• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, februari 25, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Groentelasagne met courgette, maar zonder pasta

door Redactie
in Ovenschotel
1
0
groentelasagne

Groentelasagne – Bij een lasagne denk je spontaan aan gehakt, bechamel – en tomatensaus. Maar ik ga vandaag op de gezonde toer. We maken een lasagne zonder pasta, een groentelasagne dus. Ja, ik vervang de pasta door groenten. Hiervoor kan je courgette, aubergines, paprika of zelfs wortelen gebruiken. Tomaten is ook een alternatief maar ze zijn minder geschikt omdat ze de lasagne mogelijk te nat maken. De courgette en de puntpaprika gebruik ik in deze groentelasagne als alternatief voor de lasagnebladen. Door de courgette en de puntpaprika in de lengte in dunne plakken te snijden zijn we in staat om ook deze groentelasagne in mooie lagen op te bouwen.

Variatie

Er zijn meerdere manieren om een groentelasagne te maken. Probeer ook eens de groene lasagne met spinazie of de lasagne met wortel. De lasagne met koolrabi of de open lasagne met puntpaprika en courgette. Het zijn allemaal vegetarische varianten op de bekende lasagne bolognese.

Tomaten
tomatensaus
groentelasagne opbouwen
courgette en puntpaprika
Met mozzarella bekleden
De groentelasagne goudbruin bakken in de oven.

Groentelasagne met courgette, maar zonder pasta

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg tomaten, in stukken gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 1 teentje geperste knoflook
  • rozemarijn en tijm
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 groene puntpaprika
  • 4 schijfjes mozzarella

Bereidingswijze van dit recept

Groenten lasagne maak je zo:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een scheutje olijfolie in de pan en stoof hierin de sjalot en de knoflook aan. Voeg de tomaten, het blik tomaten en de kruiden toe en laat een half uurtje sudderen tot de saus is ingedikt.

Snij de courgette en de punt paprika met de mandoline in dunne plakjes.  Wrijf ze goed in met de olijfolie en rooster ze op de grillpan. Nu kunnen we starten met de opbouw van de lasagne. In een vuurvaste schotel de bodem bedekken met een laagje tomatensaus, laagje courgette en punt paprika, mozzarella en weer een laagje tomatensaus….. enz.

Eindig met een laagje tomatensaus met daarop reepjes mozzarella. Zet de groentelasagne in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende een 30 tal minuten of tot de kaas gesmolten is en een goudbruin kleurtje heeft.

Tafel lekker!

Tags: Groente - Vruchtgroenten - CourgetteLasagneVegetarisch
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pie met prei recept
Quiche

Pie met prei, champignons en kaas

schorseneren gratin
Bijgerecht

Schorseneren gratin; Winter asperges of Keukenmeidenverdriet

Amuse van courgettesoep en coquille
Soep

Amuse van courgettesoep en coquille

Vegetarische mexicaanse bruine bonensoep recept
Maaltijdsoep

Vegetarische bruine bonensoep met Mexicaanse smaken

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen 2
Ovenschotel

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Witte kool met dragonsaus is een echt winters, verwarmend gerecht. Ontdek deze bijzondere, maar krachtige en smaakvolle combinatie.

Lees verder
Chocolademousse met gepocheerde peren

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Handige kooktips

Hangop zelf maken recept
Kookschool

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Verse hangop is een feest als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. De fluweelachtige structuur is geliefd en je kunt...

Lees verder
Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Knolselderij snijden doe je zo

Knolselderij snijden; zo doe je dat

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • linda op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen