Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ovenschotel prei met een Mexicaans tintje

Afwijken van de dagelijkse standaard? Maak deze ovenschotel met prei met een Mexicaans tintje. Veel verse groenten en lekker knapperig door de tortillachips

0 696

Ovenschotel prei met een Mexicaans tintje – Tortilla chips, gehakt Mexicaanse kruiden, deze schotel zal zeker in de smaak vallen bij jong en oud.

Ovenschotel prei

Wanneer je prei hebt liggen en er een ovenschotel van wil maken denk je vaak al direct aan room, kerrie, kaas of iets van dien aard. Het toeval wilde dat ik in de kast een zak tortillachips tegen kwam waar nog een rest in zat. Echt helemaal vers was deze niet meer, want chips heeft al gauw de neiging om een beetje oudbakken te worden zeker als de zak niet goed gesloten is geweest. Zeker tortillachips is warm erg lekker en de smaak is dan ook weer prima. Dus bedacht ik me dat het maar een ovenschotel ging worden met een Mexicaans tintje. Paprika, kidneybonen en gehakt maken er een complete ovenschotel van met lekker veel groente.

Ovenschotel prei met een Mexicaans tintje

Ovenschotel voor 4 personen

 • 800 gram aardappels
 • 500 gram gehakt
 • 500 gram prei
 • 1 grote ui
 • 1 rode paprika
 • 200 gram gekookte kidneybonen
 • 1/2 rode peper
 • 1 teentje knoflook
 • 1 eetlepel cajun kruiden
 • 150 gram zure room
 • 75 gram tortilla chips naar smaak
 • 50 gram geraspte kaas

Zo maak je ovenschotel prei met een Mexicaans tintje:

Schil de aardappels en snij deze in plakken. Kook deze in water met zout beetgaar en giet af. Snij de prei in ringen. De paprika en ui in niet al te kleine stukken, je mag ze nog terugvinden bij het eten. Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien toe en bak deze mee. Doe er nu de kruiden bij en ook deze moeten even aangebakken worden. Pers de knoflook erboven uit en voeg de prei en de paprika toe. Laat dit onder af en toe roeren even garen tot de gewenste gaarheid. De ene houdt van een bite de andere wil het liever wat gaarder. Voeg de bonen toe en breng alles verder op smaak met peper, zout en cajunkruiden. Smeer een ovenschaal in met een beetje olie. Leg een laagje aardappels op de bodem. Schep er nu het gehakt groentemengsel op en dek af met de rest van de aardappels. Roer de zure room even door en schenk dit over de aardappels. Verdeel de chips over de schotel en bestrooi met geraspte kaas. Plaats de schotel een half uur in een oven van 180 graden. Houd de chips in de gaten dat deze niet te donker kleurt. Leg er eventueel een stukje aluminiumfolie op. Serveer de ovenschotel prei lekker heet.

Wil je de schotel op voorhand maken en zet je hem koud in de oven? Verwarm deze dan eerst een half uur zonder de zure room, chips en de kaas. Deze hebben met een kwartiertje ook genoeg en de smaak is dan beter.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer