• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje

Aardappelen, Groenten, Vis en natuurlijk... kaas

door Arianne Parent
in Ovenschotel, Visgerechten
0
3
vis ovenschotel

Ovenschotel

Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje – We zouden met z’n allen echt een keer vaker een visje moeten eten. Toch blijft dat een hele uitdaging in de Nederlandse keukens. We belanden als snel bij het diepvriesvak van de supermarkt. Waarom? Er gaat echt niets boven een vers stukje vis.

Verse vis is verleidelijk lekker

Met dit recept hopen we je dan ook te kunnen inspireren om verder te gaan dan alleen de gebakken kibbeling op vrijdag of de visgratin uit de diepvries. Maak eens een echt gerecht met een stukje verse kabeljauw. Deze vis ovenschotel bewijst hoe smaakvol, maar ook hoe makkelijk het is om een eigen visgerecht met kabeljauw op tafel te zetten. Juist in de wintermaanden geeft zo’n vis ovenschotel een soort gezelligheid als we met z’n allen aan tafel zitten.

Vis ovenschotel

Belangrijk bij een ovenschotel is dat je halfgare of rauwe ingrediënten op de juiste wijze samenvoegt zodat deze straks met eenzelfde juiste garing uit de oven komen.

De ovenschotel bestaat meestal uit lagen en de bovenste laag saus voorkomt dan dat de onderste lagen uitdrogen. Als extra bescherming (maar natuurlijk ook voor de smaak) wordt de schotel afgedekt met kaas. Deze geeft dat heerlijke krokante korstje op de schotel.

vis ovenschotel
Kabeljauw
vis ovenschotel
Gratinlaag
vis ovenschotel
Met verse groenten
vis ovenschotel
Ovenschotel

Vis ovenschotel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram kabeljauw
  • 300 gram wortels
  • 400 gram aardappels
  • 250 ml room
  • 250 ml melk
  • 1 knoflookteentje, geplet
  • 2 eetlepels gesnipperde peterselie
  • 2 eetlepels zachte mosterd
  • 100 gram gemalen kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je deze vis ovenschotel:

Verwarm de oven op 200 graden. Rasp de wortels en schil de aardappels. Snijd de wortel in fijne ringen van ca. 2 mm. Snijd de aardappel in schijfjes. Stoom de wortelschijfjes en aardappels zo’n 10 a 15 minuten tot ze beetgaar zijn. Vet een ovenschaal in en leg de kabeljauw in de ovenschaal. Kruid met viskruiden. Leg dan de wortels en de aardappels er dakpansgewijs op. Kruid met peper en zout.

Meng room, melk, knoflook, peterselie en de mosterd en laat het even opkoken. Schenkt dit over de vis ovenschotel en strooi de geraspte kaas erover. Zet de schotel ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de vis ovenschotel direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Kabeljauw
DeelPin136Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

vissticks
Visgerechten

Vissticks; Maar dan echt lekker! ( Van skrei of kabeljauw )

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

risotto met kabeljauw en schorseneren
Rijstgerechten

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Vis uit de tajine - Kan met kabeljauw of zeewolf
Visgerechten

Vis uit de tajine; Slowcooking op Marokkaanse wijze

Kabeljauwgratin met prei en kerrie
Visgerechten

Kabeljauwgratin met prei en kerrie

Reacties 3

  1. sam says:
    1 maand geleden

    heerlijk en eenvoudig

    Beantwoorden
  2. hydras says:
    4 jaar geleden

    heerlijk recept. heb de room en melk iets verminderd en iets meer mosterd in de saus. prima . goed beetgaar alles en een heerlijke zachte smaak. heb als garnering bij het uitserveren een lepel hollandse garnalen als garnering genomen. Kreeg veel lof van de eters.

    Beantwoorden
    • arianne says:
      4 jaar geleden

      Fijn om dit te lezen je kan natuurlijk iets meer of minder nemen, alles hangt tenslotte van je eigen smaak af, trouwens leuk idee met de garnalen !

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen