Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pad Thai, een Thais eenpansgerecht

Pad Thai is een heel populair streetfood gerecht uit Thailand. Noedels en fantastische Thaïse smaakmakers zijn de basis, aangevuld met verse ingrediënten.

0 169

Pad Thai, een Thais eenpansgerecht – Pad Thai is een typisch én heel populair streetfood gerecht uit Thailand. Al zeggen ze dat het van origine eigenlijk uit Vietnam komt, inmiddels is Pad Thai echt typisch Thais te noemen. Vertaald betekent Pad Thai dan ook: ‘gebakken op Thaise wijze’. En dat is zeker te proeven. Met een basis van noedels worden er veel verschillende smaakmakers toegevoegd die de Thaise keuken zo kenmerken., zoals gember, vissaus, sojasaus, rijstazijn en limoen. Wat ook zo fijn is aan Pad Thai is dat het een eenpansgerecht is en binnen niet al te lange tijd op tafel staat.

Van Pad Thai zijn heel veel verschillende recepten te vinden waarbij je kan variëren met de ingrediënten. Dit recept is op basis van kipfilet, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld garnalen, tofu of ei. Gebruik zoveel rode peper of chiliringen als je lekker vind of laat het helemaal achterwege als je niet zo van pittig houdt.

Als garnering is het lekker om wat pinda’s te roosteren en deze samen met gesneden lente ui en een partje limoen te serveren.


Pad Thai

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 400 gram kipfilet in mooie dunne reepjes gesneden
  • 225 gram rijstnoedels
  • 70 gram gezouten en geroosterde pinda’s
  • 1 limoen
  • 30 ml arachide olie (of zonnebloemolie kan ook)
  • 2 sjalotjes
  • 3 cm geschilde gember
  • 4 eieren
  • 60 ml vissaus
  • 60 gram suiker (liefst bruine suiker)
  • 60 ml rijstazijn
  • 20 ml sojasaus
  • 1 rode peper
  • 2 stengels lente-ui in dunne ringetjes
  • 1 theelepel chiliringen als je daar van houdt

Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna af met koud water en laat uitlekken. Zet tot gebruik apart.

Snijd de kipfilet in dunne reepjes en breng op smaak met zout en peper.

Snipper de sjalot, de peper en de gember heel fijn.

Roer de eieren met de garde goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Mix in een kommetje de vissaus, suiker, rijstazijn en sojasaus.

Zet een wok met de olie op middelhoog vuur en laat goed heet worden. Wok eerst de kipreepjes en voeg na enkele minuten de gember, peper en sjalot toe. Duw de kipreepjes naar de zijkant van de wok en voeg de losgeklopte eieren toe (als bij een roerei) en laat al roerend iets kleuren.

Voeg daarna de uitgelekte rijstnoedels toe en roerbak alles gedurende enkele minuten.

Blus af met het soja en vissaus mengsel en laat nog enkele minuten koken.

Voeg als laatste 3/4 van de reepjes lente ui en de geroosterde pinda’s toe. Gebruik de rest, samen met de chiliringen (als je dat lekker vind) en limoen partjes voor de garnering.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer