Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt

Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt – Vond je vroeger de zoete aardappel alleen in de goed gesorteerde biowinkel: tegenwoordig kun je ze overal kopen en liggen ze gewoon in de supermarkt en bij de groenteboer. Gelukkig maar, want zoete aardappels zijn gezond en bovenal heel lekker. Bovendien kun je er heel veel kanten mee op. Denk aan een soepje, quiche of zelfs een pizza. Je kunt de gewone aardappel er ook heel goed mee vervangen als je eens wat anders wilt. In deze ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt bijvoorbeeld.

Ovenschotel met zoete aardappel, spinazie en gehakt

Ovenschotel voor 4 personen

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze in ruim water met een beetje zout gaar. Giet af en laat ze even uitstomen. Snipper de ui en de tenen knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Fruit de ui en één teen knoflook in de bakboter op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid met peper, zout en de tijm. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur en bak één teen knoflook gedurende 30 seconden. Roerbak de verse spinazie tot de blaadjes geslonken zijn. Is je pan te klein? Bak de spinazie dan in delen. Kruid met peper en zout. Laat de spinazie goed uitlekken. Stamp de aardappels tot een puree en roer er de melk door. Als de puree te droog is, schenk er dan nog een extra scheutje melk door. Verhit de oven op 180 graden. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en bedek met de spinazie. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi met wat paneermeel voor een krokant korstje. Zet 25 tot 30 minuten in de oven.

Tafel lekker!

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.