• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

door Elise de Haan
in Ovenschotel
0
2
Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips – Chili con Carne is een gerecht dat afkomstig is uit het grensgebied van de Verenigde Staten en Mexico, de bakermat van de Tex-Mex keuken. Van oorsprong is het een stoofpot van (stoof)vlees of gehakt en chilipepers. Vaak worden er bonen en tomaten aan toegevoegd. Het gerecht wordt uiteraard flink gekruid. De kruidenmengsels die gebruikt worden wisselen van samenstelling. Komijn, paprikapoeder en koriander zijn meestal wel vertegenwoordigd. Kruidenmengsels kun je kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk ook een optie. Natuurlijk is dat veel lekkerder, en je kunt het mengsel aanpassen aan wat je zelf lekker vindt.

Nu kent iedereen wel Chili con Carne. Maar het is natuurlijk prima mogelijk om het gehakt of het stoofvlees te vervangen door kip. En dan heet het gerecht ineens Chili con Pollo.

Voor dit recept maak je eerst op een simpele manier pulled chicken. Hiervoor moet de kipfilet gekookt worden in een kippenbouillon. De kippenbouillon is echt een belangrijk onderdeel in dit gerecht. Je bereikt het beste resultaat als je ook deze zelf maakt. De pulled chicken verwerk je met kidneybonen, paprika en tomaat tot een heerlijke Chili. Top af met geraspte kaas en tortillachips en dan kan de ovenschotel van chili con pollo met tortillachips de oven in.

Het resultaat is een lekkere, kruidige ovenschotel met een knapperige bite.

In dit recept gebruik je gedroogde kidneybonen, die je eerst moet weken en koken. Je moet dus de avond tevoren de bonen in de week zetten. Reken drie kwartier tot een uur voor het koken. Als je een snellere versie wilt maken kun je ook kidneybonen uit blik gebruiken.

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Gedroogde bonen handige tips en heerlijke recepten

Gedroogde bonen; Handige tips en heerlijke recepten

Ze zijn lekker, ze zijn gezond en je kunt er heel gevarieerd mee koken. We hebben het over gedroogde bonen! Zelf koken is het lekkerst!

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gr gedroogde kidneybonen (of 3 blikken)
  • 2 kipfilets
  • 1 1/2 l kippenbouillon
  • 1 grote (rode)ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 rode chili peper (al dan niet met zaad), gehakt
  • 250 gr paprika, kleur naar keuze of gemengd, in blokjes
  • 250 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Klein blikje maiskorrels
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 2 ½ el tex-mex kruiden
  • 2 el fijngesneden korianderblad of peterselie
  • olie om te bakken
  • 100 gram geraspte kaas
  • tortillachips naar keuze

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips:

Als je gedroogde bonen gebruikt, zet ze dan de avond van tevoren in een schaal met ruim water in de week. Kook ze de volgende dag in ongeveer 45 – 60 minuten gaar. De kooktijd is een beetje afhankelijk van hoe oud de bonen zijn.

Breng de kippenbouillon aan de kook en laat hier in de hele kipfilets een half uurtje zachtjes koken. Als de kipfilets gaar zijn, haal ze dan uit de bouillon en pluis ze vervolgens met twee vorken uit elkaar tot draadjes. Gooi de bouillon niet weg.

Verhit in een grote koekenpan of braadpan wat olie. Bak hierin de ui, knoflook en chilipeper glazig. Voeg vervolgens de paprika, tomatenpuree en Tex-mex kruiden toe en bak deze mee tot de paprika zacht begint te worden. Als het mengsel droog begint te worden schep dan een paar soeplepels kippenbouillon in de pan en verdun tot sausdikte. Doe dan de kip er bij. De gehalveerde tomaatjes kunnen er nu ook bij. Verwarm deze mee tot ze zacht beginnen te worden. Voeg eventueel nog wat kippenbouillon toe als het mengsel te droog wordt. Schep dan de mais, bonen en koriander erbij en roer alles goed door elkaar.

Schep de Chili over in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas. Steek vervolgens wat tortillachips in het gerecht en zet het in de voorverwarmde oven op 180 graden, tot de kaas gesmolten is.

Je kunt de Chili een dag van tevoren maken. Strooi de kaas er dan pas over en steek de tortillachips er dan pas in als je het gerecht gaat opwarmen. (25 minuten op 180 graden)

Tafel lekker !!

DeelPin54Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Spaanse stoofpot
Stoofschotel

Spaanse stoofpot met sucadelappen

Reacties 2

  1. Elise says:
    4 jaar geleden

    Hallo Maja,
    Dankjewel voor je reactie. Leuk te horen dat je de Chili con Pollo hebt gemaakt. Fijn dat jullie er van hebben genoten!
    Groetjes, Elise

    Beantwoorden
  2. MajaQuak says:
    4 jaar geleden

    Goede avond Lekker Tafelen we hebben vanavond heerlijk gegeten heb vanmiddag Chilli klaar gemaakt en ze vonden het heerlijk.
    Het is ook zulk leuk werkje om te doen.
    Hartelijk bedankt weer voor dit recept.
    Vriendelijke groetjes

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen