• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Knapperige bloemkool ovenschotel met gorgonzola

door Connie Derks
in Ovenschotel
0
1
Knapperige bloemkool ovenschotel

Knapperige bloemkool ovenschotel – Bloemkool is een van de meest populaire groentes in Nederland. Deze groente is dan ook erg veelzijdig en makkelijk te verwerken. Vandaag eten we de bloemkool met een knapperig jasje van filodeeg. In dit knapperige jasje schuilt een zachte vulling van bloemkool en gorgonzola. Bloemkool met kaassaus maar dan op een andere manier dan we gewend zijn.

Met of zonder vlees

Deze ovenschotel is in principe vegetarisch. Missen doe je het vlees niet in deze ovenschotel maar ben je nu echt een vleeseter die denkt niet zonder te kunnen dan zou je er blokjes gekookte ham of wat uitgebakken gehakt aan toe kunnen voegen. Het is erg lekker om deze ovenschotel te serveren met een frisse gemengde salade, zo krijg je gelijk wat kleur op je bord.

Gorgonzola

Gorgonzola is een blauwschimmel kaas uit Italië. Deze kaas is verkrijgbaar in een zachte smaak (dolce) of in een scherpere versie (picante). De dolce is romiger en voller van smaak dan de iets drogere scherpe picante gorgonzola. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de dolce omdat ik de smaak niet te veel wou laten overheersen. Hou je niet van blauwe kaas dan zou je ook een stukje brie of camembert kunnen gebruiken.

Knapperige bloemkool ovenschotel met gorgonzola

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • pakje filodeeg
  • 1 kleine bloemkool
  • +/- 300 gram aardappelen
  • 300 gram gorgonzola
  • gesmolten boter of olie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 theelepels ras el hanout of kerriepoeder

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je  een knapperige bloemkool ovenschotel:

Snij de bloemkool in grove stukken en kook deze 5 minuten voor. Haal de stukken gelijk uit het water zodat ze niet te zacht worden. Schil de aardappelen en snij deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Kook deze beetgaar in water met zout.

Neem een ovenschaal of springvorm van ongeveer 28 cm doorsnede en smeer deze in met wat boter of olie. Je kan de bodem bekleden met bakpapier maar dit is niet echt nodig en niet handig bij het aansnijden van de ovenschotel heb ik ondervonden. Haal de filodeeg uit de verpakking, neem een vel deeg en bestrijk deze licht met boter. Leg deze in de vorm en laat het deeg iets over de rand hangen. Herhaal dit tot je 3 vellen deeg in je vorm hebt. Verdeel er de aardappels overheen en leg er nogmaals 3 plakjes met boter op. Verdeel de bloemkool en de kaas over de deegplakjes en bestrooi met een beetje ras el hanout. Besmeer de rest van de deegplakjes ook met boter en knijp deze samen tot een rommelig geheel. Vouw het overhangende deeg over de bloemkool en leg de rest van het deeg boven op de bloemkool. Bestrooi met sesamzaadjes.

Zet de ovenschotel ongeveer 45 minuten in een oven van 175 graden tot deze een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Check de kleur van je ovenschotel na een half uur, kleurt deze te hard zet de oven dan terug naar 150 graden. De oventijd is per oven verschillend contoleer daarom altijd of je producten gaar zijn en niet te hard verkleuren. Serveer de knapperige bloemkool ovenschotel direct.

Tafel lekker!!

Tags: Groenten - Kool - BloemkoolKaas - Blauwe kaasVegetarisch
DeelPin45Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Pie met prei recept
Quiche

Pie met prei, champignons en kaas

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

schorseneren gratin
Bijgerecht

Schorseneren gratin; Winter asperges of Keukenmeidenverdriet

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes
Pastagerechten

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

Reacties 1

  1. Hennie says:
    2 jaar geleden

    Deze ovenschotel was verrukkelijk. Ik had in plaats van de zachte gorgonzola de pittige genomen (wel iets minder dan in het recept stond). Ik ga deze vaker maken.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen