• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Macaroni taart met chinese kool en tomaatjes

door Redactie
in Ovenschotel, Pastagerechten
0
0
macaroni taart

Macaroni taart met chinese kool en tomaatjes – Macaroni noem ik altijd Nederlandse pasta. Dat is het natuurlijk niet, maar een aantal jaren geleden hadden we nog lang niet zoveel pastasoorten als vandaag de dag. Macaroni was toen wel de meest voorkomende pasta en ook vandaag de dag is het nog een pasta die bijna altijd op traditionele “Hollandse” wijze geserveerd wordt. Macaroni met een tomatensaus. Soms gaat er wat extra groente in, de bewuste kok kiest voor verse tomatensaus, maar in teveel gevallen wordt er gewoon een pot kant en klare rode drap overheen gegooid. De pakjes en zakjes macaroni kruiden vliegen de winkels uit en steeds weer verbaas ik me in de supermarkt hoe iedereen er z’n maaltje bij elkaar scharrelt. Echt, moet je eens op letten als je door de super loopt.

Kaasje erover

Een kontje kaas is ideaal. Je kunt natuurlijk als een echte chef de authentieke Parmezaan gebruiken, maar echt… er is helemaal niets mis mee om een macaroni gerecht te maken met gewone, pure Hollandse kaas. Kom dan niet met een voorverpakt merk kaasje uit de supermarkt aanzetten, maar pak eens een echte, pure smaakvolle Boerenkaas met een beetje pit. Durf eens een geitenkaasje te pakken en ontdek vooral wat er bij jou in de buurt gemaakt wordt. Laat die zelf kazende boer zijn verhaal eens vertellen als je er tijdens je weekend fietstocht toch langs komt. Dat verhaal is straks weer het gesprek tijdens de maaltijd en het begin van anders naar voeding kijken.

Verrassing voor kinderen

Deze macaronischotel is een verrassing voor kinderen. Ze zien macaroni weer eens anders (taartje) op hun bord verschijnen. En juist dan is dat verhaal van belang. Weten je kinderen hoe kaas gemaakt wordt? Weten ze dat een kilo kaas niet ophoudt bij het knuffelen van een koe maar dat het keihard werken is? Tijd voor een maaltijd met een leuk verhaal!

Macaroni taart met chinese kool en tomaatjes

  •  550 gram chinese kool
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 250 gram macaroni
  • 150 gram spekreepjes
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 rode uien
  • 1 bekertje crème fraîche
  • zout en peper
  • 5 eieren
  • 100 gram geraspte boerenkaas
  • 1/2 bosje bieslook

Breng water met zout aan de kook en kook hierin de macaroni in ca. 10 minuten gaar. Doe over in een zeef of vergiet en laat goed uitlekken.
Verhit een wok en bak hierin het spek uit. Snipper ondertussen de uien, snijd de chinese kool in reepjes en wok even mee. Halveer de cherrytomaatjes en bak deze op het laatst even mee. Breng flink op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schep de tomatenketchup door de macaroni. Vet een quichevorm of lage ovenschaal in en vul met de macaroni en de spek-koolmix. Doe dit in stroken of in ringen.
Meng de crème fraîche met de eieren. Gebruik hiervoor een keukenmachine of staafmixer. Breng dit goed op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de macaroni en de groenten. Strooi er geraspte kaas over en zet 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Strooi er voor het serveren verse bieslook over.

Tags: GroenteGroente - Kool - Chinese koolKinderen receptenMacaroniVegetarisch
DeelPin288Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Tartiflette
Ovenschotel

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

Ovenschotel met rundergehakt
Ovenschotel

Ovenschotel met rundergehakt; een stevige maaltijd!

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

spaghetti met bloemkool
Pastagerechten

Spaghetti met bloemkool

Macaroni Stroganoff
Pastagerechten

Macaroni Stroganoff

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes
Pastagerechten

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes

Macaronisalade Kip honing mosterdsaus
Pastagerechten

Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn is zo'n heerlijk familiegerecht of de schotel die je op tafel zet als je eters krijgt.

Check het recept of lees de info
Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Eenvoudige Griekse salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Handige kooktips

vis pocheren
Kookschool

Vis pocheren; makkelijker dan je denkt

Best vreemd dat we niet vaker vis pocheren, dit heeft namelijk veel voordelen! Het is smaakvol verantwoord en makkelijker dan je denkt.

Check het recept of lees de info
Tête de Moine

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen