- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Ovenschotel met courgette, tomaat en gehakt

Ovenschotel met courgette, tomaat en gehakt – Je hebt van die dagen dat je even geen zin of tijd hebt om uitgebreid in de keuken te staan en dan zit je ook niet te wachten op een grote afwas naderhand. Een ovenschotel is dan vaak de oplossing, snel te bereiden maar ook makkelijk al van te voren klaar te maken zodat je hem voor het eten alleen nog in de oven hoeft te schuiven. Deze ovenschotel met bekende smaken als aardappel, courgette, tomaat en gehakt maak je voor het hele gezin in een handomdraai klaar.


Ovenschotel met courgette, tomaat en gehakt

Verwarm de oven voor op 180°. Schil de aardappels en kook deze beetgaar. Verhit de olie in een pan en stoof de ui hierin glazig. Bak het gehakt vervolgens mee tot dat het rul gebakken is. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Snijd de courgettes en de tomaten in niet al te dunne plakken. Vet een ovenschaal in met een klontje boter of eventueel wat arachideolie. Snijd de gekookte aardappels in plakken en verdeel de helft over de bodem van de schaal. Kruid met peper en zout.  Leg er de courgetteschijfjes op en vervolgens de tomaten. Kruid elke laag met peper en zout naar smaak. Verdeel het gehaktmengsel erover en sluit af met de rest van de aardappels. Meng de room, de geklutste eieren en melk en schenk dit over de ovenschotel. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet 40 minuten in de oven tot alles gaar is en je ovenschotel een mooi bruin korstje heeft.

Tafel lekker!