Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Witlof met banaan, ham en kaaskwarksaus

Probeer eens deze witlof met banaan, ham en kaaskwarksaus. Dit is een fruitige en frisse variant op de bekende witlof met ham en kaas.

3 2.557

Witlof met banaan, ham en kaaskwarksaus – De witlof met ham en kaas is natuurlijk hartstikke bekend. Dit is een frisse en fruitige variant op deze klassieker. De banaan geeft een heerlijk fruitig karakter en het gebruik van kwark zorgt voor een heerlijk frisse kaassaus.

Witlof met banaan, ham en kaaskwarksaus

Ovenschotel voor 4 personen

  • 6 struikjes witlof
  • 12 grote plakken ham
  • 6 bananen
  • 250 gram kwark
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 125 ml. crème fraîche
  • 1 ei
  • peper, zout, nootmuskaat

Snij de witlof over de lengte doormidden en haal de kegelvormige pit eruit. Kook de gehalveerde struikjes witlof ca. 20 minuten. Haal de witlof met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken in een vergiet.
Meng ondertussen de kwark met de crème fraîche, het ei, de geraspte kaas en pers er een teentje knoflook in uit. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol elk gehalveerd witlofstruikjes samen met een halve banaan in een plak ham. Leg deze in een ingevette ovenschaal. Giet de kaassaus over de schotel. Strooi er nog een restje geraspte kaas over en laat het geheel in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten mooi goudbruin kleuren.

Serveer de witlof met banaan, ham en kaaskwarksaus met aardappelpuree

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
  1. Els zegt

    Ben benieuwd staat nu in de oven 3 ovenschalen met ieder 4 stuks , ruikt al lekker

    1. Cecile zegt

      Ben benieuwd hoe het Els gesmaakt heeft. Ik ga het vandaag maken. Lijkt me erg machtig dus de creme fraiche laat ik weg.
      Lieve groetCecile

      1. Cecile zegt

        Ook zonder de creme fraiche was dit machtig maar heel lekker!
        Lieve groet Cecile

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer