• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 18, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Shepherds pie, klassiek Schots comfort food met lamsgehakt

door Samantha
in Ovenschotel
0
0
Shepherds pie

Shepherds pie – De namen van de shepherds pie en de cottage pie worden nogal eens voor hetzelfde gerecht gebruikt en hoewel deze twee bijna gelijk zijn is er toch een verschil. Een echte klassieke shepherds pie wordt in tegenstelling tot de cottage pie gemaakt met lamsvlees. Ik vermoed dat de verwijzing naar herders (sheperds) dan ook is ontstaan juist door het gebruik van het lamsvlees.

Dit gerecht is een echte klassieker die, mede door het gebruik van het lamsgehakt, een krachtige smaak heeft. Een gerecht dat van oorsprong bestaat uit lamsvlees, groente en aardappel, maar zich perfect leent voor wat extra’s. Zo voeg ik wat kruiden en andere smaakmakers toe en krijg ik een heerlijke klassieke shepherds pie met een klein beetje extra.

Lamsgehakt

Lamsgehakt, de lekkerste recepten!

Lekker Tafelen vertelt je alles over lamsgehakt en natuurlijk delen we ook graag de allerlekkerste recepten met lamsgehakt met jou!

Shepherds pie

Porties: Ruim 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 50 ml melk
  • 75 gram boter
  • 600 gram lamsgehakt
  • 1 grote ui
  • 4 wortelen
  • 200 gram doperwten
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 90 ml rode wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el Worchestersaus
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 ei
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Shepherds pie:

Voor dit recept gebruik ik een ovenschaal met 2 liter inhoud, dit is ruim voldoende voor een ovenschotel voor 4 personen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes. Ontvel de knoflooktenen en sla ze plat. Kook de aardappels in ruim water met een eetlepel zout en de knoflooktenen goed gaar.
Giet ze af en laat op een laag vuur even droog koken. Voeg 50 gram boter en de melk toe en stamp tot een zachte puree. Zet apart voor later.

Ontvel de ui en maak de wortels schoon. Snijd de ui en de wortel in blokjes. Hak de tijm fijn.
Verhit in een hapjespan de olijfolie, bak hierin de wortelen aan totdat ze beetgaar zijn. Voeg nu de ui toe en bak deze twee minuten mee. Voeg dan het vlees toe en bak dit rul. Kruid met de tijm en eventueel wat peper uit de pepermolen. Bak tot het vlees mooi bruin en goed rul gebakken is, probeer zo min mogelijk grote stukken gehakt over te houden.

Voeg nu 25 gram boter en de doperwten toe, roer om. Bestrooi met de bloem en roer opnieuw om. Voeg de tomatenpuree, de rode wijn en de Worchestersaus toe. Laat dit eventjes inkoken en schenk dan de kippenbouillon erbij. Laat het gehaktmengsel nu verder indikken tot een mooie dikke saus, proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Neem de ovenschaal en vet deze lichtjes in met wat boter en schep het gehaktmengsel erin. Schep de aardappelpuree hierop en verdeel dit als een “dak” over het vlees. Kluts het ei en kwast hier de aardappelpuree mee in en strooi hierover de Parmezaanse kaas. Plaats de shepherds pie nu voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Tafel lekker!

Tags: Aardappel receptenVleesVlees - Gehakt
DeelPin19Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tartiflette
Ovenschotel

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

Ovenschotel met rundergehakt
Ovenschotel

Ovenschotel met rundergehakt; een stevige maaltijd!

Ovenschotel met venkel en spinazie
Ovenschotel

Ovenschotel met venkel en spinazie in filodeeg

Zomerse ovenschotel met groenten en kaas (1)
Ovenschotel

Zomerse ovenschotel met groenten en kaas

lasagne met andijvie
Ovenschotel

Lasagne met andijvie

Knapperige bloemkool ovenschotel
Ovenschotel

Knapperige bloemkool ovenschotel met gorgonzola

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

Tian
Ovenschotel

Tian, een gratin in Provençaalse stijl

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Donna van Vliet op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Angela op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Connie Derks op Botersaus
  • Redactie op Krieltjes op een stokje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen