• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje

door Elise de Haan
in Ovenschotel
0
5
Ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje

Ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje – dit klinkt je vast raar in de oren, zuurkool met een Oosters tintje. Toch is het erg lekker, en dat is misschien minder onlogisch dan je zou verwachten!

Fusion cooking

Wist je dat er wordt aangenomen dat zuurkool oorspronkelijk afkomstig is uit het noorden van China? Door allerlei volksverhuizingen, van onder andere de Mongolen, zou het in Europa terecht zijn gekomen.

Je ziet dat het dus helemaal niet raar is om een ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje te maken. In dit recept doen we dat door het toevoegen van onder andere ketjap, sambal en gefrituurde uitjes. Het resultaat is een echt fusion gerecht tussen de Westerse en de Oosterse keuken. Als je precies de hoeveelheden uit het recept aanhoudt, wordt het redelijk pittig. Mag het voor jou wel iets minder gepeperd, pas dan de hoeveelheid sambal aan naar je eigen smaak.

Makkelijk van tevoren te maken

Je kunt de ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje een dag van tevoren klaar maken en de volgende dag weer opwarmen. Laat het gerecht in dat geval afkoelen in de vuurvaste schaal en bewaar deze in de koelkast. Laat de schaal dan wel een minuut of 10 langer in de oven staan als je het gerecht opwarmt.

Zuurkool

Zuurkool; niet alleen in de stamppot!

Wat weet jij van verse zuurkool? Want ondanks dat deze gefermenteerde kool een bewerkt product is, is er verse en gekookte zuurkool te koop.

Ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimige aardappels, geschild en in stukjes
  • 1 kilo zuurkool, naturel
  • 250 gram zuurkoolspek, aan een stukje
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sambal badjak
  • 200 ml dikke kokosmelk
  • 100 gram gefrituurde uitjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje:

Doe de zuurkool in een pan, voeg een scheutje water toe en leg het stukje zuurkool spek er op. Kook dit 30 minuten op een laag vuurtje.

Kook intussen de aardappelen in 20 minuten gaar in water, zonder zout. De zuurkool bevat genoeg zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal het zuurkool spek uit de zuurkool en giet de zuurkool af. Snijd het spek in kleine blokjes en doe het terug in de pan. Voeg de ketjap, de sambal toe en roer deze goed door de zuurkool.

Giet de aardappels af en laat ze even uitdampen. Stamp ze fijn met een stamper en maak er een puree van door de kokosmelk er door te roeren.

Meng vervolgens de zuurkool en de gefrituurde uitjes door de aardappelpuree en schep alles over in een ingevette vuurvaste schaal. Bak het gerecht 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kunt de ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje eventueel serveren met wat plakjes rookworst.

Tafel lekker !!

DeelPin47Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

hamrolletjes met zuurkool uit de oven
Ovenschotel

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

zuurkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Tartiflette
Ovenschotel

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

Ovenschotel met witte kool en spatzle
Ovenschotel

Ovenschotel met witte kool en spätzle

bloemkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Ovenschotel rode kool met filodeeg
Ovenschotel

Ovenschotel rode kool met filodeeg

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips
Ovenschotel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

aardappel uien ovenschotel met Franse kaas
Ovenschotel

Aardappel uien ovenschotel met Franse kaas

Reacties 5

  1. Hein says:
    2 jaar geleden

    Zuurkool anders. Deze ga ik van de week op tafel zetten, ziet er goed uit

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Ga je vast lekker vinden, Hein. Laat je ons weten wat je er van vond?

      Beantwoorden
      • Hein says:
        2 jaar geleden

        Hoi,

        de zuurkool nog steeds niet gemaakt maar dat gaat een keer gebeuren. De pompoen lasagne van Elise inmiddels voor de 4e x geserveerd. Wat een zalig recept!

        Even algemeen, fijne site dit. leuke recepten maar vooral ook goede informatie in jullie kookschool. En het concept vers en zelf maken staat me uiteraard ook zeer aan!

        Mooi dag,
        Hein

        Beantwoorden
        • Elise de Haan says:
          2 jaar geleden

          Die zuurkool moet je echt een keer maken hoor! Echt lekker! En na 4x pompoen lasagne wordt het tijd om te variëren!?
          Fijn dat jij onze site op prijs stelt, want ik weet dat jij de nodige kennis van zaken hebt.

          Beantwoorden
          • Hein says:
            2 jaar geleden

            Het is altijd pompoentijd Elise ;0),

            Gisteravond deze zuurkool gemaakt. Een heerlijk alternatief voor zuurkool stamppot. Zelf vond ik het iets te zoet, door de sambal Badjak. Maar dit komt vaker op tafel hier, en dan met verse lombok in plaats van de Badjak.
            Wij hebben dit gegeten met Merquez worstjes. Die combineren hier uitstekend bij.

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen