• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Verrukkelijke lasagne van kipfilet en courgette met een vleugje citroen

door Redactie
in Ovenschotel
0
17
Lasagne van kipfilet en courgette

Lasagne van kipfilet en courgette – De lasagne bolognese is in de Nederlandse huishoudens de populairste lasagne. Lekker Tafelen heeft o.a. als doel om je juist eens kennis te laten maken met iets wat net zo eenvoudig is, maar ook net even anders. Deze lasagne is daar het perfecte voorbeeld van.

Een lasagne met courgette en kipfilet. Hoe simpel wil je het hebben? Beide producten even garen, ondertussen een verrukkelijke citroen-roomsaus in elkaar draaien, verse pecorino erover raspen en de afwas doen terwijl je keuken zich vult met de geur van een garende lasagne in de oven.

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Ovenschotels met courgette

Heerlijke ovenschotels met courgette

In de zomer zijn courgettes volop beschikbaar. Ontdek dan deze ovenschotels met courgette. Van gewone ovenschotel tot (vegetarische) lasagne.

Lasagne van kipfilet en courgette

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • zout en peper
  • 1 grote of 2 kleine courgettes
  • 35 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 300 ml. melk
  • 300 ml. groentebouillon
  • 1 biologische citroen
  • 1 ei, middel
  • suiker
  • 5 steeltjes basilicum
  • 6 tot 9 lasagnebladen
  • 75 gram pecorino kaas
  • boter of olie om de vorm in te vetten

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lasagne van kipfilet en courgette:

Snijd de kipfilets over de breedte in plakken. Verhit wat olie in een ruime pan en bak hierin de plakjes kipfilet in kleine porties aan beide zijden even aan tot de rauwheid ervan af is. Breng op smaak met wat zout en peper en neem ze uit de pan.

Was de courgette en snijd deze in plakjes. Bak ook deze in wat olie, met kleine porties tegelijk, even aan. Breng ook deze op smaak met wat zout en peper. Haal ook de courgette weer uit de pan.

Smelt de boter in een steelpan en wanneer deze voldoende heet is voeg je de bloem toe. Goed roeren, zodat de bloem even kan aanbakken in de boter. Dan de melk er al roerend aan toevoegen en vervolgens de groentebouillon er bij doen. Rasp de schil van de halve citroen en pers het vocht er boven de saus uit. Voeg de rasp aan de saus toe. Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.

Deze citroen-roomsaus geeft een heerlijk fris vleugje aan de lasagne. Proef regelmatig om te voorkomen dat de citroen teveel gaat overheersen.

In een kom het ei losroeren met 2 a 3 eetlepels van de saus. Dit met zout, peper, suiker en wat citroensap op smaak brengen. Het geheel bij de saus voegen en even goed omroeren. De basilicum wassen, drogen en wat apart houden voor de garnering. De blaadjes van de stelen plukken en deze vervolgens fijnsnijden en door de saus scheppen.

Vet een ovenschaal in, schenk wat saus op de bodem, leg er 2 a 3 lasagnebladen op en druk iets aan. Kipfilet en courgette erop leggen en met saus overgieten. Afdekken met 2 a 3 lasagnebladen. Nogmaals een laag kip en courgette er op leggen en afdekken met de overige saus. De pecorino er over raspen.

De lasagne in een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 40 minuten laten garen. Garneer met wat basilicumblaadjes en rasp er nog wat citroenschil over.

Serveer de lasagne van kipfilet en courgette direct.

Tafel lekker !!

DeelPin38Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tarte Tatin van rode bietjes
Lunch

Tarte Tatin van rode bietjes

Pompoen havermout wafels
Recepten

Pompoen havermout wafels

Pompoen met bietjes uit de oven
Bijgerecht

Pompoen met bietjes uit de oven

Spitskool met miso
Bijgerecht

Spitskool met miso uit de wok; o, van zelf gesneden spitskool

Bloemkoolsalade
Salade

Bloemkoolsalade met Broccocress

Oesterzwammen
Specials

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Oesterzwammen op toast
Lunch

Oesterzwammen op toast

Reacties 17

  1. Loes says:
    3 jaar geleden

    Heerlijke schotel. Ik heb hem al tweemaal gemaakt. Ik gril de courgette plakken even van te voren met wat provencaalse kruiden. De citroen maakt het lekker fris.
    Roux zeker niet te dik maken! Succes verzekerd.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Leuk dat je het deelt Loes! Dat je het twee keer maakt bewijst natuurlijk al veel ☺️ En de plakken grillen met Provençaalse kruiden is een heerlijke extra tip. Zo haal je er nog meer smaak uit.

      Beantwoorden
  2. Schoonheden van het leven says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk recept en ga deze zeker eens maken. Bedankt voor het hier te delen.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      We zijn benieuwd naar het resultaat! Altijd leuk om anderen te inspireren

      Beantwoorden
  3. ROSS says:
    6 jaar geleden

    Een heerlijk fris gerecht. De roux mislukte de eerste keer, maar ging in de rebound goed. Het helpt als je alles van te voren klaar hebt staan (citroen geraspt, de kruidenbouillon etc.). Een blijvertje vrees ik?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Goed om te horen Ross ? Alles van tevoren klaarzetten is altijd een verstandige keuze. Het geeft je veel meer rust in de keuken en daarmee vaak ook een beter eindresultaat.

      Beantwoorden
  4. Filip DC says:
    10 jaar geleden

    Beste,
    voor hoeveel personen is deze lasagne? Want ik heb een portie nodig voor 6 goede eters.
    Dank u voor uw reactie!
    Mvg,
    Filip DC

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      10 jaar geleden

      Dit gerecht is voldoende voor 3 a 4 personen Filip. Laat je ons weten of het lekker was?

      Beantwoorden
  5. Tineke says:
    11 jaar geleden

    Heb em gemaakt,was erg lekker,alleen ging de saus in de schift.Kun je me raad geven om dit te voorkomen?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Tijmen) says:
      11 jaar geleden

      Beste Tineke, de saus wordt gemaakt op basis van een roux. Een warme saus, ook belangrijk om te weten. Zorg eerst dat de boter goed heet is. Meng dan de bloem door de boter, en bak de bloem ook echt. Er ontstaat een deegbal. Vervolgens de pan van het vuur halen, en de (koude of lauwwarme) melk er eerst beetje bij beetje doorroeren. Roeren is echt van belang, want bij het toevoegen van de vloeistof, in dit geval melk, ontstaat de schifting. Na de melk is de bouillon niet zo’n probleem. Deze kun je in één keer toevoegen. Essentieel is om al roerend, met een garde de melk bij de deegbal te roeren. Doe je dit echt geleidelijk dan schift deze zeker niet. En, je hebt dan de roux onder controle. Een mooie basis voor heel veel sauzen.

      Beantwoorden
  6. Lekker says:
    11 jaar geleden

    We zijn fan van lekker tafelen en hebben echt genoten van deze lekkere lasagne

    Beantwoorden
  7. Lekker Tafelen (Tijmen) says:
    11 jaar geleden

    Doen, hij is zoooo lekker!

    Beantwoorden
    • Marieke says:
      11 jaar geleden

      Klopt..het was zéér smaakvol en voor herhaling vatbaar!!

      Beantwoorden
      • Daniël De Jong says:
        7 jaar geleden

        ben benieuwd.. staat net in de oven 🙂

        Beantwoorden
        • Lekker Tafelen says:
          7 jaar geleden

          En?

          Beantwoorden
          • Daniël De Jong says:
            7 jaar geleden

            O:-) heerlijk dat accent met de Citroen.

          • Lekker Tafelen says:
            7 jaar geleden

            Absoluut lekker zomers! Leuk dat je het geprobeerd hebt en de uitslag hier met ons deelt.

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen