• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

door Elise de Haan
in Ovenschotel
0
2
Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips – Chili con Carne is een gerecht dat afkomstig is uit het grensgebied van de Verenigde Staten en Mexico, de bakermat van de Tex-Mex keuken. Van oorsprong is het een stoofpot van (stoof)vlees of gehakt en chilipepers. Vaak worden er bonen en tomaten aan toegevoegd. Het gerecht wordt uiteraard flink gekruid. De kruidenmengsels die gebruikt worden wisselen van samenstelling. Komijn, paprikapoeder en koriander zijn meestal wel vertegenwoordigd. Kruidenmengsels kun je kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk ook een optie. Natuurlijk is dat veel lekkerder, en je kunt het mengsel aanpassen aan wat je zelf lekker vindt.

Nu kent iedereen wel Chili con Carne. Maar het is natuurlijk prima mogelijk om het gehakt of het stoofvlees te vervangen door kip. En dan heet het gerecht ineens Chili con Pollo.

Voor dit recept maak je eerst op een simpele manier pulled chicken. Hiervoor moet de kipfilet gekookt worden in een kippenbouillon. De kippenbouillon is echt een belangrijk onderdeel in dit gerecht. Je bereikt het beste resultaat als je ook deze zelf maakt. De pulled chicken verwerk je met kidneybonen, paprika en tomaat tot een heerlijke Chili. Top af met geraspte kaas en tortillachips en dan kan de ovenschotel van chili con pollo met tortillachips de oven in.

Het resultaat is een lekkere, kruidige ovenschotel met een knapperige bite.

In dit recept gebruik je gedroogde kidneybonen, die je eerst moet weken en koken. Je moet dus de avond tevoren de bonen in de week zetten. Reken drie kwartier tot een uur voor het koken. Als je een snellere versie wilt maken kun je ook kidneybonen uit blik gebruiken.

Gedroogde bonen handige tips en heerlijke recepten

Gedroogde bonen; Handige tips en heerlijke recepten

Ze zijn lekker, ze zijn gezond en je kunt er heel gevarieerd mee koken. We hebben het over gedroogde bonen! Zelf koken is het lekkerst!

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gr gedroogde kidneybonen (of 3 blikken)
  • 2 kipfilets
  • 1 1/2 l kippenbouillon
  • 1 grote (rode)ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 rode chili peper (al dan niet met zaad), gehakt
  • 250 gr paprika, kleur naar keuze of gemengd, in blokjes
  • 250 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Klein blikje maiskorrels
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 2 ½ el tex-mex kruiden
  • 2 el fijngesneden korianderblad of peterselie
  • olie om te bakken
  • 100 gram geraspte kaas
  • tortillachips naar keuze

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips:

Als je gedroogde bonen gebruikt, zet ze dan de avond van tevoren in een schaal met ruim water in de week. Kook ze de volgende dag in ongeveer 45 – 60 minuten gaar. De kooktijd is een beetje afhankelijk van hoe oud de bonen zijn.

Breng de kippenbouillon aan de kook en laat hier in de hele kipfilets een half uurtje zachtjes koken. Als de kipfilets gaar zijn, haal ze dan uit de bouillon en pluis ze vervolgens met twee vorken uit elkaar tot draadjes. Gooi de bouillon niet weg.

Verhit in een grote koekenpan of braadpan wat olie. Bak hierin de ui, knoflook en chilipeper glazig. Voeg vervolgens de paprika, tomatenpuree en Tex-mex kruiden toe en bak deze mee tot de paprika zacht begint te worden. Als het mengsel droog begint te worden schep dan een paar soeplepels kippenbouillon in de pan en verdun tot sausdikte. Doe dan de kip er bij. De gehalveerde tomaatjes kunnen er nu ook bij. Verwarm deze mee tot ze zacht beginnen te worden. Voeg eventueel nog wat kippenbouillon toe als het mengsel te droog wordt. Schep dan de mais, bonen en koriander erbij en roer alles goed door elkaar.

Schep de Chili over in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas. Steek vervolgens wat tortillachips in het gerecht en zet het in de voorverwarmde oven op 180 graden, tot de kaas gesmolten is.

Je kunt de Chili een dag van tevoren maken. Strooi de kaas er dan pas over en steek de tortillachips er dan pas in als je het gerecht gaat opwarmen. (25 minuten op 180 graden)

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin51Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Moussaka
Ovenschotel

Moussaka; het lekkerste Griekse comfortfood

hamrolletjes met zuurkool uit de oven
Ovenschotel

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

zuurkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Tartiflette
Ovenschotel

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

Ovenschotel met witte kool en spatzle
Ovenschotel

Ovenschotel met witte kool en spätzle

bloemkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Ovenschotel rode kool met filodeeg
Ovenschotel

Ovenschotel rode kool met filodeeg

Reacties 2

  1. Elise says:
    3 jaar geleden

    Hallo Maja,
    Dankjewel voor je reactie. Leuk te horen dat je de Chili con Pollo hebt gemaakt. Fijn dat jullie er van hebben genoten!
    Groetjes, Elise

    Beantwoorden
  2. MajaQuak says:
    3 jaar geleden

    Goede avond Lekker Tafelen we hebben vanavond heerlijk gegeten heb vanmiddag Chilli klaar gemaakt en ze vonden het heerlijk.
    Het is ook zulk leuk werkje om te doen.
    Hartelijk bedankt weer voor dit recept.
    Vriendelijke groetjes

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen