• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pannenkoeken

Crespelle con proscuitto e formaggio

Connie Derks door Connie Derks
in Pannenkoeken
0
2
Crespelle con proscuitto e formaggio

Crespelle con proscuitto e formaggio – De Italiaanse versie van de pannenkoek met ham en kaas. Dan klinkt crespelle con proscuitto e formaggio toch veel lekkerder? Crespelle’s zijn heerlijk gevulde pannenkoekjes, vaak worden ze gevuld met spinazie en kaas, of met een champignonragout. Onderstaand de versie met ham en kaas. Wanneer je er aan kunt komen neem dan de Italiaanse Fontina kaas deze is erg lekker in de crespelle’s, en neem ook een lekkere, dun gesneden, gekookte ham en niet de goedkope schouderham.

Doe net als de Italianen neem goede ingrediënten en hou het simpel.

Crespelle con proscuitto e formaggio

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram bloem
  • ½ liter melk
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout
  • 10 plakjes gekookte ham
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 200 gram kaas
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 350 gram melk
  • zout/peper
  • nootmuskaat
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel sesamzaad

Bereidingswijze van dit recept

Crespelle con proscuitto e formaggio maak je zo:

Meng de bloem met de melk en klop er de los geklopte eieren doorheen. Roer er de olie en een snufje zout doorheen en laat het geheel even een uurtje staan.

Smelt de boter in een pannetje en voeg er de bloem aan toe en roer goed door. Voeg er in gedeeltes de melk aan toe en roer steeds goed tot alle klontjes verdwenen zijn. Breng op smaak met zout, peper en een beetje nootmuskaat. Laat de saus een minuutje doorkoken.

Bak 10, zo dun mogelijke, pannenkoekjes van het beslag. Verdeel de vulling over de pannenkoekjes en vouw deze op in vieren. Smeer een ovenschaal in met boter en leg de gevulde pannenkoekjes er dakpansgewijs in. Giet er wat saus overheen en bestrooi met de Parmezaanse kaas en het maanzaad. Zet dit ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Tip: Maak dit gerecht van te voren klaar, dan schuif je het een half uurtje voor je wil gaan eten in de oven. Altijd makkelijk wanneer je eens wat minder tijd hebt.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - MozzarellaVlees - Ham
DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Drie-in-de-pan
Pannenkoeken

Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

Pannenkoekjes van banaan
Ontbijt en lunch

Pannenkoekjes van banaan

peren op een pannenkoek
Pannenkoeken

Peren op een pannenkoek ( lunch of nagerecht )

Mini pannenkoekjes met sinaasappel
Nagerecht

Minipannenkoekjes met sinaasappel

Potato farl
Pannenkoeken

Potato farl; Ierse aardappel pannenkoeken

Pannenkoek met gist naar oma’s recept
Pannenkoeken

Pannenkoek met gist naar oma’s recept

Pannenkoeken met paardenbloem
Pannenkoeken

Pannenkoeken met paardenbloem

Bloemkoolpannenkoeken; variëren met bloemkool
Pannenkoeken

Bloemkoolpannenkoeken; variëren met bloemkool

Reacties 2

  1. Em says:
    11 maanden geleden

    En wat doe je met de 3 eieren?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      11 maanden geleden

      Excuses Em, Wij moesten ook even zoeken. Bij het aanpassen van dit recept zijn we per ongeluk de eerste regel in de bereidingswijze vergeten. Inmiddels staat die er weer. Dank voor het melden!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen