat en mozzarella

Aardappelgratin met tomaat en mozzarella – Bij een aardappelgratin gaat het al snel over aardappelen, room en kaas. Stap eens uit die comfortzone en voeg wat vitamientjes toe. De basis van aardappelen en kaas moet natuurlijk wel overeind blijven, maar durf te experimenteren.

Zonder vlees

Serveer je deze aardappelgratin met tomaat en mozzarella dan is er geen vlees nodig. Natuurlijk kun je er een stukje vlees of vis bij serveren, maar het is echt niet nodig. Dit is gewoon een heerlijk doordeweeks gerecht dat je alvast een deel kunt voorbereiden. ’s Avonds zet je het dan nog een half uurtje in de oven en je eet echt heel lekker.

Zet de aardappel centraal

De smaak van een aardappel wordt echt ondergewaardeerd. Vaak wordt gekocht wat beschikbaar is. Het is tegenwoordig pure luxe als je op de markt een aardappelkraam tegenkomt. Maar als je die luxe in jouw omgeving hebt, maak er dan gebruik van! Je zult een bevlogen ondernemer treffen die alles weet over de aardappel en die jou zo goed mogelijk kan adviseren over ras, smaak en kooktype. Bij zo iemand wil je de aardappelen halen die je nodig hebt voor deze aardappelgratin met tomaat en mozzarella. De aardappel is maar liefst 2/3 van je gerecht en die mag dus absoluut smaak hebben. In het recept worden nieuwe oogst Frieslanders gebruikt, maar kies vooral je eigen smaakvolle favoriet.

Wil je dat het lekker is? Stop er dan een beetje energie en liefde in!

Fris, voedzaam en smaakvol tegelijkertijd

Een aardappelgratin met tomaat en mozzarella heeft alles in zich wat je ervan verwacht. Het is voedzaam door de aardappel, fris door de verse tomaten en smaakvol door de heerlijke Italiaanse kaascombinatie van mozzarella en Parmezaanse kaas.

Tips:

In de aardappelpuree is wat minder boter verwerkt dan je normaliter zou doen. Niet op je gevoel een extra beetje boter toevoegen want de mozzarella smelt ook door je gerecht en geeft voldoende romigheid.

Italiaanse kruiden

Je kunt een pot Italiaanse kruiden kopen. Die vind je tegenwoordig overal. Maar waarom heb je niet gewoon oregano en basilicum in de kast staan? Het zijn basic smaakmakers die echt meerwaarde geven. Door zelf de juiste balans in deze kruiden te vinden wordt het echt jouw gerecht. In het seizoen gaan tomaten en basilicum heel goed samen. Gebruik dus ook (als is het maar voor de garnering) wat verse basilicum. En, als je dat toch voorhanden hebt, kun je deze aardappelgratin met tomaat en mozzarella een extra boost geven door wat zelfgemaakte pesto in het gerecht te verwerken.

Aardappelgratin met spinazie

Aardappelgratin; lekker variëren met aardappel

Aardappelgratin, dat betekent heerlijk variëren met aardappel, groente, kaas en room. We hebben de lekkerste recepten voor je verzameld!

Tomaten

Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Aardappelgratin met tomaat en mozzarella

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo Frieslanders
  • 400 gram mozzarella
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 3 verse tomaten
  • 25 gram boter
  • 60 ml. melk
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Aardappelgratin met tomaat en mozzarella bereiden:

Aardappelen schillen, 25 minuten koken in gezouten water en vervolgens pureren. Melk en boter aan puree toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.

Mozzarella in plakken snijden, tomaten ontvellen, helft van de mozzarella op de aardappelen leggen, afdekken met tomaat, kruiden met oregano en basilicum en dan de andere helft van de mozzarella. Parmezaanse kaas er over raspen en 30 minuten in oven op 200 graden laten garen.

Serveer de aardappelgratin met tomaat en mozzarella met extra groenten of een salade.

Tafel lekker !!

DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Varkenshaas met Cabralessaus
Vleesgerechten

Varkenshaas met Cabralessaus

Cabrales crème met PX-stroop
Hapjes

Cabrales crème met PX-stroop

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales
Maaltijdsoep

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Tex-Mex rijstschotel
Ovenschotel

Tex-Mex rijstovenschotel; vegetarisch comfortfood

Halloumi salade met vijgen
Salade

Halloumi salade met vijgen

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

Reacties 5

  1. JP says:
    10 jaar geleden

    De schotel is klaar, ik vraag mij alleen af of er nog groente bij geserveerd moet worden

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      10 jaar geleden

      Dat is natuurlijk volledig eigen keus JP. Sperziebonen of Broccoli doen het hier goed bij, maar een salade kan ook.

      Beantwoorden
  2. Janine ter Berg says:
    11 jaar geleden

    Leuke tip!

    Beantwoorden
  3. Antoinette Jense says:
    11 jaar geleden

    Het ziet er goed uit, ik ga het deze week beslist proberen.

    Antoinette Jense

    Beantwoorden
  4. Lekker Tafelen (Tijmen) says:
    11 jaar geleden

    Thx Anneke

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

appel custard uit de oven
Nagerecht

Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee

Met maar een paar ingrediënten maak jij een heerlijke appel custard uit de oven, die ook heel lekker ruikt. Probeer dit recept vandaag nog.

Check het recept of lees de info
Risotto met Provolone en broccoli

Risotto met provolone en broccoli

Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee
  • Claudia Le Noble op Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee
  • Redactie op Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten
  • Corry op Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten
  • Elise de Haan op Curry van kip en aubergine
  • Truus op Curry van kip en aubergine
  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen