Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Toad in the hole met uiensaus – Een winterse lekkernij

Toad in the hole bestaat uit worstjes die in een beslag zitten. Het beslag lijkt veel op dat voor pannenkoeken. Een klassiek Engels gerecht.

3 1.826

Toad in the hole met uiensaus – Engelse gerechten en Nederlandse producten gaan ontzettend goed samen. Denk aan heerlijke smaakvolle kruidige Hollandse braadworsten en ui. En aan het Engelse gerecht “toad in the hole”.  Deze twee gaan namelijk ontzettend goed samen.

Toad in the hole bestaat uit worstjes die in een beslag zitten. Het beslag lijkt veel op dat voor pannenkoeken. Als het gerecht klaar is steken de worstjes uit het beslag. Daar komt de naam “toad in the hole” dan ook vandaan.  Het beslag wordt uiteindelijk “Yorkshire pudding”.  Bovenin zit er veel lucht en onderin is het een soort van dikke pudding dat lijkt op de binnenkant van een hele dikke pannenkoek. Eigenlijk moet je het gewoon maken om een goed beeld te krijgen.

Het is niet het meest gezonde gerecht maar wel heel erg lekker. Het gerecht serveer je doorgaans met een jus, groenten zoals rode kool en aardappelpuree. Lekkere recepten hiervoor vindt je natuurlijk ook op Lekker Tafelen. Hieronder vindt je het recept voor toad in the hole met een lekkere uiensaus.


Toad in the hole met uiensaus

Ovenschotel voor 2 á 3 personen

  • 120 gram bloem
  • 3 eieren
  • 300 ml. halfvolle melk
  • 1 mespunt zout

Voor de “toad in the hole”:

  • 4 braadworsten van goede kwaliteit.
  • zonnebloemolie
  • 1 cakeblik met anti-aanbaklaag.

Voor de uiensaus:

  • 1 rode ui
  • 1 witte ui
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 flinke scheut balsamicoazijn
  • 1 runderbouillonblokje
  • 300 ml water
  • 1 theelepel tijm
  • Allesbinder
  • Zout & Peper

Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. Maak het beslag als volgt. Doe de bloem in een beslagkom en voeg hier het zout en de eieren aan toe. Met een handmixer of garde mix je dit door elkaar. Voeg vervolgens de melk eraan toe en mix het tot en gladde massa. En zet het beslag weg.

Schenk zonnebloemolie in het cakeblik tot er ongeveer 1 cm in staat. Zet de olie in de oven op een bakplaat. Er kan namelijk later olie uit het bakblik lopen, daarom is het belangrijk dat er iets onder het cakeblik zit wat dit op kan vangen.

Als de olie heet kun je voorzichtig de worsten toevoegen. Ik heb daarvoor ovenwanten aan. Bak de worsten in de oven tot ze goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg dan voorzichtig het beslag toe en bak het geheel minimaal 20 minuten. Laat de oven dicht zodat het beslag niet kan inzakken.

In de tussentijd kun je de uiensaus maken. Verhit de olie in een pan en fruit hier de ui in aan tot het glazig word. Voeg een flinke scheut balsamicoazijn toe, het water, het bouillonblokje en de tijm. Laat dit 5 minuten pruttelen zodat het bouillonblokje kan oplossen. Voeg de allesbinder toe tot je een mooie sausdikte hebt.

Haal de  toad in the hole uit de oven wanneer het mooi goudbruin en krokant is. In de oven is hij helemaal omhoog gekomen, maar het zal inzakken als je hem eruit haalt. Dit is heel  normaal. Serveer dit met de uiensaus.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
  1. Hanneke Dekker zegt

    Dankjewel Rik voor je compliment. Ik ben erg benieuwd naar je resultaat, laat je het ons weten?

    1. Rik zegt

      Alleen als ie gelukt is :):):)!!

      Nee…. gaat even duren want ik plan altijd ver vooruit, maar ik ga voor een douze points..

  2. Rik zegt

    Hé Hanneke,

    Dit ziet er fraai uit!! Yorkshire 2.0!! Het is erg leuk als je iets naar een hoger level kunt tillen en dat is hier fraai tot stand gekomen… Ga em zeker proberen…

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More