• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

door Samantha
in Ovenschotel, Pastagerechten
0
4
kip ovenschotel

Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje – Kipfilet, verse tomaten, paprika’s en mascarpone. Dat zijn de hoofdingrediĆ«nten in deze ovenschotel. Nou ja, ovenschotel? Je maakt het in de oven, maar je eet het met pasta en je kunt het dus net zo goed een pastagerecht noemen.

Het gebruik van verse tomaten is niet meer zo vanzelfsprekend. Een blik tomaten pakken vinden we veel makkelijker. Je mist dan alleen wel die heerlijk frisse smaak in dit gerecht en de fantastische combinatie met de romigheid van de mascarpone.

Deze kip ovenschotel is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel makkelijk, de voorbereidingen vragen een minimum aan tijd en dan is het gewoon een kwestie van in de oven schuiven en wachten. Ondertussen op je gemak de pasta koken en tafel dekken. Binnen een uur zit je aan tafel te genieten van een heerlijke maaltijd gevuld met lekkere verse groenten en let maar eens op je tafelgenoten, ook bij hen zal je een glimlach zien verschijnen.

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Kip ovenschotel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediƫnten voor dit recept

  • 4 kipfilets
  • zout/peper naar smaak
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 400 gram tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram mascarpone
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 el olie
  • 1 el boter
  • 125 gram geraspte kaas
  • 1 rode peper

Bereidingswijze van dit recept

Kipfilets in, niet te kleine, stukken snijden en bestrooien met peper, zout en gerookt paprikapoeder, de uien halveren en in halve ringen snijden, kern uit de paprika’s verwijderen en de paprika’s vervolgens in ringen snijden. Zaden en zaadlijsten uit de rode peper verwijderen en de peper heel fijn snijden. Tomaten ontvellen en in blokjes snijden.

Tomaten ontvellen doe je door met een scherp mes een kruis in de onderkant van de tomaat te maken, hem vervolgens 20 tellen in kokend water te laten liggen en daarna direct onder te dompelen in ijskoud water. Op deze manier trek je het velletje met gemak van de tomaat.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Olie en boter verhitten in een koekenpan en de kipfilet even aanbakken. Neem de kipfilet uit de pan en leg in een ovenschaal. Bak in dezelfde pan de uien glazig. Schep de ui nu bovenop de kipfilet en bak, ook in dezelfde pan, nu de paprika en schep ook deze, zodra ze zachter is, op de kipfilet.

Pers boven de pan de knoflook uit en fruit deze aan,Ā  voeg hierbij de tomaten, de rode peper,Ā  de Italiaanse kruiden en het bouillonblokje (verkruimeld). Breng eventueel verder op smaak met zout en/of peper. Voeg nu de mascarpone toe en laat het geheel 5 minuutjes zachtjes, tegen de kook aan, sudderen. Schenk nu de saus over de kipfilet. Strooi hierover de geraspte kaas en dek af met aluminiumfolie. Plaats in de voorverwarmde oven en bak 40 minuten. Verwijder de laatste 15 minuten van de baktijd het aluminiumfolie.

Door de Italiaanse smaken combineert deze kip ovenschotel perfect met pasta.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Mascarpone
DeelPin56Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

spaghetti met bloemkool
Pastagerechten

Spaghetti met bloemkool

Macaroni Stroganoff
Pastagerechten

Macaroni Stroganoff

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes
Pastagerechten

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes

Macaronisalade Kip honing mosterdsaus
Pastagerechten

Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti
Pastagerechten

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti

Ovenschotel met venkel en spinazie
Ovenschotel

Ovenschotel met venkel en spinazie in filodeeg

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm
Pastagerechten

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm

Reacties 4

  1. m says:
    2 jaar geleden

    eerst de bereiding goed lezen want er staat verwijder zaadlijst en zaadjes uit de rodepeper deze staat niet in de ingrediƫnten lijst..
    maar ga het is proberen.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Inderdaad een klein foutje M. We zullen deze er alsnog tussen zetten. Maar we kunnen je verzekeren dat het zelfs zonder dat pepertje echt een lekkernij is. Laat je hĆØ ons weten als je t gemaakt hebt?

      Beantwoorden
  2. Jacky says:
    2 jaar geleden

    Al diverse keren gemaakt samen met andere recepten hier in de site
    Gevarieerd, gezond en verse produkten
    Geweldige site
    Jacky

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Dank voor je fijne compliment Jacky, daar doen we het graag voor ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
GruyĆØre

GruyĆØre; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt vƩƩl lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt vƩƩl lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt Ć©cht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt Ć©cht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediĆ«nten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen