• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Zuurkoolschotel met ananas, ham en kaas

door Connie Derks
in Ovenschotel
0
3
Zuurkoolschotel met ananas - ovenschotel

Zuurkoolschotel met ananas, ham en kaas – Bij zuurkool wordt al snel het woord stamppot tevoorschijn getoverd. Nu is er helemaal niets mis met een klassieke zuurkoolstamppot met spek en een lekkere rookworst. Maar misschien moeten we ook wat vaker het woord zuurkoolschotel tevoorschijn toveren.

Zuurkoolschotel met ananas, ham en kaas

Zuurkool is gewoon een groente. Het is enorm veelzijdig en barst van de vitamines. Er zijn talloze combinatiemogelijkheden, maar de ovenschotels met zuurkool zijn vaak favoriet door hun heerlijke korstje en omdat ze zo makkelijk voor te bereiden zijn. Een dag van tevoren maak je de ovenschotel en op je drukke dag hoef je deze alleen maar in de oven schuiven. Let er dan wel op dat als je deze uit de koelkast haalt, de oventijd zeker met een kwartier verlengt moet worden.

Kinderen zijn vaak niet zo weg van zuurkool, maar deze zuurkoolschotel met ananas vinden ze erg lekker. De scherpe smaak van zuurkool wordt enorm afgevlakt door al het fruit dat erin gaat. De banaan en de rozijnen zorgen voor de zoetigheid, de appel en de ananas voor de frisheid en zo lust iedereen wel zuurkool. Het knapperige kaaskorstje, daar wordt bijna om gevochten, zo lekker gaan ze dat vinden.

zuurkoolschotel met ananas
Zuurkoolschotel met ananas
Zuurkool

Zuurkool; niet alleen in de stamppot!

Wat weet jij van verse zuurkool? Want ondanks dat deze gefermenteerde kool een bewerkt product is, is er verse en gekookte zuurkool te koop.

Zuurkoolschotel met ananas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram aardappels
  • scheutje melk
  • 200 gram schouderham
  • 500 gram zuurkool
  • 200 gram ananas
  • 100 gram rozijnen
  • 1 jonagold appel
  • 1 banaan
  • ½ eetlepel kaneel
  • 200 gram spekblokjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 50 gram paneermeel

Bereidingswijze van dit recept

Een zuurkoolschotel met ananas maak je zo:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de aardappels gaar met wat zout, stamp en maak er met de melk een stevige aardappelpuree van. Snij de schouderham in kleine stukjes en doe hier 3/4 deel van door de aardappelpuree. Maak de aardappelpuree op smaak met wat peper naar wens.

Bak de spekblokjes uit in een pan en voeg er wanneer deze mooi bruin zijn, de zuurkool aan toe, Roer even door en voeg er dan de rozijnen, de in stukjes gesneden appel en de ananas aan toe. Laat dit met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten stoven. Voeg wanneer nodig een klein beetje water toe maar beslist niet te veel. Voeg er op het laatst de bananen en de kaneel aan toe en roer dit nog even goed door.

Meng het restje ham met de geraspte kaas en het paneermeel. Vet een ovenschaal licht in met iets boter of olie en doe er de helft van het zuurkoolmengsel in. Doe hierop de helft van de aardappelpuree en herhaal dit. Strooi op het laatst het kaasmengsel over de schotel en bak dit alles in ongeveer 30 minuten op 180 graden tot de schotel mooi bruin en heet is. Reken dus op een kwartier langer wanneer je de zuurkoolschotel met ananas vooraf gemaakt hebt en hij koud uit de koelkast komt.

Tafel lekker !!

DeelPin277Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenschotel met heek en zalm
Ovenschotel

Ovenschotel met heek en zalm; serveer verse vis op z’n best

Ovenschotel met kip, bloemkool en prei
Ovenschotel

Ovenschotel met kip, bloemkool en prei

Aardappelgratin met andijvie en gehakt
Ovenschotel

Aardappelgratin met andijvie en gehakt

Aardappelgratin met spinazie
Ovenschotel

Aardappelgratin met spinazie

Zuurkoolschotel uit de oven
Ovenschotel

Zuurkoolschotel uit de oven; met spek, rookworst en mosterd

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree
Ovenschotel

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Moussaka
Ovenschotel

Moussaka; het lekkerste Griekse comfortfood

Reacties 3

  1. Cecile says:
    5 jaar geleden

    Deze schotel maak ik meestal met kerrie, maar nu ga ik deze eens proberen.
    Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Connie says:
      5 jaar geleden

      Ja kerrie ook lekker en heb je mijn versie met paprika al eens geprobeerd dat is op het moment mijn favoriet.

      Beantwoorden
      • Cecile says:
        5 jaar geleden

        Nee dat heb ik nog niet maar ga ik ook zeker proberen.

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

vijf × 2 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen