• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Verrukkelijke lasagne van kipfilet en courgette met een vleugje citroen

door Redactie
in Ovenschotel
Lasagne van kipfilet en courgette
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Lasagne van kipfilet en courgette – De lasagne bolognese is in de Nederlandse huishoudens de meest populaire lasagne. Lekker Tafelen heeft o.a. als doel om je juist eens kennis te laten maken met iets dat net zo eenvoudig is, maar ook net even anders. Deze lasagne is daar het perfecte voorbeeld van.

Een lasagne met courgette en kipfilet. Hoe simpel wil je het hebben? Beide producten even garen, ondertussen een verrukkelijke citroen-roomsaus in elkaar draaien, verse pecorino erover raspen en de afwas doen terwijl je keuken zich vult met de geur van een garende lasagne in de oven.

Lasagne van kipfilet en courgette

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • zout en peper
  • 1 grote of 2 kleine courgettes
  • 35 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 300 ml. melk
  • 300 ml. groentebouillon
  • 1 biologische citroen
  • 1 ei, middel
  • suiker
  • 5 steeltjes basilicum
  • 6 tot 9 lasagnebladen
  • 75 gram pecorino kaas
  • boter of olie om de vorm in te vetten

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lasagne van kipfilet en courgette:

Snijd de kipfilets over de breedte in plakken. Verhit wat olie in een ruime pan en bak hierin de plakjes kipfilet in kleine porties aan beide zijden even aan tot de rauwheid ervan af is. Breng op smaak met wat zout en peper en neem ze uit de pan.

Was de courgette en snijd deze in plakjes. Bak ook deze in wat olie, met kleine porties tegelijk, even aan. Breng ook deze op smaak met wat zout en peper. Haal ook de courgette weer uit de pan.

Smelt de boter in een steelpan en wanneer deze voldoende heet is voeg je de bloem toe. Goed roeren, zodat de bloem even kan aanbakken in de boter. Dan de melk er al roerend aan toevoegen en vervolgens de groentebouillon er bij doen. Rasp de schil van de halve citroen en pers het vocht er boven de saus uit. Voeg de rasp aan de saus toe. Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.

Deze citroen-roomsaus geeft een heerlijk fris vleugje aan de lasagne. Proef regelmatig om te voorkomen dat de citroen teveel gaat overheersen.

In een kom het ei losroeren met 2 a 3 eetlepels van de saus. Dit met zout, peper, suiker en wat citroensap op smaak brengen. Het geheel bij de saus voegen en even goed omroeren. De basilicum wassen, drogen en wat apart houden voor de garnering. De blaadjes van de stelen plukken en deze vervolgens fijnsnijden en door de saus scheppen.

Vet een ovenschaal in, schenk wat saus op de bodem, leg er 2 a 3 lasagne bladen op en druk iets aan. Kipfilet en courgette erop leggen en met saus overgieten. Afdekken met 2 a 3 lasagnebladen. Nogmaals een laag kip en courgette er op leggen en afdekken met de overige saus. De pecorino er over raspen .

De lasagne in een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 40 minuten laten garen. Garneer met wat basilicumblaadjes en rasp er nog wat citroenschil over.

Serveer de lasagne van kipfilet en courgette direct.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Vruchtgroenten - CourgetteVlees - Kipfilet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Chinese kippensoep
Maaltijdsoep

Chinese kippensoep ( met knapperige taugé )

Amuse van courgettesoep en coquille
Soep

Amuse van courgettesoep en coquille

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips
Ovenschotel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Citroen courgette cake
Cake

Citroen courgette cake

Reacties 17

  1. Loes says:
    5 maanden geleden

    Heerlijke schotel. Ik heb hem al tweemaal gemaakt. Ik gril de courgette plakken even van te voren met wat provencaalse kruiden. De citroen maakt het lekker fris.
    Roux zeker niet te dik maken! Succes verzekerd.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 maanden geleden

      Leuk dat je het deelt Loes! Dat je het twee keer maakt bewijst natuurlijk al veel ☺️ En de plakken grillen met Provençaalse kruiden is een heerlijke extra tip. Zo haal je er nog meer smaak uit.

      Beantwoorden
  2. Schoonheden van het leven says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk recept en ga deze zeker eens maken. Bedankt voor het hier te delen.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      4 jaar geleden

      We zijn benieuwd naar het resultaat! Altijd leuk om anderen te inspireren

      Beantwoorden
  3. ROSS says:
    4 jaar geleden

    Een heerlijk fris gerecht. De roux mislukte de eerste keer, maar ging in de rebound goed. Het helpt als je alles van te voren klaar hebt staan (citroen geraspt, de kruidenbouillon etc.). Een blijvertje vrees ik?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      4 jaar geleden

      Goed om te horen Ross ? Alles van tevoren klaarzetten is altijd een verstandige keuze. Het geeft je veel meer rust in de keuken en daarmee vaak ook een beter eindresultaat.

      Beantwoorden
  4. Filip DC says:
    7 jaar geleden

    Beste,
    voor hoeveel personen is deze lasagne? Want ik heb een portie nodig voor 6 goede eters.
    Dank u voor uw reactie!
    Mvg,
    Filip DC

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Dit gerecht is voldoende voor 3 a 4 personen Filip. Laat je ons weten of het lekker was?

      Beantwoorden
  5. Tineke says:
    8 jaar geleden

    Heb em gemaakt,was erg lekker,alleen ging de saus in de schift.Kun je me raad geven om dit te voorkomen?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Tijmen) says:
      8 jaar geleden

      Beste Tineke, de saus wordt gemaakt op basis van een roux. Een warme saus, ook belangrijk om te weten. Zorg eerst dat de boter goed heet is. Meng dan de bloem door de boter, en bak de bloem ook echt. Er ontstaat een deegbal. Vervolgens de pan van het vuur halen, en de (koude of lauwwarme) melk er eerst beetje bij beetje doorroeren. Roeren is echt van belang, want bij het toevoegen van de vloeistof, in dit geval melk, ontstaat de schifting. Na de melk is de bouillon niet zo’n probleem. Deze kun je in één keer toevoegen. Essentieel is om al roerend, met een garde de melk bij de deegbal te roeren. Doe je dit echt geleidelijk dan schift deze zeker niet. En, je hebt dan de roux onder controle. Een mooie basis voor heel veel sauzen.

      Beantwoorden
  6. Lekker says:
    8 jaar geleden

    We zijn fan van lekker tafelen en hebben echt genoten van deze lekkere lasagne

    Beantwoorden
  7. Lekker Tafelen (Tijmen) says:
    9 jaar geleden

    Doen, hij is zoooo lekker!

    Beantwoorden
    • Marieke says:
      8 jaar geleden

      Klopt..het was zéér smaakvol en voor herhaling vatbaar!!

      Beantwoorden
      • Daniël De Jong says:
        4 jaar geleden

        ben benieuwd.. staat net in de oven 🙂

        Beantwoorden
        • Lekker Tafelen says:
          4 jaar geleden

          En?

          Beantwoorden
          • Daniël De Jong says:
            4 jaar geleden

            O:-) heerlijk dat accent met de Citroen.

          • Lekker Tafelen says:
            4 jaar geleden

            Absoluut lekker zomers! Leuk dat je het geprobeerd hebt en de uitslag hier met ons deelt.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen