Aardappelschotel met pittig gehakt en appel – In de ovenschotel willen we altijd groenten terug zien. Helemaal niets mis mee, maar waarom geen fruit? Onderstaande ovenschotel bestaat uit aardappel, uien, heel pittig gekruid gehakt en…. appelmoes. Oh en we doen er ook nog donkerbruine basterdsuiker in. Dit is echt lekker ( misschien niet het meest gezond ) maar wel zo’n schotel waarvan je ’s avonds de restjes nog even opsnoept. De kans dat er restjes van overblijven is overigens best klein.
Heet, zoet en fris
Laat je niet afschrikken door de cayennepeper en de piri piri kruiden. Deze specerijen vallen niet echt onder de noemer kindvriendelijk, maar in deze schotel valt dit bijna weg door de combinatie met de appelmoes. Durf het gehakt dus flink te kruiden.
Aardappelschotel met pittig gehakt en appel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram rundergehakt
- cayennepeper
- piri piri kruiden
- 3 grote uien
- 1500 ml. appelmoes
- ruim 2 kilo gekookte aardappelen
- 1 ei
- melk
- boter
- paneermeel
Bereidingswijze van dit recept
Een aardappelschotel met pittig gehakt en appel maak je zo:
Maak een smeuïge puree door de gekookte aardappelen te stampen met een flinke klont boter, een ei, wat melk, peper, zout en nootmuskaat.
Bak het gehakt rul en kruid met cayennepeper en piri piri kruiden. ( Maak het echt lekker pikant ) Haal het rul gebakken gehakt uit de pan. Snipper de uien grof en bak ze glazig in de pan. Voeg dan het gehakt weer toe en meng goed. Doe vervolgens het mengsel over in een ingevette ovenschaal.
Verdeel er dan een flinke laag appelmoes over. Bestrooi het geheel met een flinke laag donkere basterdsuiker. Verdeel er dan een laag smeuïge aardappelpuree over. En bestrooi vervolgens met paneermeel en wat klontjes boter.
Gratineer de schotel in een op 180/185 graden voorverwarmde oven. Als de schotel een mooi bruin korstje heeft, en suddert aan de zijkanten, is hij heet genoeg en mag hij op tafel. Reken op een oventijd van 45 tot 60 minuten.
Tafel lekker !!