Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zomerse ovenschotel met venkel en spinazie in filodeeg

Een waanzinnig lekker recept voor een ovenschotel met venkel en spinazie. Maak deze ovenschotel met gehakt en (ja echt!) met speklapjeskruiden en filodeeg.

0 1.009

In de zomermaanden hebben wij graag verse spinazie in huis. Je kunt er zo heerlijk veel mee doen. Gewoon lekker koken zoals oma dat ook al deed met een eitje, maar de spinazieblaadjes laten zich ook heel goed rauw verwerken in een salade. Soep, risotto, stamppot, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met spinazie. Restjes spinazie verdwijnen gewoon in een groene smoothie. Onderstaand een recept voor een ovenschotel met venkel en spinazie. Maak deze ovenschotel met halfom gehakt en (ja echt!) met speklapjeskruiden. Dit is echt waanzinnig lekker. Dat heerlijk krokante filodeeg, vlees, verse groenten, kruiden en die frisse smaak van venkel. De geraspte kaas mag natuurlijk niet ontbreken.


Ovenschotel met venkel en spinazie

Ovenschotel voor 4 personen

  • 1 pak filodeeg
  • 100 gram roomboter
  • 400 gram spinazie
  • 1 grote venkelknol
  • 350 gram halfom gehakt
  • 1 ui
  • 1 theelepel speklapjeskruiden (Verstegen)
  • 3 eieren
  • 100 gram melk
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 100 gram geraspte kaas

Was de spinazie en laat deze goed uitlekken in een vergiet. Snij de venkel in dunne plakken en kook deze 5 minuten in ruim water en giet af. Snij de ui in stukjes en bak deze samen met het gehakt rul in een droge koekenpan, breng het op smaak met een beetje zout en peper, haal het gehakt uit de pan. Doe nu de uitgelekte spinazie in de pan en roerbak deze kort op een hoog vuur tot deze geslonken is. Smelt de boter. Smeer een ovenschaal licht in met boter en smeer steeds een lapje filodeeg in met boter en bekleed hiermee de vorm. Zorg dat de plakjes elkaar steeds overlappen en dat er iets over de rand blijft hangen om straks terug over de vulling te vouwen. Bestrooi als alle plakjes verwerkt zijn de bodem met paneermeel. Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met een beetje peper en de speklapjeskruiden. Meng het gehakt met de helft van de venkel, de helft van de spinazie en de helft van het eimengsel en doe dit in de vorm. Schik nu de rest van de venkel en de spinazie in de vorm en giet er de rest van het eimengsel over. Bestrooi met geraspte kaas. Vouw de randen van het deeg over de vulling en bestrijk eventueel nog met een beetje gesmolten boter. Bak de ovenschotel met venkel en spinazie in ongeveer 45 minuten in een oven van 180 graden goudbruin en gaar.

Tafel lekker

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More