• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 23, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

door Samantha
in Ovenschotel, Pastagerechten
kip ovenschotel
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje – Blijde gezichten aan tafel dat is toch wat iedere kok het liefst wil, ik wel in ieder geval. Iedere avond vind ik het toch weer een uitdaging om dat voor elkaar te krijgen want eerlijk is eerlijk een aantal van mijn tafelgenootjes zijn niet de meest makkelijke eters maar met dit gerecht is het me toch weer gelukt om op ieders gezicht een glimlach te toveren.

Het gebruik van verse tomaten is niet meer zo vanzelfsprekend. Een blik pakken is veel makkelijker. Je mist dan wel die heerlijk frisse smaak in dit gerecht en de fantastische combinatie met de romigheid van de mascarpone.

Deze kip ovenschotel is niet alleen lekker maar ook nog eens heel makkelijk, de voorbereidingen vragen een minimum aan tijd en dan is het gewoon een kwestie van in de oven schuiven en wachten. Ondertussen op je gemak de pasta koken en tafel dekken. Binnen een uur zit je aan tafel te genieten van een heerlijke maaltijd gevuld met lekkere verse groenten en let maar eens op je tafelgenoten, ook bij hen zal je een glimlach zien verschijnen.

Kip ovenschotel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kipfilets
  • zout/peper naar smaak
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 400 gram tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram mascarpone
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 el olie
  • 1 el boter
  • 125 gram geraspte kaas
  • 1 rode peper

Bereidingswijze van dit recept

Kipfilets in, niet te kleine, stukken snijden en bestrooien met peper, zout en gerookt paprikapoeder, de uien halveren en in halve ringen snijden, kern uit de paprika’s verwijderen en de paprika’s vervolgens in ringen snijden. Zaden en zaadlijsten uit de rode peper verwijderen en de peper heel fijn snijden. Tomaten ontvellen en in blokjes snijden.

Tomaten ontvellen doe je door met een scherp mes een kruis in de onderkant van de tomaat te maken, hem vervolgens 20 tellen in kokend water te laten liggen en daarna direct onder te dompelen in ijskoud water. Op deze manier trek je het velletje met gemak van de tomaat.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Olie en boter verhitten in een koekenpan en de kipfilet even aanbakken. Neem de kipfilet uit de pan en leg in een ovenschaal. Bak in dezelfde pan de uien glazig. Schep de ui nu bovenop de kipfilet en bak, tevens in dezelfde pan, nu de paprika en schep ook deze, zodra ze zachter is, op de kipfilet.

Pers boven de pan de knoflook uit en fruit deze aan,  voeg hierbij de tomaten, de rode peper,  de Italiaanse kruiden en het bouillonblokje (verkruimeld). Breng eventueel verder op smaak met zout en/of peper. Voeg nu de mascarpone toe en laat het geheel 5 minuutjes zachtjes, tegen de ook aan, sudderen. Schenk nu de saus over de kipfilet. Strooi hierover de geraspte kaas en dek af met aluminiumfolie. Plaats in de voorverwarmde oven en bak 40 minuten. Verwijder de laatste 15 minuten van de baktijd het aluminiumfolie.

Door de Italiaanse smaken combineert deze kip ovenschotel perfect met pasta.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas - MascarponeVlees - Kipfilet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Chinese kippensoep
Maaltijdsoep

Chinese kippensoep ( met knapperige taugé )

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips
Ovenschotel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Zoete kiprolletjes
Hapjes

Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje

Citroen-honing kip
Rijstgerechten

Citroen-honing kip; smullen als bij de chinees

Reacties 4

  1. m says:
    1 week geleden

    eerst de bereiding goed lezen want er staat verwijder zaadlijst en zaadjes uit de rodepeper deze staat niet in de ingrediënten lijst..
    maar ga het is proberen.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 week geleden

      Inderdaad een klein foutje M. We zullen deze er alsnog tussen zetten. Maar we kunnen je verzekeren dat het zelfs zonder dat pepertje echt een lekkernij is. Laat je hè ons weten als je t gemaakt hebt?

      Beantwoorden
  2. Jacky says:
    4 maanden geleden

    Al diverse keren gemaakt samen met andere recepten hier in de site
    Gevarieerd, gezond en verse produkten
    Geweldige site
    Jacky

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 maanden geleden

      Dank voor je fijne compliment Jacky, daar doen we het graag voor 😉

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen