• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Gevulde auberginerolletjes uit de oven

door Samantha
in Ovenschotel
0
0
Gevulde auberginerolletjes

Gevulde auberginerolletjes uit de oven – Met voldoende aubergine in huis is het de uitdaging om er iedere keer iets anders mee te maken. Toch is dat met een aubergine helemaal niet zo moeilijk, omdat het zo’n veelzijdige groente is kun je er allerlei kanten mee op. Deze keer geef ik het gerecht iets Italiaans mee, aubergine rolletjes in tomatensaus en bedekt onder een dakje van kaas.

De rolletjes zijn machtig en wil je het als maaltijd eten dan zijn 4 rolletjes per persoon echt meer dan voldoende. Serveer er een frisse komkommersalade bij en eventueel een stukje brood om overbleven saus mee op te dippen en je hebt een heerlijke, goed vullende maaltijd.

Gevulde auberginerolletjes uit de oven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram ricotta
  • 200 gram mascarpone
  • 10 gram bieslook
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 400 gram gehakt
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 16 plakken Serranoham
  • 600 ml tomatensaus
  • 200 geraspte kaas
  • 1 el oregano
  • 2 aubergines

Bereidingswijze van dit recept

Meng in een kom de ricotta met de mascarpone. Snijd de bieslook in kleine ringetjes, de zongedroogde tomaatjes in stukjes en pel de knoflook. Doe de bieslook en de tomaatjes bij de ricotta, pers de knoflook boven de kom uit en roer alles om. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en/of peper.

Snijd de ui in kleine blokjes Doe de olijfolie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de Italiaanse kruiden toe en vervolgens het gehakt. Bak deze nu rul. Neem van het vuur en giet het vet af met behulp van een zeef.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal lichtjes in met wat olie en schep 300 ml van de tomatensaus op de bodem van de schaal. Was de aubergines en droog ze. Verwijder de kroon en een klein stukje van de onderkant. Snijd met behulp van een mandoline 16 dunne plakken van de aubergines.

Leg een plak op je werkblad, leg hierop een plak serranoham. Verdeel hierover een 2 eetlepels van het ricottamengsel en vervolgens een eetlepel van het gehakt. Rol de plak nu op en leg in de ovenschaal. Leg alle 16 rolletjes in de schaal en schenk hierover de overgebleven 300 ml tomatensaus. Verdeel hierover de geraspte kaas en de oregano. Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en bak in 30 minuten gaar.

Tafel lekker !!

Tags: Groenten - Vruchtgroenten - Aubergine
DeelPin21Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Macaroni met aubergine en ras el hanout
Pastagerechten

Macaroni met aubergine en ras el hanout

Baba ganoush
Bijgerecht

Baba ganoush

Aubergine
Specials

Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van deze paarse vruchtgroente

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen