• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Ovenschotel met rundergehakt; een stevige maaltijd!

door Elise de Haan
in Ovenschotel
0
2
Ovenschotel met rundergehakt

Ovenschotel met rundergehakt – Soms wil je iets eten dat niet te ingewikkeld is, maar wel verschrikkelijk lekker. Deze ovenschotel met rundergehakt is dan wat je nodig hebt. Het recept is losjes gebaseerd op een recept van Gordon Ramsay. In de verste verte heeft het wel iets weg van een shepherd’s pie, al worden die met lamsgehakt gemaakt en niet met rundergehakt, zoals hier gebruikt wordt. Maakt ook niet uit, als het maar lekker is toch? Je kunt deze ovenschotel met rundergehakt een dag van tevoren klaarmaken, en  het gerecht dan in een half uurtje afbakken in de oven voor je gaat eten.

Ovenschotel met rundergehakt, opgeschept

Rundergehakt

In deze ovenschotel met rundergehakt gebruiken we zoals de titel al aangeeft, rundergehakt. Je kunt dat natuurlijk ook prima vervangen door lamsgehakt, kalfsgehakt of half-om-halfgehakt. Wil je meer weten over gehakt? Lees dan ons kookschoolartikel over gehakt!

Ovenschotel met rundergehakt; een stevige maaltijd!

Porties: 4 - 6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gr rundergehakt
  • 200 gram uien, in kwart ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 200 gram winterpeen, in reepjes
  • 100 gram doperwten, eventueel diepvries
  • 100 gr champignons (in halve plakjes)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels tijm
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel bloem
  • 40 ml Worcestershiresauce
  • olie om in te bakken
  • 750 gram kruimige aardappels
  • 2 eierdooiers
  • scheut melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper en zout
  • eventueel wat gehakte peterselie ter garnering van de ovenschotel met rundergehakt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de ovenschotel met rundergehakt:

Schil de aardappelen kook ze gaar in wat water met zout.

Verhit ondertussen wat olie in een braadpan. Rul hier in het rundergehakt voor de ovenschotel tot het gaar is. Voeg dan de uien, de knoflook, de winterpeen, de champignons en de doperwten toe. Bak deze even mee. Doe dan de tomatenpuree erbij en bak deze ook even mee. Voeg de bloem en de tijm toe, roer deze goed door het gehaktmengsel heen en schenk de kippenbouillon er bij. Breng alles weer aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper, zout en Worcestershiresauce.

Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Stamp ze fijn met een pureestamper. Roer de eierdooiers, een scheut melk en de helft van de geraspte kaas door de puree en breng deze, indien nodig met peper en zout op smaak.

Nu gaan we de ovenschotel met rundergehakt opbouwen. Schep het rundergehakt met de groenten in een ingevette ovenschaal. Dek dit af met de aardappelpuree en strooi de andere helft van de kaas er over heen. Garneer de ovenschotel indien gewenst met wat gehakte peterselie.

Bak de ovenschotel met rundergehakt in ongeveer 20 minuten af in een voorverwarmde oven, op 200 graden. Serveer direct!

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - Gehakt
DeelPin43Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Knapperige bloemkool ovenschotel
Ovenschotel

Knapperige bloemkool ovenschotel met gorgonzola

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

Tian
Ovenschotel

Tian, een gratin in Provençaalse stijl

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas
Ovenschotel

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas

Aardappelgratin met venkel en Hervekaas
Ovenschotel

Aardappelgratin met venkel en Hervekaas

Lasagne met asperges en appenzeller
Ovenschotel

Lasagne met asperges en Appenzeller

Ovenschotel met snijbonen gehakt en aardappel
Ovenschotel

Ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel

Gevulde auberginerolletjes
Ovenschotel

Gevulde auberginerolletjes uit de oven

Reacties 2

  1. Sigrid says:
    3 maanden geleden

    Vandaag gemaakt, heerlijk !! Komt zeker vaker op tafel 🙂

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      3 maanden geleden

      Fijn dat je er van hebt genoten, Sigrid. Daar doen we het voor!?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen