Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zuid Afrikaanse boboti; Ovenschotel met gehakt

Een heerlijke ovenschotel met gehakt en o.a. rozijnen. Wist je dat kinderen dol zijn op de Zuid Afrikaanse boboti? Probeer het maar eens uit.

2 3.538

Zuid Afrikaanse boboti; Ovenschotel met gehakt – Bobotie is een populair Zuid-Afrikaans gerecht. Het is een heerlijke ovenschotel op basis van gehakt, maar het heeft een behoorlijk zoete ‘touch’ vanwege de suiker, abrikozenjam en rozijnen die er doorheen gaan. Je eet het met rijst, eventueel nog vergezeld van banaan, geraspte kokos en chutney.

Je hebt echt geen (duur) pak “wereldgerechten” nodig om zelf op eenvoudige wijze een smakelijke bobotie op tafel te zetten.

Zuid Afrikaanse boboti

Ovenschotel voor 4 personen:

  • 1 el. olijfolie
  • 2 uien
  • 400 à 500 gr. (half om) gehakt
  • 100 gr. rozijnen
  • 2 flinke eetlepels abrikozenjam
  • 1 flinke el. kerrie
  • 1/2 tl. komijn
  • 1 el. bruine (basterd)suiker
  • peper en zout
  • klontje boter voor het invetten
  • 4 eieren
  • 2 laurierblaadjes

Zet de oven op 150 graden.

Doe de olijfolie in een diepe hapjespan. Snipper de uien fijn en bak ze een aantal minuten, totdat ze allemaal mooi goudkleurig zijn. Voeg hierna het gehakt toe, maar zet het vuur lager.  Voeg meteen de jam, kerrie, komijn en suiker toe. Het vlees mag wel garen, maar moet niet knapperig worden. Voeg ook de rozijnen toe en breng op smaak met wat peper en zout. Doe het mengsel in een met een beetje boter ingevette ovenschotel.

Kluts de eieren, breng op smaak met peper en zout en giet over het gehakt mengsel. Leg 2 laurierblaadjes bovenop en laat nog 15 minuten gaar worden in de oven. Het ei moet zijn gestold, maar het mengsel moet nog wel een beetje smeuïg zijn.

Serveer met rijst. Snijd er eventueel nog een paar banaantjes bij, een bakje geraspte kokos en een beetje chutney.

Ben je nu geïnspireerd geraakt door deze Zuid Afrikaanse boboti, kijk dan ook eens bij de andere wereldgerechten op Lekker Tafelen. We hebben nog veel meer ideeën om eens lekker over de grens te koken. Van Mexicaanse Enchiladas tot een heerlijke Italiaanse Ossobuco, je vindt ze hier.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. MAJA Quak zegt

    Heb vandaag de Zuid-Afrikaanse Boboti klaar gemaakt!
    Het was heerlijk zo lekker gegeten me tafelgenoten waren blij met mij.
    En ik blij met Lekker Tafelen, dank jullie wel voor dit heerlijke recept!
    Met hartelijke groetjes maja quak

    1. Redactie zegt

      En daar doen we het graag voor Maja! ☺️

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer