Regenboogpeen ovenschotel met merguez worstjes – Wortels zijn niet alleen oranje. Kies eens voor regenboogpeen en maak dit fantastische recept.
Groenten koop je in op de markt of bij de groenteman. En als je heel veel geluk hebt, heb je een supermarkt die goede groenten verkoopt, maar dat zijn er niet zo heel veel. Regenboogpeen kom je dan misschien wel weer in de supermarkt tegen, maar ook op de markt. Bovendien kun je daar ook al die andere lekker groenten kopen die je in dit recept gaat gebruiken.
Regenboogpeen ovenschotel, alleen voor de naam zou je het al maken toch?
In de regenboogpeen ovenschotel ga je net alleen die regenboogpeen verwerken. Er gaan nog veel meer lekkere verse ingrediënten in. Aardappels, zoete aardappels, uien, cherrytomaatjes en lekker verse kruiden. Hoe leuk is het om met een tas vol verse ingrediënten van de markt te komen en dan die ovenschotel straks op tafel te zetten. Dit is echt lekker en gezond eten!
Met twee soorten vlees
Natuurlijk kun je het vegetarisch houden, maar in dit recept ga je voor een beetje luxer met maar liefst twee soorten vlees. Kippenvleugeltjes en merquez worstjes. Het voordeel van die laatste is vooral ze lekker gekruid zijn en zo de nodige smaak meegeven aan deze regenboogpeen ovenschotel. Zelfs de kinderen gaan deze schotel vol groenten gewoon lekker vinden.
Lekker makkelijk
Je moet wel even schillen en snijden, maar dat is zo als je met verse ingrediënten werkt. Na de nodige voorbereiding gaat de regenboogpeen ovenschotel drie kwartier de oven in en dat is voor jou de ideale tijd om op te ruimen en af te wassen. Dat scheelt straks weer. Zo eet je lekker makkelijk binnen een uur en hoef je na het eten alleen de bordjes en de ovenschotel nog af te wassen.
Mouwtjes omhoog dus en aan de slag. Vandaag maak jij die regenboogpeen ovenschotel en strak aan tafel geniet iedereen. Dit kun je absoluut ook op tafel zetten als je gasten krijgt.
Regenboogpeen ovenschotel met merguez worstjes en kippenvleugeltjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg regenboog peen
- 1 grote of 2 kleine zoete aardappels
- 4 aardappels
- 1 ui
- 2 rode uien
- 500 gram cherrytomaatjes
- rozemarijn
- tijm
- 2 teentjes knoflook geschaafd
- zout en peper
- 4-6 merguez worstjes
- 500 gram kippenvleugeltjes
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een heerlijke regenboogpeen ovenschotel met merguez worstjes en kippenvleugeltjes:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de wortels en de zoete aardappel en snij ze in stukken.
Verdeel ze over de bakplaat.
Snijd de aardappels en de uien in parten en doe ze bij de wortels.
Ris een paar takjes tijm erboven en strooi met zout en peper naar smaak.
Schaaf de knoflook of doe ze door de pers.
Giet er nu ongeveer 4 eetlepels olijfolie over en meng alles goed.
Kruid de kippenvleugeltjes en steek die er samen met de worstjes en 2 takjes rozemarijn tussen.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat dit ongeveer 30 tot 45 minuten bakken. Het ligt er een beetje aan hoe groot de plaat is en hoe vol die ligt. Je kunt het beste een stukje wortel proeven om te testen.
Verdeel er de laatste 5 min de cherrytomaatjes over zodat ze warm kunnen worden.
Serveer de regenboogpeen ovenschotel met merguez worstjes en kippenvleugeltjes direct.
Tafel lekker !!
Superlekker gerecht!!
heel lekker