Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ovenschotel met zomergroenten, brie en zalm

Een ovenschotel kun je lekker vooraf maken en je huis gaat er heerlijk van geuren. Probeer eens deze ovenschotel met zomergroenten, brie en zalm.

0 45

Ovenschotel met zomergroenten, brie en zalm – Wanneer het in de vakantie een dag minder mooi weer is, is het weer tijd voor een ovenschotel. Een ovenschotel is altijd lekker, je kunt deze vooraf maken en je huis gaat er zo lekker van geuren. Ik zag deze week een ovenschotel met veel courgette voorbij komen van Pascale Naessens en die bracht mij op het idee om deze ovenschotel te maken. Ik had namelijk nog een paar courgettes en tomaten liggen die echt op moesten. Om de schotel een eigen draai te geven voegde ik er venkel en een heerlijk romige brie aan toe. Ondanks de brie is de schotel vrij licht. Wil je de ovenschotel meer vullend dan kun je er voor kiezen om voorgekookte aardappelschijfjes op de bodem en ertussen te leggen.

Gerookte zalm

Gerookte zalm is heerlijk in een ovenschotel. De prijs van gerookte zalm is vrij hoog maar de smaak is vrij intens zodat je er niet veel van hoeft te gebruiken. Ik gebruik regelmatig zalmsnippers, deze zijn een stuk goedkoper. Een bijkomend voordeel is dat je ze niet meer hoeft te snijden en de smaak hiervan is zeker voor in een ovenschotel prima. Het zijn vaak de restjes die overblijven als ze zalm snijden helemaal niks mis mee dus.


Ovenschotel met zomergroenten, brie en zalm

Ovenschotel voor 4 personen

Snij of schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakken, doe dit ook met de courgette en de tomaten. Voor de courgette kun je eventueel ook de kaasschaaf nemen om dunne plakken mee te maken. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de venkel kort aan, kruid deze met peper, zout en een beetje tijm. Beleg de bodem van een ingevette ovenschaal met een laagje courgette plakjes. Verdeel hierover de helft van de venkel en maak weer een laag van courgette. Leg hierop de tomaten en verdeel daarover de brie die je in plakjes gesneden hebt.maak nu weer een laag met courgette. bedek deze met de rest van de venkel en de zalmsnippers. Maak nu de bovenste laag door dakpansgewijs mooie plakken courgette te leggen. Strooi er wat peper en zout overheen en bak de ovenschotel met zomergroenten, brie en zalm ongeveer 45 minuten in een oven van 180 graden.

Tafel lekker!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer