Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ovenschotel met rode kool

Deze ovenschotel met rode kool heeft een lekker krokant korstje en doordat hij langere tijd in de oven heeft staan pruttelen zijn alle smaken goed vermengd.

2 4.963

Ovenschotel met rode kool – Waarom een ovenschotel? Omdat het lekker is natuurlijk!  En wat is er dan zo lekker aan een ovenschotel? Ten eerste het korstje en als goede tweede dat alles lekker met elkaar heeft staan pruttelen en de smaken een beetje door elkaar komen. Een groot voordeel van een ovenschotel is dat wanneer je net iets te weinig van iets hebt, dat niemand het merkt. De hoeveelheden zijn dan ook een richtlijn, kijk wat je hebt en gebruik het op. Wanneer je bang bent dat je niet genoeg hebt kun je eventueel nog 1 of 2 uien met het gehakt meebakken. Want een grote schaal met een dampende ovenschotel op tafel is een feestje op zich.

Grote porties

Rode kool kook je in grote porties, een kool is tenslotte vaak 1 kg of meer en als je deze kookt gaat er nog van alles bij zodat je er vaak wel 2 dagen van kunt eten.  Nu kun je natuurlijk 2 keer rode kool als bijgerecht eten maar in een ovenschotel is deze ook erg lekker.

Ik maakte deze schotel met rode kool met appels en cranberry, maar neem de rode kool die jij lekker vindt.


Ovenschotel met rode kool

Ovenschotel voor 4 personen

Ovenschotel met rodekool

Rasp de uien en de geschilde aardappels, meng ze en laat deze in een vergiet uitlekken. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan een beetje uit. Doe de spekblokjes met vet in een kom. Bak in dezelfde pan het gehakt rul en breng op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Doe het gehakt in een grote ovenvaste schaal. Verdeel er de gekookte rode kool over. Knijp zo veel mogelijk vocht uit de aardappels en meng deze met de spekblokjes en wat zout en peper naar smaak. Verdeel dit over de rode kool en druppel er wat gesmolten boter over. Zet alles ongeveer een uur in een oven van 180 graden tot de aardappels mooi goudbruin en gaar zijn.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Daniel zegt

    Nou kan ik het even opzoeken maar er stond in het gerecht niet wanneer en hoelang de kool gekookt moest. Verder ben ik erg benieuwd.. Bedankt voor het recept.

    1. Connie Derks zegt

      Het recept verwijst naar verschillende recepten voor rodekool, neem hiervoor het recept wat jou het lekkerst lijkt. Ik hoor graag of het lekker is geweest.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer