Ovenschotel met rundergehakt – Soms wil je iets eten dat niet te ingewikkeld is, maar wel verschrikkelijk lekker. Deze ovenschotel met rundergehakt is dan wat je nodig hebt. Het recept is losjes gebaseerd op een recept van Gordon Ramsay. In de verste verte heeft het wel iets weg van een Shepherds pie, al worden die met lamsgehakt gemaakt en niet met rundergehakt, zoals hier gebruikt wordt. Maakt ook niet uit, als het maar lekker is toch? Je kunt deze ovenschotel met rundergehakt een dag van tevoren klaarmaken, en het gerecht dan in een half uurtje afbakken in de oven voor je gaat eten.
Rundergehakt
In deze ovenschotel met rundergehakt gebruiken we zoals de titel al aangeeft, rundergehakt. Je kunt dat natuurlijk ook prima vervangen door lamsgehakt, kalfsgehakt of half-om-halfgehakt. Wil je meer weten over gehakt? Lees dan ons kookschoolartikel over gehakt!
Ovenschotel met rundergehakt; een stevige maaltijd!
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram rundergehakt
- 200 gram uien, in kwart ringen
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 200 gram winterpeen, in reepjes
- 100 gram doperwten, eventueel uit de diepvries
- 100 gram champignons (in halve plakjes)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels tijm
- 250 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel bloem
- 40 ml Worcestershiresauce
- olie om in te bakken
- 750 gram kruimige aardappels
- 2 eierdooiers
- een scheut melk
- 100 gram geraspte kaas
- peper en zout
- eventueel wat gehakte peterselie ter garnering van de ovenschotel met rundergehakt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de ovenschotel met rundergehakt:
Schil de aardappelen kook ze gaar in wat water met zout.
Verhit ondertussen wat olie in een braadpan. Rul hier in het rundergehakt voor de ovenschotel tot het gaar is. Voeg dan de uien, de knoflook, de winterpeen, de champignons en de doperwten toe. Bak ze even mee. Doe dan de tomatenpuree erbij en bak die ook even mee. Voeg de bloem en de tijm toe, roer goed door het gehaktmengsel heen en schenk de kippenbouillon er bij. Breng alles weer aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper, zout en Worcestershiresauce.
Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Stamp ze fijn met een pureestamper. Roer de eierdooiers, een scheut melk en de helft van de geraspte kaas door de puree en breng het, indien nodig met peper en zout op smaak.
Nu gaan we de ovenschotel met rundergehakt opbouwen. Schep het rundergehakt met de groenten in een ingevette ovenschaal. Dek dit af met de aardappelpuree en strooi de andere helft van de kaas er overheen. Garneer de ovenschotel wanneer gewenst met wat gehakte peterselie.
Bak de ovenschotel met rundergehakt in ongeveer 20 minuten af in een voorverwarmde oven, op 200 graden. Serveer direct!
Tafel lekker !!
Vandaag gemaakt, heerlijk !! Komt zeker vaker op tafel 🙂
Fijn dat je er van hebt genoten, Sigrid. Daar doen we het voor!?