• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje

door Elise de Haan
in Ovenschotel
0
5
Ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje

Ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje – dit klinkt je vast raar in de oren, zuurkool met een Oosters tintje. Toch is het erg lekker, en dat is misschien minder onlogisch dan je zou verwachten!

Fusion cooking

Wist je dat er wordt aangenomen dat zuurkool oorspronkelijk afkomstig is uit het noorden van China? Door allerlei volksverhuizingen, van onder andere de Mongolen, zou het in Europa terecht zijn gekomen.

Je ziet dat het dus helemaal niet raar is om een ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje te maken. In dit recept doen we dat door het toevoegen van onder andere ketjap, sambal en gefrituurde uitjes. Het resultaat is een echt fusion gerecht tussen de Westerse en de Oosterse keuken. Als je precies de hoeveelheden uit het recept aanhoudt, wordt het redelijk pittig. Mag het voor jou wel iets minder gepeperd, pas dan de hoeveelheid sambal aan naar je eigen smaak.

Makkelijk van tevoren te maken

Je kunt de ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje een dag van tevoren klaar maken en de volgende dag weer opwarmen. Laat het gerecht in dat geval afkoelen in de vuurvaste schaal en bewaar deze in de koelkast. Laat de schaal dan wel een minuut of 10 langer in de oven staan als je het gerecht opwarmt.

Ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimige aardappels, geschild en in stukjes
  • 1 kilo zuurkool, naturel
  • 250 gram zuurkoolspek, aan een stukje
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sambal badjak
  • 200 ml dikke kokosmelk
  • 100 gram gefrituurde uitjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje:

Doe de zuurkool in een pan, voeg een scheutje water toe en leg het stukje zuurkool spek er op. Kook dit 30 minuten op een laag vuurtje.

Kook intussen de aardappelen in 20 minuten gaar in water, zonder zout. De zuurkool bevat genoeg zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal het zuurkool spek uit de zuurkool en giet de zuurkool af. Snijd het spek in kleine blokjes en doe het terug in de pan. Voeg de ketjap, de sambal toe en roer deze goed door de zuurkool.

Giet de aardappels af en laat ze even uitdampen. Stamp ze fijn met een stamper en maak er een puree van door de kokosmelk er door te roeren.

Meng vervolgens de zuurkool en de gefrituurde uitjes door de aardappelpuree en schep alles over in een ingevette vuurvaste schaal. Bak het gerecht 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kunt de ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje eventueel serveren met wat plakjes rookworst.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Kool - Zuurkool
DeelPin40Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Knapperige bloemkool ovenschotel
Ovenschotel

Knapperige bloemkool ovenschotel met gorgonzola

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

Tian
Ovenschotel

Tian, een gratin in Provençaalse stijl

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas
Ovenschotel

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas

Aardappelgratin met venkel en Hervekaas
Ovenschotel

Aardappelgratin met venkel en Hervekaas

Lasagne met asperges en appenzeller
Ovenschotel

Lasagne met asperges en Appenzeller

Ovenschotel met snijbonen gehakt en aardappel
Ovenschotel

Ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel

Gevulde auberginerolletjes
Ovenschotel

Gevulde auberginerolletjes uit de oven

Reacties 5

  1. Hein says:
    1 jaar geleden

    Zuurkool anders. Deze ga ik van de week op tafel zetten, ziet er goed uit

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      1 jaar geleden

      Ga je vast lekker vinden, Hein. Laat je ons weten wat je er van vond?

      Beantwoorden
      • Hein says:
        12 maanden geleden

        Hoi,

        de zuurkool nog steeds niet gemaakt maar dat gaat een keer gebeuren. De pompoen lasagne van Elise inmiddels voor de 4e x geserveerd. Wat een zalig recept!

        Even algemeen, fijne site dit. leuke recepten maar vooral ook goede informatie in jullie kookschool. En het concept vers en zelf maken staat me uiteraard ook zeer aan!

        Mooi dag,
        Hein

        Beantwoorden
        • Elise de Haan says:
          12 maanden geleden

          Die zuurkool moet je echt een keer maken hoor! Echt lekker! En na 4x pompoen lasagne wordt het tijd om te variëren!?
          Fijn dat jij onze site op prijs stelt, want ik weet dat jij de nodige kennis van zaken hebt.

          Beantwoorden
          • Hein says:
            11 maanden geleden

            Het is altijd pompoentijd Elise ;0),

            Gisteravond deze zuurkool gemaakt. Een heerlijk alternatief voor zuurkool stamppot. Zelf vond ik het iets te zoet, door de sambal Badjak. Maar dit komt vaker op tafel hier, en dan met verse lombok in plaats van de Badjak.
            Wij hebben dit gegeten met Merquez worstjes. Die combineren hier uitstekend bij.

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen