Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bloemkoolpannenkoeken; variëren met bloemkool

Met deze bloemkoolpannenkoeken bereid je je bloemkool eens op heel een andere manier en krijg je in ieder geval weer een extra portie groente binnen

0 2.750

Bloemkoolpannenkoeken; variëren met bloemkool – Meer en meer lees ik over koolhydraatarme diëten en/of leefwijzen en wat mij daar vaak bij opvalt is dat er ontzettend creatief met groente wordt omgegaan. Neem een bloemkool die wordt regelmatig gebruikt als vervanger voor rijst of als vervanger van aardappel in een huzarensalade en onlangs maakte ik er zelf nog een tosti mee. Een veelzijdige groente dus die ik zeker vaker wil gaan inzetten.


Meer groente eten

Uit recent onderzoek is gebleken dat Nederlanders gemiddeld te weinig groente eten. Maar als je een groente op zoveel manieren kan gebruiken dan zou dat toch wel eens kunnen aanzetten tot het eten van meer groente. Dus ja ik probeerde eens iets anders bij de maaltijd en serveerde in plaatst van aardappelpannenkoeken dus bloemkoolpannenkoeken. De bloemkool blijft verrassen want ze waren echt bijzonder lekker.

Bloemkoolpannenkoeken

Bloemkoolpannenkoeken voor de ovenVoor 6 tot 8 pannenkoeken

  • 1 bloemkool
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie
  • 20 gram bieslook, fijngesneden
  • 1/4 tl gedroogde salie
  • 1/4 tl oregano
  • 1/4 tl gedroogde basilicum
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 100 gram Pecorino kaas, geraspt
  • 2 eieren

Zo maak je bloemkoolpannenkoeken:

Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en rasp de bloemkool fijn of verdeel in roosjes en doe deze in een keukenmachine en mix ze fijn. Doe de bloemkool in een kom en bestrooi met het zout. Schep even om en laat 20 minuten staan. Schep de bloemkool in een schone theedoek en draai flink stevig aan om zo al het vocht eruit te knijpen. Doe de droge bloemkool weer in een kom en voeg hierbij de olijfolie, de fijngesneden bieslook, de salie, de oregano, de basilicum, de knoflook, de Pecorino en de eieren. Meng alles goed door elkaar met een houten lepel.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een met bakpapier beklede bakplaat en maak hierop hoopjes van de bloemkool. Vorm de pannenkoeken in de vorm die je wil dat kan zowel rond als vierkant, ik koos voor vierkant.

Afhankelijk van de grootte van je bloemkool maar ook je keuze van hoe groot je je pannenkoeken wil kun je het aantal pannenkoeken zelf bepalen.

Plaats je bakblik in de oven en laat de pannenkoeken in ongeveer 20 minuten mooi bruin en gaar worden. Houd ze wel in de gaten zeker aan het einde van de baktijd gaat het ineens hard en zijn ze te bruin voor je er erg in hebt. Neem de bloemkoolpannenkoeken uit de oven en serveer bij de maaltijd.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer