• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Knapperige bloemkool ovenschotel met gorgonzola

door Connie Derks
in Ovenschotel
0
5
Knapperige bloemkool ovenschotel

Knapperige bloemkool ovenschotel – Bloemkool is een van de populairste groentes in Nederland. Deze groente is dan ook erg veelzijdig en makkelijk te verwerken. Vandaag eten we de bloemkool met een knapperig jasje van filodeeg. In dit knapperige jasje schuilt een zachte vulling van bloemkool en gorgonzola. Bloemkool met kaassaus, maar dan op een andere manier dan we gewend zijn.

Met of zonder vlees

Deze ovenschotel is in principe zonder vlees. Missen doe je het vlees niet in deze ovenschotel, maar ben je nu echt een vleeseter die denkt niet zonder te kunnen dan zou je er blokjes gekookte ham of wat uitgebakken gehakt aan toe kunnen voegen. Het is erg lekker om deze ovenschotel te serveren met een frisse gemengde salade, zo krijg je gelijk wat kleur op je bord.

Gorgonzola

Gorgonzola is een blauwschimmelkaas uit Italië. Deze kaas is verkrijgbaar in een zachte smaak (dolce) of in een scherpere versie (picante). De dolce is romiger en voller van smaak dan de iets drogere scherpe pikante gorgonzola. Voor dit recept heb ik gebruikgemaakt van de dolce omdat ik de smaak niet te veel wou laten overheersen. Hou je niet van blauwe kaas dan zou je ook een stukje brie of camembert kunnen gebruiken.

Bloemkool ovenschotels recepten

Bloemkool ovenschotels; zet deze varianten met gemak op tafel

Recepten voor de lekkerste bloemkool ovenschotels, deze fantastische ovenschotels zet je op een doordeweekse dag met gemak op tafel.

Knapperige bloemkool ovenschotel met gorgonzola

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • pakje filodeeg
  • 1 kleine bloemkool
  • +/- 300 gram aardappelen
  • 300 gram gorgonzola
  • gesmolten boter of olie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 theelepels ras el hanout of kerriepoeder

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je  een knapperige bloemkool ovenschotel:

Snij de bloemkool in grove stukken en kook deze 5 minuten voor. Haal de stukken gelijk uit het water zodat ze niet te zacht worden. Schil de aardappelen en snij deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Kook deze beetgaar in water met zout.

Neem een ovenschaal of springvorm van 28 cm doorsnede en smeer deze in met wat boter of olie. Je kunt de bodem bekleden met bakpapier, maar dit is niet echt nodig en niet handig bij het aansnijden van de ovenschotel heb ik ondervonden. Haal het filodeeg uit de verpakking, neem een vel deeg en bestrijk dit licht met boter. Leg in de vorm en laat het deeg iets over de rand hangen. Herhaal dit tot je 3 vellen deeg in de vorm hebt. Verdeel er de aardappels overheen en leg er nogmaals 3 plakjes met boter op. Verdeel de bloemkool en de kaas over de deegplakjes en bestrooi met een beetje ras el hanout. Besmeer de rest van de deegplakjes ook met boter en knijp deze samen tot een rommelig geheel. Vouw het overhangende deeg over de bloemkool en leg de rest van het deeg boven op de bloemkool. Bestrooi met sesamzaadjes.

Zet de ovenschotel ongeveer 45 minuten in een oven van 175 graden tot deze een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Controleer de kleur van je ovenschotel na een half uur, kleurt deze te hard zet de oven dan terug naar 150 graden. De oventijd is per oven verschillend contoleer daarom altijd of je producten gaar zijn en niet te hard verkleuren. Serveer de knapperige bloemkool ovenschotel direct.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Blauwe kaasVegetarisch
DeelPin80Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

zuurkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Tartiflette
Ovenschotel

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

Ovenschotel met witte kool en spatzle
Ovenschotel

Ovenschotel met witte kool en spätzle

bloemkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Ovenschotel rode kool met filodeeg
Ovenschotel

Ovenschotel rode kool met filodeeg

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips
Ovenschotel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

aardappel uien ovenschotel met Franse kaas
Ovenschotel

Aardappel uien ovenschotel met Franse kaas

Ovenschotel met rode kool
Ovenschotel

Ovenschotel met rode kool

Reacties 5

  1. Gerard van der Leeuw says:
    1 jaar geleden

    Heb het gisteren dan eindelijk gemaakt. Heerlijk. Maar een vel (filo) DEZE? Het is toch Het vel? Dus: dit.

    Pas toch op met dat Nederlands…..

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Zeker Gerard! Gelukkig was het lekker ?

      Beantwoorden
  2. Marion says:
    1 jaar geleden

    Ga het volgende week maken

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Lekker laat je ons weten hoe het bevallen is?

      Beantwoorden
  3. Hennie says:
    4 jaar geleden

    Deze ovenschotel was verrukkelijk. Ik had in plaats van de zachte gorgonzola de pittige genomen (wel iets minder dan in het recept stond). Ik ga deze vaker maken.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen