Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tian, een gratin in Provençaalse stijl

Een Provençaalse tian is een ovengerecht dat bestaat uit verschillende laagjes groenten. Kleurrijk en doet je verlangen naar de vakantie.

0 4.155

Tian, een gratin in Provençaalse stijl – Een Provençaalse tian is een ovengerecht dat bestaat uit verschillende laagjes groenten. Het wordt klaargemaakt in een tian. Dit is een ovenschotel die aan de binnenkant geglazuurd is en aan de buitenkant ongeglazuurd. Maar geen nood in een gewone ovenschotel lukt het zeker ook en smaakt zeker net zo lekker. Het is een gerecht dat er prachtig kleurrijk uitziet en een feest op tafel is.

In het Zuiden gebruiken ze geitenkaas voor dit gerecht maar ik heb het gemaakt met buffelmozzarella. De tijm en de rozemarijn geven nog een tikje meer die Provençaalse sfeer weer. Ik heb er een varkenshaasje bij geserveerd en het de bereiding meteen bijgevoegd, maar je kan een tian ook prima zonder iets erbij eten. Zin om je ook al op vakantie te voelen dan moet dit gerechtje zeker eens op je menukaart staan.


Provençaalse tian

Ovenschotel voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 190 ° C.

Leg in een ovenschaal de uiringen en leg daar recht op de courgette, aubergine, tomaten en mozzarella plakken in mooie rijtjes. Wissel de verschillende groenten met elkaar af zodat je een kleurrijk geheel krijgt. Kruid af met peper, zout en een ½ verkruimeld groentebouillon blokje. Nog wat tijm en rozemarijn om de Zuiderse toets te accentueren.

Zet in de oven gedurende een 50 minuten.

Kleur ondertussen het varkenshaasje, gekruid met peper, zout, rozemarijn en tijm, bruin langs beide kanten. Zet de varkenshaasjes laatste 20 minuten bij de tian in de oven. Laat 15 minuten mee garen en 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Serveer op een voorverwarmd bord.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer