Witlof met banaan, ham en kaaskwarksaus – Witlof met ham en kaas is natuurlijk hartstikke bekend. Dit is een frisse en fruitige variant op deze klassieker. De banaan geeft een heerlijk fruitig karakter en het gebruik van kwark zorgt voor een heerlijk frisse kaassaus. Met deze ovenschotel zet je echt iets lekkers op tafel.
Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!
De lekkerste recepten met verse witlof, aangevuld met tips en weetjes. Je vindt hier salades, soepen, ovenschotels, bijgerechten en meer.
Witlof met banaan, ham en kaaskwarksaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 6 struikjes witlof
- 12 grote plakken ham
- 6 bananen
- 250 gram kwark
- 1 teentje knoflook
- 150 gram geraspte belegen kaas
- 125 ml. crème fraîche
- 1 ei
- peper, zout, nootmuskaat
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je witlof met banaan, ham en kaaskwarksaus
Snij het witlof over de lengte doormidden en haal de kegelvormige pit eruit. Kook de gehalveerde struikjes witlof ca. 20 minuten. Haal het witlof met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken in een vergiet.
Meng ondertussen de kwark met de crème fraîche, het ei, de geraspte kaas en pers er een teentje knoflook in uit. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol elk gehalveerd witlofstruikjes samen met een halve banaan in een plak ham. Leg deze in een ingevette ovenschaal. Giet de kaassaus over de schotel. Strooi er nog een restje geraspte kaas over en laat het geheel in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten mooi goudbruin kleuren.
Serveer witlof met banaan, ham en kaaskwarksaus met aardappelpuree
Tafel lekker !!
Ben benieuwd staat nu in de oven 3 ovenschalen met ieder 4 stuks , ruikt al lekker
Ben benieuwd hoe het Els gesmaakt heeft. Ik ga het vandaag maken. Lijkt me erg machtig dus de creme fraiche laat ik weg.
Lieve groetCecile
Ook zonder de creme fraiche was dit machtig maar heel lekker!
Lieve groet Cecile