Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje – Blijde gezichten aan tafel dat is toch wat iedere kok het liefst wil, ik wel in ieder geval. Iedere avond vind ik het toch weer een uitdaging om dat voor elkaar te krijgen want eerlijk is eerlijk een aantal van mijn tafelgenootjes zijn niet de meest makkelijke eters maar met dit gerecht is het me toch weer gelukt om op ieders gezicht een glimlach te toveren.

Deze kip ovenschotel is niet alleen lekker maar ook nog eens heel makkelijk, de voorbereidingen vragen een minimum aan tijd en dan is het gewoon een kwestie van in de oven schuiven en wachten. Ondertussen op je gemak de pasta koken en tafel dekken. Binnen een uur zit je aan tafel te genieten van een heerlijke maaltijd gevuld met lekkere verse groenten en let maar eens op je tafelgenoten, ook bij hen zal je een glimlach zien verschijnen.

Kip ovenschotel

kip ovenschotel recept
Kip ovenschotel

Een ovenschotel voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • zout/peper naar smaak
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 rode peper
  • 400 gram tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram mascarpone
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 el olie
  • 1 el boter
  • 125 gram geraspte kaas

Kipfilets in, niet te kleine, stukken snijden en bestrooien met peper, zout en gerookt paprikapoeder, de uien halveren en in halve ringen snijden, kern uit de paprika’s verwijderen en de paprika’s vervolgens in ringen snijden. Zaden en zaadlijsten uit de rode peper verwijderen en de peper heel fijn snijden. Tomaten ontvellen en in blokjes snijden.

Tomaten ontvellen doe je door met een scherp mes een kruis in de onderkant van de tomaat te maken, hem vervolgens 20 telllen in kokend water te laten liggen en daarna direct onder te dompelen in ijskoud water. Op deze manier trek je het velletje met gemak van de tomaat.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Olie en boter verhitten in een koekenpan en de kipfilet even aanbakken. Neem de kipfilet uit de pan en leg in een ovenschaal. Bak in dezelfde pan de uien glazig. Schep de ui nu bovenop de kipfilet en bak, tevens in dezelfde pan, nu de paprika en schep ook deze, zodra ze zachter is, op de kipfilet.

Pers boven de pan de knoflook uit en fruit deze aan,  voeg hierbij de tomaten, de rode peper,  de Italiaanse kruiden en het bouillonblokje (verkruimeld). Breng eventueel verder op smaak met zout en/of peper. Voeg nu de mascarpone toe en laat het geheel 5 minuutjes zachtjes, tegen de ook aan, sudderen. Schenk nu de saus over de kipfilet. Strooi hierover de geraspte kaas en dek af met aluminiumfolie. Plaats in de voorverwarmde oven en bak 40 minuten. Verwijder de laatste 15 minuten van de baktijd het aluminiumfolie.

Door de Italiaanse smaken combineert deze kip ovenschotel perfect met pasta.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.