• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, november 29, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas

door Elise de Haan
in Ovenschotel
0
0
Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas – Een ovenschotel, dat klinkt al snel als een herfst- of wintergerecht. Maar niets is minder waar. Van zomerse groenten kun je ook heerlijke ovenschotels bereiden! Wat dacht je van deze ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas? Allemaal ingrediënten die in het voorjaar en de zomer ‘in het seizoen’ zijn. Snijbonen, paprika en graskaas zijn allemaal volop verkrijgbaar in juni. De snijboontjes combineren heerlijk met de kleurige paprikareepjes en het gerookt spek. De graskaas maakt het af.

Graskaas, dat betekent voorjaar!

Zoals de titel  van het recept ‘ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas’ al zegt, hebben we in dit recept graskaas gebruikt. De liefhebbers van graskaas weten het; als de koeien in het voorjaar weer naar buiten gaan, dan volgt er een paar weken later, meestal vanaf eind mei, begin juni, graskaas! Graskaas is een jonge kaas waarin je de smaak van het voorjaar proeft. Het is dan ook niet het hele jaar door verkrijgbaar.

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas – tips

Je kunt deze ovenschotel heel goed de avond van tevoren of eerder op de dag bereiden. Laat hem dan afkoelen en bewaar het gerecht in de koelkast tot het moment dat je hem gaat afbakken.

Graskaas is een seizoensproduct, en dus niet het hele jaar door te koop. Wil je dit gerecht gaan bereiden op  een moment dat er geen graskaas te verkrijgen is, dan kun je natuurlijk ook gewoon jonge kaas gebruiken. Hou je van een beetje meer pit? Gebruik dan eens oude kaas!

Paprika

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

graskaas

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

Vanaf eind mei, begin juni is er weer graskaas. Graskaas is kaas, gemaakt van melk van koeien die weer buiten lopen.

Snijbonen of scheermesjes; Drie manieren om ze vaker op tafel te zetten

Snijbonen of scheermesjes; Meerdere manieren om ze vaker op tafel te zetten

Snijbonen worden steeds verder weggestopt in het assortiment van de groenteman. Tijd voor actie! 3 tips om doordeweeks snijbonen te serveren.

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram snijbonen, gesneden
  • 400 gram paprika, verschillende kleuren, in reepjes
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 500 gram aardappels, geschild en in blokjes
  • 2 uien, in dunne kwart ringen
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 250 gram graskaas, geraspt
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappelblokjes in wat water met zout gaar. Giet af en laat uitdampen.

Kook de snijbonen gaar in wat water met zout en laat uitlekken.

Verhit een koekenpan of wok. Bak hierin de spekblokjes uit zonder er olie of boter aan toe te voegen. Voeg dan de uien, de paprikareepjes en de oregano toe. Bak mee tot ze beetgaar zijn.

Schep dan de aardappel blokjes en de snijbonen er door. Breng het geheel op smaak met peper en zout

Doe het mengsel in een ovenschaal en strooi de geraspte graskaas er over.

Plaats de schaal 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en licht gekleurd is.

Tafel lekker !!

DeelPin20TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenschotel met witte kool en spatzle
Ovenschotel

Ovenschotel met witte kool en spätzle

Boerenkoolgratin met worst en Friese Nagelkaas
Ovenschotel

Boerenkoolgratin met worst en Friese Nagelkaas

Traybake van krieltjes, wortelen en venkel
Ovenschotel

Traybake van krieltjes, wortelen en venkel

bloemkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Ovenschotel rode kool met filodeeg
Ovenschotel

Ovenschotel rode kool met filodeeg

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips
Ovenschotel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

Aardappelschotel met appel en spek
Ovenschotel

Aardappelschotel met appel en spek; uit de oven

aardappel uien ovenschotel met Franse kaas
Ovenschotel

Aardappel uien ovenschotel met Franse kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Stoofperen
Specials

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Check het recept of lees de info
Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

Recept in de picture

Worstenbrood om te delen
Hartig

Worstenbrood om te delen

Van een worstenbrood om te delen kun je lekker veel plakken snijden. Met dit xxl saucijzenbroodje maak je gegarandeerd vrienden.

Check het recept of lees de info
Romig dessert met peer en mascarpone

Romig dessert met peer en mascarpone

Kip Korma

Kip Korma; uit de Indiase keuken

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Vera van Geresteijn op Hollandse borrelplank; een feestje!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen