• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Verrukkelijke lasagne van kipfilet en courgette met een vleugje citroen

door Redactie
in Ovenschotel
0
17
Lasagne van kipfilet en courgette

Lasagne van kipfilet en courgette – De lasagne bolognese is in de Nederlandse huishoudens de populairste lasagne. Lekker Tafelen heeft o.a. als doel om je juist eens kennis te laten maken met iets wat net zo eenvoudig is, maar ook net even anders. Deze lasagne is daar het perfecte voorbeeld van.

Een lasagne met courgette en kipfilet. Hoe simpel wil je het hebben? Beide producten even garen, ondertussen een verrukkelijke citroen-roomsaus in elkaar draaien, verse pecorino erover raspen en de afwas doen terwijl je keuken zich vult met de geur van een garende lasagne in de oven.

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Ovenschotels met courgette

Heerlijke ovenschotels met courgette

In de zomer zijn courgettes volop beschikbaar. Ontdek dan deze ovenschotels met courgette. Van gewone ovenschotel tot (vegetarische) lasagne.

Lasagne van kipfilet en courgette

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • zout en peper
  • 1 grote of 2 kleine courgettes
  • 35 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 300 ml. melk
  • 300 ml. groentebouillon
  • 1 biologische citroen
  • 1 ei, middel
  • suiker
  • 5 steeltjes basilicum
  • 6 tot 9 lasagnebladen
  • 75 gram pecorino kaas
  • boter of olie om de vorm in te vetten

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lasagne van kipfilet en courgette:

Snijd de kipfilets over de breedte in plakken. Verhit wat olie in een ruime pan en bak hierin de plakjes kipfilet in kleine porties aan beide zijden even aan tot de rauwheid ervan af is. Breng op smaak met wat zout en peper en neem ze uit de pan.

Was de courgette en snijd deze in plakjes. Bak ook deze in wat olie, met kleine porties tegelijk, even aan. Breng ook deze op smaak met wat zout en peper. Haal ook de courgette weer uit de pan.

Smelt de boter in een steelpan en wanneer deze voldoende heet is voeg je de bloem toe. Goed roeren, zodat de bloem even kan aanbakken in de boter. Dan de melk er al roerend aan toevoegen en vervolgens de groentebouillon er bij doen. Rasp de schil van de halve citroen en pers het vocht er boven de saus uit. Voeg de rasp aan de saus toe. Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.

Deze citroen-roomsaus geeft een heerlijk fris vleugje aan de lasagne. Proef regelmatig om te voorkomen dat de citroen teveel gaat overheersen.

In een kom het ei losroeren met 2 a 3 eetlepels van de saus. Dit met zout, peper, suiker en wat citroensap op smaak brengen. Het geheel bij de saus voegen en even goed omroeren. De basilicum wassen, drogen en wat apart houden voor de garnering. De blaadjes van de stelen plukken en deze vervolgens fijnsnijden en door de saus scheppen.

Vet een ovenschaal in, schenk wat saus op de bodem, leg er 2 a 3 lasagnebladen op en druk iets aan. Kipfilet en courgette erop leggen en met saus overgieten. Afdekken met 2 a 3 lasagnebladen. Nogmaals een laag kip en courgette er op leggen en afdekken met de overige saus. De pecorino er over raspen.

De lasagne in een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 40 minuten laten garen. Garneer met wat basilicumblaadjes en rasp er nog wat citroenschil over.

Serveer de lasagne van kipfilet en courgette direct.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteLasagne
DeelPin31Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenschotel met venkel en spinazie
Ovenschotel

Ovenschotel met venkel en spinazie in filodeeg

Zomerse ovenschotel met groenten en kaas (1)
Ovenschotel

Zomerse ovenschotel met groenten en kaas

lasagne met andijvie
Ovenschotel

Lasagne met andijvie

Knapperige bloemkool ovenschotel
Ovenschotel

Knapperige bloemkool ovenschotel met gorgonzola

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

Tian
Ovenschotel

Tian, een gratin in Provençaalse stijl

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas
Ovenschotel

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas

Aardappelgratin met venkel en Hervekaas
Ovenschotel

Aardappelgratin met venkel en Hervekaas

Reacties 17

  1. Loes says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke schotel. Ik heb hem al tweemaal gemaakt. Ik gril de courgette plakken even van te voren met wat provencaalse kruiden. De citroen maakt het lekker fris.
    Roux zeker niet te dik maken! Succes verzekerd.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Leuk dat je het deelt Loes! Dat je het twee keer maakt bewijst natuurlijk al veel ☺️ En de plakken grillen met Provençaalse kruiden is een heerlijke extra tip. Zo haal je er nog meer smaak uit.

      Beantwoorden
  2. Schoonheden van het leven says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk recept en ga deze zeker eens maken. Bedankt voor het hier te delen.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      We zijn benieuwd naar het resultaat! Altijd leuk om anderen te inspireren

      Beantwoorden
  3. ROSS says:
    5 jaar geleden

    Een heerlijk fris gerecht. De roux mislukte de eerste keer, maar ging in de rebound goed. Het helpt als je alles van te voren klaar hebt staan (citroen geraspt, de kruidenbouillon etc.). Een blijvertje vrees ik?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      Goed om te horen Ross ? Alles van tevoren klaarzetten is altijd een verstandige keuze. Het geeft je veel meer rust in de keuken en daarmee vaak ook een beter eindresultaat.

      Beantwoorden
  4. Filip DC says:
    9 jaar geleden

    Beste,
    voor hoeveel personen is deze lasagne? Want ik heb een portie nodig voor 6 goede eters.
    Dank u voor uw reactie!
    Mvg,
    Filip DC

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      9 jaar geleden

      Dit gerecht is voldoende voor 3 a 4 personen Filip. Laat je ons weten of het lekker was?

      Beantwoorden
  5. Tineke says:
    10 jaar geleden

    Heb em gemaakt,was erg lekker,alleen ging de saus in de schift.Kun je me raad geven om dit te voorkomen?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Tijmen) says:
      10 jaar geleden

      Beste Tineke, de saus wordt gemaakt op basis van een roux. Een warme saus, ook belangrijk om te weten. Zorg eerst dat de boter goed heet is. Meng dan de bloem door de boter, en bak de bloem ook echt. Er ontstaat een deegbal. Vervolgens de pan van het vuur halen, en de (koude of lauwwarme) melk er eerst beetje bij beetje doorroeren. Roeren is echt van belang, want bij het toevoegen van de vloeistof, in dit geval melk, ontstaat de schifting. Na de melk is de bouillon niet zo’n probleem. Deze kun je in één keer toevoegen. Essentieel is om al roerend, met een garde de melk bij de deegbal te roeren. Doe je dit echt geleidelijk dan schift deze zeker niet. En, je hebt dan de roux onder controle. Een mooie basis voor heel veel sauzen.

      Beantwoorden
  6. Lekker says:
    10 jaar geleden

    We zijn fan van lekker tafelen en hebben echt genoten van deze lekkere lasagne

    Beantwoorden
  7. Lekker Tafelen (Tijmen) says:
    10 jaar geleden

    Doen, hij is zoooo lekker!

    Beantwoorden
    • Marieke says:
      10 jaar geleden

      Klopt..het was zéér smaakvol en voor herhaling vatbaar!!

      Beantwoorden
      • Daniël De Jong says:
        6 jaar geleden

        ben benieuwd.. staat net in de oven 🙂

        Beantwoorden
        • Lekker Tafelen says:
          6 jaar geleden

          En?

          Beantwoorden
          • Daniël De Jong says:
            6 jaar geleden

            O:-) heerlijk dat accent met de Citroen.

          • Lekker Tafelen says:
            6 jaar geleden

            Absoluut lekker zomers! Leuk dat je het geprobeerd hebt en de uitslag hier met ons deelt.

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen