• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Lasagne met verse spinazie en geitenkaas

door Elise de Haan
in Ovenschotel
0
0
Lasagne met verse spinazie en geitenkaas

Lasagne met verse spinazie en geitenkaas

Lasagne met spinazie – Lasagne wordt vaak gegeten met bolognesesaus, de bekende saus met gehakt en tomaten. Heb je een keer zin in iets anders en hoeft er ook geen vlees in? Maak dan eens deze lasagne met verse spinazie en geitenkaas. Boordevol groenten, helemaal vegetarisch en heel erg lekker!

Verse spinazie in je lasagne

Natuurlijk maak je deze lasagne wel met verse spinazie. Het is verleidelijk om een pak diepvriesspinazie te nemen voor het gemak, maar je koopt tegenwoordig in elke supermarkt, in ijswater gewassen, verse spinazie.

Verse spinazie is echt veel lekkerder en het is echt niet meer werk.

Wilde spinazie

Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Bechamelsaus met extra geitenkaas

Je kunt deze lasagne met spinazie maken met de basisbechamelsaus. Deze bestaat uit melk, bloem en boter, op smaak gebracht met peper, zout en nootmuskaat. Wat de lasagne met spinazie extra lekker maakt, is om wat kaas toe te voegen aan de saus. Je kunt hiervoor restjes kaas gebruiken die je nog hebt liggen, of wat extra geitenkaas nemen.

lasagne met spinazie

Lasagne met spinazie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram gewassen, verse spinazie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 rode puntpaprika’s, in reepjes gesneden
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • zout en peper
  • olie om in te bakken en om in te vetten
  • 1 liter melk
  • 100 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • nootmuskaat
  • restjes kaas (optioneel)
  • 15 lasagnebladen
  • 150 gram geraspte, harde geitenkaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lasagne met spinazie:

Maak eerst de bechamelsaus voor de lasagne met spinazie. Smelt de boter op een laag vuur en voeg in een keer de bloem toe. Laat, onder voortdurend roeren de bloem gaar worden in ongeveer 3 minuten. Voeg dan in scheuten de melk toe. Ondertussen goed blijven roeren. Als je alle melk hebt toegevoegd laat je de saus even zachtjes doorkoken. Mocht je kaas aan de saus willen toevoegen, doe deze er dan nu bij en laat goed smelten. Breng de bechamelsaus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Haal de pan van het vuur.

Verwarm de olie in een grote koekenpan, wok of braadpan. Bak de ui en de knoflook in een paar minuten glazig. Doe de paprikareepjes erbij en bak ze even mee. Voeg dan, in gedeelten, de spinazie toe en laat deze slinken. Smelt de zachte geitenkaas door de spinazie. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Vet een vuurvaste schaal, waarin drie lasagnebladen naast elkaar passen, licht in met wat olie. Schep een derde van de spinazie in de schaal. Leg hier overheen een laag lasagnebladen. Schenk hier een derde van de bechamelsaus overheen. Daar bovenop leg je weer een laag lasagnebladen. Dan weer een laag spinazie en zo bouw je om en om de lasagneschotel op. Je eindigt altijd met een laag bechamelsaus. Daar overheen strooi je de geraspte geitenkaas. Garneer, wanneer gewenst, met wat achtergehouden spinazieblaadjes en stukjes puntpaprika.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de lasagne met spinazie ongeveer 35 minuten op 225 graden. Haal de laatste 10 minuten de folie van de schaal af.

Laat de lasagne met verse spinazie en geitenkaas voor het serveren een paar minuten afkoelen.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - GeitenkaasLasagne
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Knapperige bloemkool ovenschotel
Ovenschotel

Knapperige bloemkool ovenschotel met gorgonzola

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

Tian
Ovenschotel

Tian, een gratin in Provençaalse stijl

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas
Ovenschotel

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas

Aardappelgratin met venkel en Hervekaas
Ovenschotel

Aardappelgratin met venkel en Hervekaas

Lasagne met asperges en appenzeller
Ovenschotel

Lasagne met asperges en Appenzeller

Ovenschotel met snijbonen gehakt en aardappel
Ovenschotel

Ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel

Gevulde auberginerolletjes
Ovenschotel

Gevulde auberginerolletjes uit de oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen