• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, oktober 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Lasagne met zalm

Vol vis en groenten en met een krokant laagje chips

door Connie Derks
in Ovenschotel
1
0
lasagne met zalm

Lasagne met zalm – een lasagne barstensvol groente en vis met een verrassend krokant laagje waar de hele familie van zal genieten.

Lasagne

Als we het over lasagne hebben wordt al snel gedacht aan de ovenschotel met laagjes pastadeeg met een gehakt-tomatensaus. Maar lasagne is een gerecht waar meer mee kan en dat bewijzen we graag met deze lasagne met zalm en veel groenten. De tomatensaus vergeten we voor vandaag, we gaan de lasagne maken met bechamelsaus waardoor de ovenschotel heerlijk romig en zacht van smaak wordt.

Rauwe zalm

Een lasagne met zalm moet natuurlijk vooral de zalm de nodige aandacht krijgen. Om een gortdroge zalm te voorkomen doe je de zalm rauw in de ovenschotel. De zalm gaart namelijk snel. Daarom gaar je de vis niet eerst, maar laat je deze meegaren met de lasagnebladen. Zo blijft de verse zalm lekker sappig.

Gebruik dat restje chips wat taai begint te worden voor het lekkerste krokante korstje wat je ooit op een lasagne hebt gehad

Geef de lasagne met zalm een heerlijk krokant korstje

Het lekkerste van een ovenschotel is toch wel de combinatie van een krokant korstje met daaronder een smeuïge ovenschotel. Het contrast van knapperig en zout met romig en zacht vindt iedereen lekker. Dat krokante zoutige korstje maak je heel makkelijk door wat chips grof te verkruimelen. Bij de lasagne met zalm is cheese union of bolognese chips erg lekker, maar je kunt ieder andere chips nemen.

Spinazie & pasta

Spinazie en pasta, een perfecte match

Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.

Ovenschotels met verse zalm

Ovenschotels met verse zalm

Ben jij ook zo gek op verse zalm? En dan in het bijzonder ovenschotels met verse zalm? Lekker Tafelen verzamelde de lekkerste voor je!

Lasagne met zalm

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram rauwe zalm
  • 2 kleine courgettes
  • 250 gram spinazie
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 rode paprika
  • 60 gram bloem
  • 60 gram boter
  • 300 gram melk
  • 300 gram warme bouillon
  • 3 takjes verse dille
  • een pakje verse lasagnebladen
  • 50 gram chips
  • olie om in te bakken
  • peper/zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lasagne met zalm: 

Snijd de courgette in plakken en bak deze porties in een beetje olie tot ze zacht zijn en bestrooi ze met peper en zout. Zet opzij. Snijd de paprika in kleine blokjes. Roerbak de spinazie heel kort zodat deze slinkt. Snijd de zalm in dunne plakjes of blokjes. Hak de dille grof. Trek de mozzarella in stukken.

Maak een bechamelsaus door de boter te smelten. Voeg er de bloem aan toe en gaar deze samen kort door. Voeg er de warme bouillon aan toe, blijf goed roeren en kook even door. Voeg er nu in gedeeltes de melk aan toe tot je een mooie gladde bechamel saus hebt die dunner is dan normaal. Voeg eventueel nog iets extra melk toe tot dik vloeibaar. Kook de saus al roerende goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de bechamelsaus voor de lasagne met zalm in 3 porties. Eén portie doe je samen met de paprika bij de spinazie. Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Eén portie meng je met de dille, de andere blijft neutraal.

Verdeel de helft van de courgetteplakken over de bodem van de ovenschotel. Leg er een laagje lasagnebladen op. Verdeel hierover de helft van het spinaziemengsel weer gevolgd door lasagnebladen. Verdeel er nu gelijkmatig de helft van de vis over en bestrooi met wat peper. Bedek de zalm met de helft van de bechamelsaus met dille en dek weer af met lasagnebladen. Herhaal alles nog een keer. Verdeel op de bovenste laag lasagnebladen de mozzarella en verdeel er het laatste portie bechamelsaus over. Bestrooi met de chips die je grof verkruimeld.

Zet de lasagne met zalm 30 tot 45 minuten in een oven van 180 graden tot deze gaar is en een mooie gelijkmatige goudbruine korst heeft. Laat de lasagne met zalm minimaal 10 minuten staan voor je deze aansnijdt. Dit zorgt dat de lasagne steviger wordt en niet van elkaar af schuift bij het opscheppen.

Tafel lekker !!

DeelPin42Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

gerookte vis
Specials

Gerookte vis

vispakketje met mosselen
Visgerechten

Vispakketje met mosselen

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

salade gerookte vis
Salade

Salade met gerookte vis

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Kai Panang, dat is heerlijke Thaise kip in pindacurry. Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken moet je dit gerecht echt proeven!

Check het recept of lees de info
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen