• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Vandaag stamppot, overmorgen deze ovenschotel? Dat maak je in één keer!

door Connie Derks
in Ovenschotel
0
0
zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt – Hollandse kost uit de oven is altijd lekker.

Zuurkool is een dankbare groente

Zuurkool kun je op veel manieren serveren. Eén ervan is de ovenschotel. Maar ook die ovenschotel kun je op veel manieren maken, met kip, ham of gehakt. Kies je voor aardappelpuree of toch liever schijfjes aardappel? Het kan allemaal. Met dit recept maak je een klassieke zuurkool ovenschotel met gehakt en een lekker smeuïge aardappelpuree. De zuurkool stoof je eerst met de spekjes gaar, voor een lekkere zachte smaak.

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Het lekkerste van een ovenschotel is toch wel dat er zo’n lekker korstje op komt, maar behalve dat komen de smaken altijd zo mooi samen. Zeker bij een zuurkool ovenschotel met gehakt. Door de hitte mengen de smaken van de zuurkool en het gehakt zich zodat de smaken nog beter tot hun recht komen.

Ovenschotels zijn handig op drukke dagen

Als je toch aardappels en groente kookt, kook dan wat meer. Verwerk die extra aardappels en groente in een ovenschotel. Dat is die dag een klein beetje extra werk, maar je hebt daar de volgende keer heel veel plezier van. Dat is echt een voordeel van ovenschotels. Je bewaart de gemaakte ovenschotel dan in de koelkast (in de diepvries kan ook) voor een dag dat je even niet zoveel tijd hebt om te koken. Je hoeft de ovenschotel dan alleen maar in de oven te zetten om te verwarmen en om de ovenschotel een lekker krokant korstje mee te geven.

Zuurkool

Zuurkool; niet alleen in de stamppot!

Wat weet jij van verse zuurkool? Want ondanks dat deze gefermenteerde kool een bewerkt product is, is er verse en gekookte zuurkool te koop.

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 700 gram zuurkool
  • 400 gram gehakt
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 2 uien
  • 75 gram boter
  • een kopje melk
  • zout / peper / nootmuskaat
  • 2 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je zuurkool ovenschotel met gehakt:

Schil de aardappelen en zet ze op met water en een snufje zout. Kook de aardappelen gaar.

Bak de spekblokjes in een hete pan kort aan. Voeg er de uitgeknepen zuurkool aan toe en roer even goed door. Laat dit 2-3 minuten zachtjes bakken. Voeg er een kopje water aan toe en doe de deksel op de pan. Laat de zuurkool in ongeveer 20 minuten garen.

Snijd de ui in stukjes en bak deze in 25 gram boter glazig. Voeg er het gehakt aan toe en bak dit al roerende rul en gaar. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en eventueel een beetje paprikapoeder.

Giet de aardappels af als ze gaar zijn en maak er met 25 gram boter en een scheutje melk een lekkere zachte aardappelpuree van. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Doe de zuurkool in een ovenschaal en verdeel er het gehakt over. Verdeel er gelijkmatig de aardappelpuree over en strijk glad. Teken er eventueel met een vork een raster op en strooi er lichtjes paneermeel over. Verdeel de laatste 25 gram boter over de schotel en zet de zuurkool ovenschotel ongeveer 20 minuten in een oven van 180 graden tot deze door en door heet is en mooi goudbruin.

Als je de zuurkool ovenschotel met gehakt van tevoren gemaakt hebt en die nu op wil warmen, houd er dan rekening mee dat deze veel langer in de oven moet voordat hij door en door warm is. Laat hem het liefst eerst op kamertemperatuur komen.

Tafel lekker !!

DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Raita
Saus

Raita; uit de Indiase keuken

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales
Maaltijdsoep

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen