Zomerse ovenschotel met groenten en kaas – Ovenschotels alleen in de winter? Nee hoor ook in de zomer kan dit heerlijk zijn, zeker met de ruime keuze aan groente die je dan hebt. In dit recept een vegetarische versie met lekker veel kaas.
In de vakantietijd is niet altijd duidelijk wanneer wie mee-eet. En ja dan komt het voor dat je nog het een en ander in de koelkast hebt liggen. Vaak gaan de restjes groenten op in een pastasaus of een soep, maar je kunt er ook een ovenschotel van maken. Vaak ontstaan door het opmaken van dingen die je nog hebt liggen de lekkerste gerechten, zo ook deze ovenschotel.
Venkel is een groente die je steeds vaker ziet, persoonlijk vind ik de lichte anijssmaak heerlijk zeker in combinatie met iets romigs. Jammer dat veel mensen vaak niet weten wat ze met venkel moeten maken terwijl deze groente toch echt wel veelzijdig is.
Venkel; een groente met een bijzondere smaak!
Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?
Heerlijke ovenschotels met courgette
In de zomer zijn courgettes volop beschikbaar. Ontdek dan deze ovenschotels met courgette. Van gewone ovenschotel tot (vegetarische) lasagne.
Zomerse ovenschotel met groenten en kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600-700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 1 courgette
- 1 venkel
- 4 tomaten
- 1 potje kruidenkaas
- 100 gram melk
- 2 theelepels maizena
- 200 gram kaas
- 2 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze van dit recept
Een zomerse ovenschotel met groenten en kaas maak je zo:
Snij de venkel in plakken en kook deze 2 minuten in een beetje water. Snij de courgette en tomaat ook in plakken. Klop de kruidenkaas los met de melk en de maizena. Rasp de kaas en meng 1/3 ervan met het paneermeel. Smeer een ovenschotel in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden. Begin met een laag courgette, daarop de helft van de tomatenschijven en hierop de helft van de aardappelschijfjes. Bestrooi met wat zout en peper en eventueel wat verse kruiden. Verdeel de kaas over de aardappels en daarop de venkel waar weer tomaat op komt. Als laatste een laag aardappel. Roer het vloeibare mengsel even door en verdeel dit over de schaal. Strooi er het mengsel van paneermeel en kaas overheen en zet de schotel 45 – 60 minuten in de oven tot de schotel een mooie kleur heeft.
Serveer de zomerse ovenschotel met groenten en kaas direct.
Voor een wat stevigere schotel vervang je de melk door slagroom of voeg een losgeklopt eitje aan het roommengsel toe.
Tafel lekker !!