• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Ovenschotel met koolraap en pompoen

door Samantha
in Ovenschotel
0
0
Ovenschotel met koolraap en pompoen

Ovenschotel met koolraap en pompoen – Een heerlijke ovenschotel met smaken die elkaar perfect aanvullen, een beetje zoet met een lekker krokant korstje en wat pit door het gebruik van de kaas. Met schotels als deze kun je je aardappels best een dagje missen bij de maaltijd.

De koolraap weer vaker op tafel

De koolraap wordt mijns inziens echt nog te weinig gebruikt, een vergeten groente die veel vaker op tafel zou moeten staan. Caloriearm, koolhydraatarm en vol met belangrijke vitaminen en mineralen. Wat willen we nog meer. Daarnaast is koolraap ook nog eens een zeer goed betaalbare groente, lang geleden werd het zelfs armeluisknol genoemd. Reden genoeg dus om deze heerlijke groente vaker te gebruiken.

In deze ovenschotel combineer ik de koolraap met een aantal andere groenten, namelijk venkel, prei en pompoen. Smaken die perfect samen gaan en deze schotel iets zoets meegeven wat hem ook bij kinderen zeer geliefd maakt.

Gelijke plakjes, gelijke garing

De pompoen en de koolraap snijd ik in dunne plakjes, dit kun je doen met een scherp mes hiermee loop je echter het risico dat niet alle plakjes een gelijke dikte krijgen wat gelijke garing moeilijker maakt. Gebruik daarom bij voorkeur een mandoline of eventueel een keukenmachine.

Ovenschotel met koolraap en pompoen

Ovenschotel met koolraap en pompoen

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram flespompoen
  • 400 gram koolraap
  • 1 prei (het witte en licht groene gedeelte)
  • 1 kleine venkelknol
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel verse rozemarijn
  • 2 theelepel verse oregano
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 300 milliliter (groente) bouillon
  • 150 gram geraspte Emmentaler
  • 150 gram oud brood ( eventueel panko )
  • 20 gram (kruiden)boter

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de ovenschotel met koolraap en pompoen:

Verwarm je oven voor op 190 graden. Neem een ovenvaste schaal en vet deze lichtjes in. Snijd de prei in de lengte doormidden en snijd van ieder helft reepjes. Spoel deze goed schoon onder koud water. Snijd de venkelknol doormidden en verwijder de harde kern, snijd beide helften in reepjes.
Verhit in een pan de olijfolie en bak hierin de prei en de venkel tot ze glazig en zacht zijn. Dit is ongeveer 5 minuten. Hak de rozemarijn en de oregano fijn en voeg deze, samen met het peper en zout, bij de prei en venkel. Roer om en voeg de bouillon toe. Laat het geheel nu op een laag vuur zachtjes koken totdat de bouillon voor de helft is ingekookt. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Snijd nu van de pompoen en de koolraap dunne plakjes. Schep 1/3 van het preimengsel op de bodem van je schaal. Verdeel hierover dakpansgewijs de plakjes koolraap en pompoen. Vervolgens hierover nogmaals 1/3 van het preimengsel, plakjes koolraap en pompoen en de helft van de kaas. Vervolgens maak je hem af door de er de overige prei op te scheppen, plakjes koolraap en pompoen en de overige kaas. Dek de schaal af met een stukje aluminiumfolie en plaats in de voorverwarmde oven. Bak het geheel nu 75 minuten. Maal het oude brood tot fijn broodkruim. Neem de ovenschotel met koolraap uit de oven, verwijder het aluminiumfolie en verdeel het broodkruim over de schotel. Over het broodkruim verdeel je kleine stukjes boter en zo zet je de schaal terug in de oven voor 15 minuten.
Laat de ovenschotel met koolraap voor opdienen even 5 minuten rusten.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Knolgroenten - KoolraapGroente - Vruchtgroenten - Pompoen
DeelPin46Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Quiche met palmkool en koolraap
Quiche

Winterse quiche met koolraap en palmkool

Koolraapovenschotel met paddenstoelen en spekjes
Ovenschotel

Koolraapovenschotel met paddenstoelen en spek

Pastinaak-pompoensoep
Soep

Pastinaak-pompoensoep

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

tortilla pakketjes
Recepten

Tortilla pakketjes gevuld met pulled chicken en pompoen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen