Heerlijke Italiaanse macaronischotel met gehakt en groenten – Een macaronischotel of pastaschotel is altijd lekker. Deze is simpel, vers en met veel smaak. Binnen een half uur staat deze schotel op tafel. Op smaak gebracht met een melange van specerijen die echt iedereen in zijn of haar voorraadkast zou moeten hebben. De toevoeging van gemberpoeder en cayennepeper geven deze macaronischotel een wat pikante ondertoon.
Kinderen zijn er dol op
Van deze Italiaanse macaronischotel met gehakt schept iedereen graag nog een bordje extra op. Ook de kinderen. De eenvoudige smaken, alledaagse ingrediënten en een royale portie maken het een echte familie schotel. Met onderstaande ingrediënten maak je een volle pan. Over? Niet erg, dat kan zo de diepvries in. Deze schotel voor het hele gezin is altijd handig om achter de hand te hebben.
Italiaanse macaronischotel met gehakt
Pastagerecht voor 4 personen
- 500 gram macaroni, penne of andere pasta naar keuze
- 500 gram gehakt
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 prei
- 1 blikje a 140 gram tomatenpuree
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel majoraan
- ½ bosje verse basilicum
- Zeezout
- Zwarte peper
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder pittig
- ½ theelepel gemberpoeder
- olijfolie
- 175 gr geraspte oude kaas
Kook de macaroni of andere pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Pers de teentjes knoflook, snipper de ui, snijd de prei in halve ringen en snijd de paprika’s in blokjes. Doe olijfolie in een hapjespan, laat heet worden, voeg het gehakt toe, breng op smaak met zout en zwarte peper en roerbak bruin, voeg de groentes toe en roerbak die mee tot ze glazig zijn. Voeg nu op laag vuur de uitgelekte macaroni of pasta toe en roer goed door elkaar. Doe de tomatenpuree erbij en de andere kruiden en roer flink door elkaar. Als laatste de vers gesnipperde basilicum. Flink warm laten worden en een lepel proeven. Eventueel nog wat extra kruiden toevoegen mocht dat nodig zijn. De Italiaanse macaronischotel met gehakt op borden verdelen, geraspte kaas erover en eet smakelijk.
Lekker met een frisse, verse salade van komkommer, tomaat, rode ui en olijfjes met wat dressing.
Ik ga dit gerecht zeker maken maar ik vervang de tomaten puree wel door 4 echte tomaten.
Leuk dat je het gaat proberen Jose, en maak er vooral lekker je eigen variatie op.
Dit blijft toch altijd wel het vaste maandagavond recept bij ons thuis! Heerlijk!
Deze macaroni was erg lekker! Mijn kinderen en wij hebben er van genoten. Gemakkelijk en simpel te maken en met volkoren pasta en een salade erg gezond.
Dank Lila. Het is ook niet moeilijk, maar de combinatie van specerijen maakt dit gerecht. Fijn dat jullie ervan genoten hebben.
Nou, als dan niemand reageert op het meest populaire gerecht deze week (op dit moment), dan doe ik het even: deze macaroni is gewoon erg lekker! Helemaal niet exotisch, standaard of erg bijzonder, maar juist doordat er geen enkel pakje of zakje wordt gebruikt bij de verwerking van ingrediënten die – behalve dus juist de groenten en kruiden en tomatenproductvariaties – is deze macaroni erg lekker. En ik ben geen kind, heb geen kind of kinderen, maar ben wel een boerin die werkt met échte producten en de smaakmakers en smaakversterkers uit de supermarkt niét gebruikt. En als docent Verwerking Agrarische Producten en algemeen, koken, dit graag doorgeeft aan een volgende generatie. En dat zeezout? Och, gewoon zout, niet teveel, is ook prima 😉
Dankje Floor, Macaroni is inderdaad gewoon een aanrecht vol verse ingrediënten. Dat proef je terug op je bordje 😉