• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Ovenschotel met witte kool en spätzle

Connie Derks door Connie Derks
in Ovenschotel, Spatzle
1
0
Ovenschotel met witte kool en spatzle

Ovenschotel met witte kool en spätzle – Als je ooit in Duitsland of Oostenrijk op vakantie ben geweest ken je de Spätzle vast al. Weet je niet wat het is? Wij vertellen je het en geven gelijk een lekker recept voor een romige ovenschotel met witte kool en spätzle.

Spätzle de Duitse versie van pasta

Spätzle is een soort pasta, je maakt het net als pasta van eieren en meel. Het verschil is dat dit deeg veel slapper is dan pastadeeg. Het is eigenlijk een soort stevig pannenkoekenbeslag, dit komt door de toevoeging van water aan het deeg. Je vindt spätzle net als pasta in de gedroogde vorm in de winkel. Je kan spätzle ook zelf maken.

Witte kool

Witte kool; veelzijdig en budgetvriendelijk

Met een witte kool kan je vele kanten op of het nu een fris zoete salade is of een winterse stoofschotel; witte kool is er geschikt voor.

Ovenschotel met witte kool en spatzle

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram gedroogde spatzle
  • 500 gram witte kool
  • 500 gram varkenspoulet
  • 250 gram champignons
  • 100 gram prei
  • 200 gram cottage cheese
  • 150 gram geraspte kaas
  • 250 gram melk
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel venkelzaad
  • ½ eetlepel mosterd
  • boter of olie om in te bakken.

Bereidingswijze van dit recept

De ovenschotel met witte kool en spätzle maak je zo:

Snijd of schaaf de witte kool in dunne reepjes. Zet een pan met royaal water en een theelepel zout op het vuur en kook hierin de witte kool samen met de spätzle 12 minuten. Voeg er de laatste 3 minuten de prei aan toe. Giet af en vang ongeveer 250 gram van het kookwater op.

Verwarm een klein beetje boter of olie in een koekenpan en bak hierin de venkelzaadjes kort. Doe er het varkenspoulet bij en bak mooi bruin. Voeg er de champignons aan toe en bak even door, kruid alles naar smaak met peper en zout. Voeg 2 eetlepels kookwater toe en roer de aanbaksels los. Zet opzij. Neem een steelpan en smelt hierin de boter. Voeg er de bloem aan toe en laat 1-2 minuten doorbakken tot de bloem gaar is. Voeg er beetje bij beetje de melk aan toe. Roer steeds goed door. Doe de cottage cheese en de mosterd in de roux en voeg er net zoveel kookvocht aan toe tot een mooie gladde en niet te dikke saus ontstaat. Breng op smaak met 100 gram van de kaas en peper en zout naar smaak.

Meng de saus met het witte kool/spätzle mengsel.

Vet een ovenschaal licht in met boter of olie en doe er de helft van het mengsel in. Maak nu een laag met het vleesmengsel en dek af met de rest van het spätzle mengsel. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en zet de ovenschotel met witte kool en spätzle ongeveer 30 minuten in een oven van 180 graden tot zich een mooi korstje heeft gevormd. Serveer heet.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKaasKaas - Cottage cheese
DeelPin112Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardappelgratin met asperges
Ovenschotel

Aardappelgratin met asperges

Bloemkoolsoufflé met ham en kaas
Ovenschotel

Bloemkoolsoufflé met ham en kaas

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
Ovenschotel

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Lasagne met verse spinazie en geitenkaas
Ovenschotel

Lasagne met verse spinazie en geitenkaas

Spruitjesovenschotel met Mont d'Or
Ovenschotel

Spruitjesovenschotel met Mont d’Or

Spatzle met spek en ui
Spatzle

Spätzle met spek en ui

Ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje
Ovenschotel

Ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje

Koolraapovenschotel met paddenstoelen en spekjes
Ovenschotel

Koolraapovenschotel met paddenstoelen en spek

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen