• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Ovenschotel van venkel en aardappelen; lekker vegetarisch

Lekker eten, maar zonder vlees!

door Elise de Haan
in Ovenschotel
0
0
Ovenschotel van venkel en aardappelen

Ovenschotel van venkel en aardappelen – Of je nu op zoek bent naar een snel doordeweeks diner of een gerecht om je gasten te verwennen, een ovengerecht is altijd een goed idee. De ovenschotel van venkel en aardappelen, met tomaten en kaas is altijd een winnaar. Want een ovenschotel, dat is natuurlijk comfortfood ten top. De combinatie van zachte, romige aardappelen, knapperige, verse venkel, rijpe tomaten en gesmolten kaas kaas is een perfecte combinatie van smaken en texturen. En wat dan ook nog mooi meegenomen is, is dat dit gerecht helemaal vegetarisch is. Een heerlijk alternatief voor een dagje zonder vlees dus!

De veelzijdigheid van venkel

Zoals de titel ‘ovenschotel van venkel en aardappelen’ al zegt, zit er in dit gerecht venkel. Eet jij wel eens venkel? Venkel, met zijn verfrissende anijsachtige smaak en knapperige textuur, is een van die verse groenten die vaak over het hoofd worden gezien. Maar als je venkel geproefd hebt en als je de mogelijkheden van die groente ontdekt hebt, ontdek je al snel dat venkel een geweldige aanvulling is op heel veel gerechten. Venkel kan rauw gegeten worden in salades, gegrild, gestoofd, of, zoals hier, gebakken. Zet dus eens wat vaker venkel op tafel. In de ovenschotel van venkel en aardappelen speelt die groente een hoofdrol door een bijzondere smaak toe te voegen, die perfect samengaat met de andere ingrediënten als de tomaten en kaas.

Ovenschotel van venkel en aardappelen – tips

Je kunt de ovenschotel van venkel en aardappelen prima voorbereiden. Bewaar de schaal dan tot gebruik afgedekt in de koelkast. Zet hem wel iets langer in de oven, zodat het gerecht goed warm wordt.

De ovenschotel is vrij mild van smaak, wil je hem wat pittiger? Voeg dan wat chilivlokken toe aan het venkelmengsel, of een fijngesneden chilipeper.

Venkel

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

Ovenschotel van venkel en aardappelen

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram geschilde vastkokende aardappelen
  • 2 flinke venkelknollen
  • 2 sjalotten
  • 2 grote tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels verse Italiaanse kruiden
  • 250 gram vers geraspte oude kaas
  • 200 gram crème fraîche
  • 125 ml melk
  • 20 zwarte olijven
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een ovenschotel van venkel en aardappelen:

Snijd de aardappels in niet te dunne schijfjes.  Kook ze gaar in water met wat zout. Giet af en laat ze uitdampen.

Snipper de sjalot en hak de knoflook. Snijd de venkel en de tomaat in blokjes.

Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit hierin de sjalot en de knoflook aan. Voeg dan de venkel toe en bak tot ze beetgaar is. Roer de Italiaanse kruiden door het venkelmengsel en breng het geheel op smaak met peper en zout. Schep de tomatenblokjes erdoor.

Roer in een grote kom de crème fraîche los met de melk. Roer de vers geraspte kaas er door en breng op smaak met peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een passende ovenschaal in met wat olie.

Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van het kaasmengsel over de aardappelschijfjes. Schep hier het venkelmengsel overheen. Daar bovenop gaat de andere helft van de aardappelschijfjes. Als laatste laagje verdeel je de rest van het kaasmengsel over de aardappels.

Plaats de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in ongeveer 30 minuten goudbruin kleuren en goed warm worden.

Serveer de ovenschotel van venkel en aardappelen direct. Lekker met een frisse, groene salade erbij.

Tafel lekker !!

DeelPin64Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spruitjes met appel spek en mosterd
Bijgerecht

Spruitjes met appel, spek en mosterd

gemarineerde champignons
Hapjes

Gemarineerde champignons; De kracht van eenvoud bij de borrel

Zachte toastjes van pompoen
Hapjes

Zachte toastjes van pompoen

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen