Sperziebonen en gehakt in een taco – Taco’s met sperziebonen en gehakt is een leuke fusie van Mexicaanse en Europese smaken, waarmee je een verrassend gerecht op tafel kunt zetten. De knapperige tacoschelpen gevuld met sappig rundergehakt, knapperige verse sperziebonen, aangevuld met maïs, vormen een smaakvolle basis voor het fusiongerecht. Op smaak gebracht met Tex-mex kruiden wordt het gehakt heerlijk pittig en kruidig. De frisse sla in de tacoschelpen maakt het gerecht af. Serveer om het gerecht helemaal compleet te maken, een lekkere salsa bij de taco’s. Waar wacht je nog op? Ga naar de keuken, verzamel de ingrediënten en stop die sperziebonen en gehakt in een taco.
Verse salsa bij de taco’s
Bij taco’s met sperziebonen en gehakt hoort een salsa. Die salsa kun je uiteraard uit een potje halen. Maar is het niet veel leuker, en vooral lekkerder om die salsa zelf te maken? Je maakt een snelle, verse salsa door 2 tomaten, 1 teentje knoflook, 1 kleine rode ui, 1 chilipeper, en wat verse peterselie of koriander heel fijn te snijden of in een hakmolen grof te hakken. Maak het mengsel aan met een beetje limoensap en voeg er wat zout en een heel klein beetje suiker aan toe. En klaar is je verse salsa!
Variaties op sperziebonen en gehakt in een taco
In het recept voor sperziebonen en gehakt in een taco is rundergehakt gebruikt. Wil je liever een ander soort gehakt gebruiken? Je kunt ook heel goed kiezen voor half-om-half gehakt, kipgehakt of lamsgehakt. Wil je geen vlees eten? Je zou ook een vegetarisch alternatief voor gehakt kunnen gebruiken. Je kunt dan verder het recept gewoon volgen.
Pas de hoeveelheid Tex-mex kruiden aan aan jouw smaak. De ene soort is de andere niet en sommige kunnen behoorlijk pittig zijn.
Een andere variant? Je zou de sperziebonen en gehakt ook in een tortillawrap kunnen serveren in plaats van een taco. Laat de sla er dan uit. Leg de opgerolde wraps is een schaal, besmeer ze met salsa en bestrooi ze met Cheddar. Zet de schaal 25 minuten in de oven op 200 graden.
Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees
Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.
Sperziebonen
Sperziebonen lijken misschien wat gewoontjes, maar dat is niet terecht. Je kunt oneindig variëren met deze heerlijke en veelzijdige groente!
Sperziebonen en gehakt in een taco
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 tacoschelpen
- 600 gram rundergehakt
- 250 gram sperziebonen
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 jalapeñopeper
- 150 gram gare maïskorrels
- 2-3 eetlepels Tex-mex kruiden
- 70 gram tomatenpuree
- zout
- ijsbergsla
- geraspte cheddar
- olie om te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je sperziebonen en gehakt in een taco:
Haal de sperziebonen af, was ze en kook ze beetgaar in wat water met zout. Spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de peper in ringen en hak hem grof.
Snijd de sla en maak eventueel de salsa. Rasp de Cheddar.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de tacoschelpen in een passende ovenschaal. Warm ze vijf minuten op.
Verhit wat olie in een braadpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de ui, de knoflook en de peper toe en bak ze mee tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree en de Tex-mex kruiden toe en bak die ook even mee. Proef of er zout bij het mengsel moet. Dit is afhankelijk van of, en hoeveel, zout er in de kruidenmix zit. Schep de sperziebonen en de maiskorrels door het gehakt en warm alles nog even goed op.
Doe wat sla in elke taco, en vul ze met de sperziebonen en gehakt. Bestrooi met wat geraspte Cheddar.
Serveer de taco’s direct. Geef de salsa en de overgebleven geraspte kaas er apart bij. Lekker met een frisse salade.
Tafel lekker !!