Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Spruitjes uit de oven met spekjes en champignons

Een heerlijk hartig gerecht.. spruitjes uit de oven. De spekjes en de gebakken champignons passen hier prima bij en het heerlijke kaaslaagje maakt het af.

7 63.263

Spruitjes uit de oven met spekjes en champignons – Deze hartige ovenschotel met spruitjes is verrukkelijk! De combinatie van de spruitjes met hartige spekjes en champignons is erg lekker, zo leert iedereen spruitjes eten. Het heerlijke kaaskorstje maakt deze spruitjes uit de oven helemaal af.

Spruitjes

Spruitjes zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar het lekkerst zijn ze tussen de herfst en het vroege voorjaar. Deze vitaminebommetjes zitten ook nog eens vol mineralen, antioxidanten en vezels, hierdoor zijn spruitjes erg voedzaam. Spruitjes zijn erg gezond, dus zeker de moeite waard om vaker op het menu te zetten. Spruitjes smaken wat bitter en zijn hierdoor bij sommige mensen niet zo geliefd. Door de spruitjes te combineren met andere ingrediënten, zoals in dit recept met spekjes en champignons, valt de bittere smaak niet zo op.

Wat eten we erbij?

Deze spruitjes uit de oven zijn heel lekker in combinatie met aardappelpuree en sudderlapjes. Of serveer met tagliatelle, de slagroom zorgt voor een lekker romig sausje. Je kunt van de ovenschotel ook een completere maaltijd maken door blokjes kipfilet met de spekblokjes mee te bakken.


Spruitjes uit de oven met spekjes en champignons

Ovenschotel voor 4 personen:

  • 750 gr schoongemaakte spruitjes
  • 75 gr ontbijtspek in dobbelsteentjes
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 1 dl slagroom
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kook de spruitjes in ca. 10 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Bak in een koekenpan de spekblokjes lichtbruin. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppend ca. 2 minuten mee.

Meng de spruitjes met het champignon-spekmengsel en voeg de slagroom toe. Breng het geheel goed op smaak met zout en peper, doe het over in een ingevette ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

Zet de ovenschaal ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en het gerecht een lichtbruin korstje heeft gekregen.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 Reacties
  1. Karin zegt

    Ga het straks maken. Lijkt me heerlijk

  2. Gusta zegt

    Kan de room ook vervangen worden Door kookroom

    1. Lekker Tafelen zegt

      Dat kan prima Gusta

  3. Baron zegt

    super goede ideetjes

    1. Lekker Tafelen zegt

      Thx Baron 😉

      1. Ingrid zegt

        Heerlijk recept. Ik gebruik creme fraiche ipv slagroom.

        1. Redactie zegt

          Leuk dat je het deelt Karin. En fijn dat het in goede aarde valt 😉

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer