Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gevulde auberginerolletjes uit de oven

Deze gevulde auberginerolletjes zijn niet alleen goed gevuld ze vullen ook nog eens goed. Samen met een frisse salade een maaltijd om van te smullen.

3 2.591

Gevulde auberginerolletjes uit de oven – Met voldoende aubergine in huis is het de uitdaging om er iedere keer iets anders mee te maken. Toch is dat met een aubergine helemaal niet zo moeilijk, omdat het zo’n veelzijdige groente is kun je er allerlei kanten mee op. Deze keer geef ik het gerecht iets Italiaans mee, aubergine rolletjes in tomatensaus en bedekt onder een dakje van kaas.

De rolletjes zijn machtig en wil je het als maaltijd eten dan zijn 4 rolletjes per persoon echt meer dan voldoende. Serveer er een frisse komkommersalade bij en eventueel een stukje brood om overbleven saus mee op te dippen en je hebt een heerlijke, goed vullende maaltijd.


Gevulde auberginerolletjes uit de oven

Voor 4 personen/ovenschaal van ongeveer 20 x 30

  • 200 gram ricotta
  • 200 gram mascarpone
  • 10 gram bieslook
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 400 gram gehakt
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 16 plakken Serrano ham
  • 600 ml tomatensaus
  • 200 geraspte kaas
  • 1 el oregano
  • 2 aubergines

Meng in een kom de ricotta met de mascarpone. Snijd de bieslook in kleine ringetjes, de zongedroogde tomaatjes in stukjes en pel de knoflook. Doe de bieslook en de tomaatjes bij de ricotta, pers de knoflook boven de kom uit en roer alles om. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en/of peper.

Snijd de ui in kleine blokjes Doe de olijfolie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de Italiaanse kruiden toe en vervolgens het gehakt. Bak deze nu rul. Neem van het vuur en giet het vet af met behulp van een zeef.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal lichtjes in met wat olie en schep 300 ml van de tomatensaus op de bodem van de schaal. Was de aubergines en droog ze. Verwijder de kroon en een klein stukje van de onderkant. Snijd met behulp van een mandoline 16 dunne plakken van de aubergines.

Leg een plak op je werkblad, leg hierop een plak serranoham. Verdeel hierover een 2 eetlepels van het ricottamengsel en vervolgens een eetlepel van het gehakt. Rol de plak nu op en leg in de ovenschaal. Leg alle 16 rolletjes in de schaal en schenk hierover de overgebleven 300 ml tomatensaus. Verdeel hierover de geraspte kaas en de oregano. Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en bak in 30 minuten gaar.

Tafel lekker !!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
  1. maja quak zegt

    Beste Lekker tafelen,
    Ken ik de auberginerolletjes in de oven ook een dag van te voren maken??
    GROETJES maja quak

    1. Samantha Roelofs zegt

      Hallo Maja,
      Zelf heb ik het nog niet geprobeerd maar het zou wel moeten kunnen. In bovenstaand recept gebruik in rauwe aubergine als ik het van te voren zou maken zou ik de plakken aubergine heel even kort grillen. Gewoon de plakken lichtjes inkwasten met wat olijfolie en in een grillpan even aan beide kanten grillen. Laat je me weten of het is gelukt ?

      1. maja quak zegt

        Heb het gemaakt voor dat u had gereageerd. Maar de volgende keer zal ik dat zeker uit proberen.
        Dank u wel voor uw reactie.
        Met vriendelijke groet maja quak

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer