Groentelasagne – Bij een lasagne denk je spontaan aan gehakt, bechamel – en tomatensaus. Maar ga eens op de gezonde toer. Maak een lasagne zonder pasta, een groentelasagne dus. Vervang de pasta door groenten. Hiervoor kan je courgette, aubergines, paprika of zelfs wortelen gebruiken. Tomaten is ook een alternatief maar ze zijn minder geschikt omdat ze de lasagne mogelijk te nat maken. De courgette en de puntpaprika gebruik je in deze groentelasagne als alternatief voor de lasagnebladen. Door de courgette en de puntpaprika in de lengte in dunne plakken te snijden zijn we in staat om ook deze groentelasagne in mooie lagen op te bouwen.
Heerlijke ovenschotels met courgette
In de zomer zijn courgettes volop beschikbaar. Ontdek dan deze ovenschotels met courgette. Van gewone ovenschotel tot (vegetarische) lasagne.
Groentelasagne met courgette, maar zonder pasta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg tomaten, in stukken gesneden
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 sjalot, fijn gesnipperd
- 1 teentje geperste knoflook
- rozemarijn en tijm
- peper en zout
- olijfolie
- 1 courgette
- 1 groene puntpaprika
- 4 schijfjes mozzarella
Bereidingswijze van dit recept
Groentelasagne maak je zo:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een scheutje olijfolie in de pan en stoof hierin de sjalot en de knoflook aan. Voeg de tomaten, het blik tomaten en de kruiden toe en laat een half uurtje sudderen tot de saus is ingedikt.
Snij de courgette en de puntpaprika met de mandoline in dunne plakjes. Wrijf ze goed in met de olijfolie en rooster ze op de grillpan. Nu kunnen we starten met de opbouw van de lasagne. In een vuurvaste schotel de bodem bedekken met een laagje tomatensaus, laagje courgette en puntpaprika, mozzarella en weer een laagje tomatensaus… enz.
Eindig met een laagje tomatensaus met daarop reepjes mozzarella. Zet de groentelasagne in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 30 minuten of tot de kaas gesmolten is en een goudbruin kleurtje heeft.
Tafel lekker !!